POSTED IN Norge

I Kristiansand foregår det:

Kjærlighetsdiktet.

0
Print Friendly, PDF & Email

Publisert i Fædrelandsvennen 25/6  og Argument Agder 26/6. Bildene er tatt for nettmagasinet Argument Agder fra utstillinga Angels of Death av Sturmgeist, juni 2020
Av Øyvind Andresen

Er det akseptabelt at en rekke innflytelsesrike mennesker i Kristiansand, inklusiv et medlem av Ytringsfrihetskommisjonen, på den ene siden lovpriser en språkbruk som bruker de verste skjellsord og drapstrusler mot en politisk motstander, mens de på den andre siden etterlyser anstendighet og toleranse? 

Etter valget i fjor høst, undertegnet 600 personer et opprop under overskriften: «Til: Befolkningen i Kristiansand og omegn. PÅ TILLITEN LØS – OPPROP MOT NETTHETS OG TRAKASSERING I KRISTIANSAND»

Jeg siterer fra oppropet:

«Et overfall fant sted i høst – Kristiansands integritet ble tråkket ned i søla for nesen på byens beboere…. Vi maner til motstand mot netthets og trakassering, og kommer til å konfrontere enhver videre løgn, grunnløs påstand eller mobbing. Vi skal være der, i sosiale medier, i kommentarfeltene og der folk møtes….

Kristiansand er blitt påført et traume. Vi som ønsker at Kristiansand skal være en tolerant og levende kulturby, oppfordrer til kamp mot netthets og trakassering, enten den kommer fra navngitte avsendere eller anonyme troll. Dere skal ikke lenger få gå løs på enkeltindivider i kommentarfeltene i samlet flokk. Dere skal ikke lenger få true folk – barn, ungdommer, transpersoner, kvinner, menn – til taushet. Dere skal ikke lenger få slippe unna med å fornærme og latterliggjøre enkeltpersoner på det groveste.

Dere skal ikke lenger få fremsette løgner og grunnløse påstander uten å bli konfrontert med det. Dere skal ikke lenger få frarøve barn og ungdom lysten til å delta i samfunnsdebatten. Dere skal ikke lenger få mistenkeliggjøre enkeltpersoner, bedrifter eller organisasjoner med tomme påstander, uten å bli stilt til ansvar for det. Dere skal ikke lenger få lov til uimotsagt å mobbe og henge ut de dere ikke liker…

Uenighet er bra. Målet vårt er ikke at alle skal være enige, men at meningsmotstandere skal møte hverandre med respekt, saklighet og velbegrunnede argumenter. I stedet for at uenighet blir en kime til hat og hets, er vårt mål å skape et solid uenighetsfelleskap. Uenighet kan, innenfor rammer av respekt og medmenneskelighet, bidra til å belyse viktige saker fra flere perspektiver.»

Så langt oppropet. Som initiativtakere til oppropet stod en rekke personer fra forretningslivet, utdanning, kultur og akademia. Mange av disse, inklusiv et medlem av Ytringsfrihetskommisjonen, har i de siste ukene aktivt vært med å fremme og forsvare utstillingen «Angels of Death» som ble vist på galleriet Arteriet på Lumber (Vågsbygda i Kristiansand) i juni. Bildene er laget av Sturmgeist, alias forfatter Cornelius Jakhelln, en av initiativtakerne til oppropet.

Bildene retter en rekke angrep på en navngitt enkeltperson, visstnok uten at han ble varsla på forhånd før utstillingen ble åpnet. Jeg har på bakgrunn av sitater fra tekstene på bildene, satt sammen dette diktet som jeg kaller «kjærlighetsdiktet».

Kjærlighetsdiktet:

«KILL/  DU SKAL ALDRI PLAGE NOEN MER»
«VI SKYLDER DEG IKKE NOE ANNET ENN UTFRYSNING»
«FAEN TA DINE VENNER/ FAEN TA DITT HJERTE/FAEN TA DITT LIV»
«DU SLIPPER ALDRI UNNA»
«AUSWITCH THE MEANING OF PAIN. THE WAY I WANT YOU TO DIE»
«TOD MIT UNS. DEATH IS A GIFT FROM GOD»
«JESUS ER IKKE EN FRELSER MEN EN HEVNENS ENGEL
SOM KORSFESTER DEG PÅ EN HØYDE OVER BYEN»
«DU SKAL ALDRI PLAGE NOEN MER»/ «DROWN YOURSELF»
«DU SØNN AV EN HORE – FORPULTE BASTARD – FALSKE JÆVEL – FASCISTSVIN …..»

Til lesere utenbysfra: Medlem i Ytringsfrihetskommisjonen som det her siktes til, er Steinar J Olsen. Han presenteres slik på Regjeringas oversikt over medlemmer av denne kommisjonen: Steinar J. Olsen, arbeidende styreleder i Stormberg, Kristiansand Steinar J. Olsen er gründeren bak Stormberg. Olsen har mottatt flere priser for sitt arbeid med samfunnsansvar og inkludering i arbeidslivet, blant annet prisen Årets ildsjel fra Etisk Handel Norge i 2012. Olsen har vært medlem av det regjeringsoppnevnte utvalget som gjennomgikk skjermede virksomheters rolle i arbeidsmarkedspolitikken, han har vært medlem av regjeringens etikkinformasjonsutvalg og har siden 2014 sittet i Klima- og miljøministerens klimaråd.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Thierry Meyssan:

I løpet av tre måneder er Midt-Østen-konfliktene er snudd på hodet.

Forrige innlegg

Sverige:

Krise for det grønne skiftet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.