POSTED IN Syria

I Nord-Syria:

Forfølgelsen av kristne pågår.

0
Print Friendly, PDF & Email

Utenom de direkte krigshandlingene foregår det også en utrenskingsprosess av uønskete personer – f.eks. av mennesker med ikke-ønsket tro. De kristne har lenge vært en målskive for islamske fundamentalister.

I Midt-Østen er ikke dette noe nytt. Det kan være nyttig å være klar over noen sidene ved det som skjer  – ting som går under radaren i forhold til direkte krigshandlinger. Det er påfallende at Kristne i Norge støtter Israels og USAs politikk som rammer deres trosfeller.

Assyriske kristne

Men jeg velger å tro at begivenhetene er så tåkelagte og forvirrende av våre medier at de ikke er klar over disse siden ved konfliktene i Midt-Østen.

Med dette perspektivet er den syriske staten et forbilde i Midt-Østen som tillater alle religioner å praktisere og som ikke skal være instrument for noen av dem. Men naturligvis er dette også tåkelagt av våre medier.

Knut Lindtner

Kristne flykter fra det nordøstlige Syria.

Fra Voltaire Network.

Kartet til Operation Peace Spring ble lagt fram av den tyrkiske regjeringens nyhetsbyrå Anadolu. Det viser at tyrkiske tropper har begrenset sin okkupasjon til en landstripe langs det tyrkisk-syriske grensen, begrenset til 32 kilometer inn på syrisk område, med unntak av den syriske byen Qamishli.

Men det er nå klart at Tyrkia og YPG forfølger en felles politikk – de utviser kristne fra denne landstripen, også inkludert byen Qamishli.

På slutten av 1800-tallet og på begynnelsen av 1900-tallet massakrerte ottomanene og deres kurdiske leiesoldater 1,4 millioner armenere, 200 000 assyrere og kristne fra den østlige greske tro, mer enn 50 000 assyrere i Persia (mellom 1914 og 1918), og nok 800 000 armenere og grekere (mellom 1919 og 1925).

I mars 2014, mens krigen i Syria fortsatt raste, plyndret hundrevis av jihadister fra al-Nusra.fronten (al Qaidas utløper i Syria) og Army of Islam (Yesh al-Islam, støttet av Saudi-Arabia) byen Kessab i det nordvestlige Syria. Byen var for det meste var befolket med armenere.

 Plyndrerne var under oppsyn av den tyrkiske hæren. 

Mot denne bakgrunnen så har det armenske samfunnet vist til mordet på presten Hovsep Petoyan og hele familien hans den 11. november. De  ble drept i et angrep utført av Den Islamske Staten (Daesh) etter tyrkisk ordre. 

Den armenske presten hadde reist til den syriske byen Deir-ez-Zor for å inspisere restaureringen av en armensk kirke ødelagt av Daesh under krigen.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Tidligere publisert i Derimot

https://www.voltairenet.org/article208307.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Spartakus:

Den amerikanske våren er her.

Forrige innlegg

Lovforslag i USA:

USA anerkjenner Tibet som et eget land.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.