POSTED IN Norsk politikk, Venstresiden

I så fall det største akrobatiske politiske kunststykke i Norge på lang tid.

Blir venstresiden Nato og EU-tilhengere?

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Det store VI – en fortsettelse.

Av Jan Hårstad

Dette at Edvard Hoem omfavnet Nato forleden dag i Oslo Militære Samfund kan naturligvis tolkes på freudiansk vis med henvisning til Hoems behov for å spille stor kar i norsk politikk.

Jeg ser det heller slik at dette innevarsler et slags vendepunkt i det som kan kalles den norske venstresidas historie. For Hoem hadde foregangspartier for sitt utspill.

Nå var ikke jeg medlem av SV i 1999 da partiledelsen gikk inn for å Nato-bombe restJugoslavia, men jeg visste at gammeljentene og gemmelkara i partiet var nærmest sengeliggende av sjokk. Serberne under ledelse av partisanhøvding Tito hadde vært en sentral kraft under den andre verdenskrig. Det var de som kastet ut Nazismen fra Balkan, en historisk bragd. Og derfor bygde de med røtter i krigen: Vennskaps-sambandet Norge-Jugoslavia, nå sannsynligvis nedlagt.

white comforter
Var det her gammel-pasifistene i SV havnet etter bombetilslutningen av Jugoslavia.

Men SV ga seg ikke med dette: alle Natokriger ble applaudert med unntak av Irakrigen mars 2003.

Men hva var det Rødts presse og journalister drev på med i samme epoke? Det var å hylle greske SYRIZA som førte klassekrig mot et utarmet gresk folk og inviterte USA og Israel til å ombygge hele Hellas til en militærbase for disse. De la landet ut på billigsalg, også oljen og gassen. Dette var i en årrekke Rødts søsterparti og fyrtårn i Europa.

Derfor var det ikke det minste rart at fra 2020 av, kunne man lese artikler i KK som bekymret seg for følgende:

Når Russland angriper Norge, kan vi da være sikre på at USA kommer oss til unnsetning? Og det var på et tidspunkt hvor tenketankene Rand og Brookings for lengst hadde redegjort for at USA forberedte en tofrontskrig: både mot Kina og Russland. Det var ingen hemmeligheter ved USA/Natos ombygging av det «norske forsvaret» til et angrepskrig mot Russland. Tvert om.

Og Rødt på Tinget foreslo de største summene til det «norske forsvaret» som var en liten skrue i USAs maskineri.

Her kan du se slektskapet med Syriza som hadde lært dem så meget.

Hver dag nå kommer det et nytt vanvittig utspill av Nato-sjef Jens Stoltenberg. I dag torsdag den 16. desember holdt han  igjen en pressekonferanse hvor han skrøt av Natos Østekspansjon: «We already took Montenegro and North Macedonia.» Ukrainas Nato-medlemskap er ikke noe Russland har å blande seg inn i. Det vil bli avgjort på Natos toppmøte i Madrid i Juni 2022.

Nå samler jeg på gamle Klassekamper og ved slutten av hver måned går jeg gjennom  for å se om det er noe verdig til arkivering – så som Hoems Nato-tale.

NATO - Biography: NATO Secretary General Jens Stoltenberg
Jens Stoltenberg, fra Natomotstander til alliansens generalsekretær. Det må vel kalles en utrolig politisk akrobatisk øvelse

Legg nå merke til det at Jens Stoltenbergs daglige krigshising for atomvåpenkrig ikke er noe synderlig interessant tema for avisa. Da må du lese den svært grundig for å finne noe.

Hvordan skal vi forstå dette?

Avisa bygget seg om til Nato-sosialdemokrater og Støre-Vedum regjeringen var inntoget til et nær fullkomment Norge. Her ville det ikke finnes klasser, fattigdom eller konflikter. Stortingsmann Mimir brukte naturligvis de feiteste ordene som jeg har gjengitt tidligere. Det store Nato-sosialdemokratiske «VI»ble ny normal.Den nye «venstresida».

Imperialistisk krig og åpenbare krigsforberedelser ble skjøvet vekk i dette nye fantasi-verdensbilde og derved ble også Jens Stoltenberg en ikke-figur. Norges mest krigsgale politiker siden Vidkun Qusling ble skrevet ut av samtidshistorien og krigen mot Russland. Og det på samme tidspunkt som USA hadde fått et nytt krigsbudsjett på 770 milliarder dollar og kunne sende en avdeling F-16 til Campia Turzii i Romania.

Første forutsetning for politiske handlinger er realistiske vurderinger. Alt som ikke bygger på illusjonsløs realisme er fullstendig bortkasta.

Vi må belage oss på at «venstresida» applauderer Natokrigen mot Russland.

Forsidebilde: Wai Siew

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

USA-undersøkelse:

Covid19 (korona) ikke farligere enn sesonginfluensa.

Forrige innlegg

Norsk politikk

Statsministeren som sentralbanksjefens sekretær

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.