POSTED IN Imperialismen, Norsk politikk

I følge avisa Klassekampen er Nato løsningen.

Nato er dagens imperialisme.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Venstresidas problem

Jan Hårstad

Det sentrale problem som den norske venstresida har er at dens sentralorgan, Klassekampen, blir mer og mer EU- og Nato-vennlig for hver uke som går. Da må man begynne med det grunnleggende faktum at avisa blir subsidiert fra den norske Nato-staten med rundt 45 millioner kroner i året for å lage lissom-venstre.

Åpenbart er det «politisk redaktør» Braanen som er hovedarkitekten bak denne langårige snuoperasjonen og han startet jo sin politiske løpebane i omlandet til m-l bevegelsen. 

Vi har flere ganger vært inne på at eldregenerasjonen i den har jobbet intenst for å glemme alt som har med et marxistisk tenkevis å gjøre og har forsvunnet inn i bistandsapparat, i akademia og media.

Dag Solstad er en norsk forfatter. Siden 2011 har han mottatt Statens æreslønn. Wikipedia

Så har vi et knippe selvutnevnte «sosialister» og «kommunister» som er forfattere som også har den vanen at de viser seg aldri for noen som i storkrigen som pågår nå. «Kommunist» Dag Solstad kan være nevnt som et eksempel, en fullstendig utmeldt skikkelse som åpenbart tror kommunisme ikke er å urolige verken seg selv eller karrieren.

Jeg har skrevet flere artikler om hvor enestående dum Braanen er. Det kommer sannsynligvis av at han politisk lar seg veilede av Rothschildenes hovedorgan, Financial Times.

I dag skriver han da om krisa i Rødt og tar feil også der som i det meste annet. (24 mai). På vegne av Rødt-velgerne rister også han på hodet at Rødt «setter seg til doms over demokratiske beslutninger i to naboland» i Natospørsmålet.

Avisa Proletaren har skrevet mange artikler om at de mektige oligarkene som styrer Sverige har jobbet for Nato-medlemskap i årevis og holdt lukkede møter anført av mektige Jacob Wallenberg som også tilfeldigvis er sjefen for sentral våpenindustri. Pressen i Sverige er totaldominert av Bonnier som også en en oligarkgruppe og på beskjed fra USA igangsettes et skremselshysteri uten like om at Russland innvaderer Norden. 

Ren pur galskap naturligvis, men sånn er moderne «demokrati» som Braanen hyller ved alle anledninger.

Så avslutter Braanen slik: «Det er ventet at Nato-striden fort blir begravet, men opprøret har satt en støkk i ledelsen.»

Poenget er at Natostriden bare vil fortsette med en lang rekke omfattende kriger som er planlagt og står på dagsorden.

Først skal Nato kaste ut Russland fra Svartehavet. Det kan ende med atomvåpenkrig.

Så skal det nybakte asiatiske Nato føre gigantkrig mot Kina som meldes jevnlig av Bidenfolkene.

Så skal det arabiske Nato som er i allianse med USA-Israel føre gigantkrig mot Iran og mye tyder på at denne kommer i løpet av 2022.

Uten at partiet Rødt avklarer sitt forhold til imperialismen vil det herjes av politiske konflikter.

I alle disse krigene vil det blusse opp permanente Nato-strider inni Rødt. Ingenting vil være begravet så lenge den kapitalistiske imperialismen er på krigsfot. Krig er en organisk bestanddel av kapitalismens vesen. Uten råvarer og markeder kan den ikke eksistere.

Braanen forsøker å lage et alternativt verdensbilde til marxismens abc.

En fornyet venstreside i Norge har intet annet valg enn å bygge en ny avis og pensjonere Braanen så fort som overhodet mulig. Han har fordummet miljøet nok som det er.

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

Forsidebilde: Jeremy Bezanger

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  27 mai 2022 9:45

  Å hylla svensk og finsk Nato-innmelding er god tone og uproblematisk i Noreg. Å vera imot er utidig, uhøyrt og udemokratisk. Slik er ytringsfridomen for tida.

  Ny avis på venstresida? Abonner heller på Friheten, støtt Steigan.no og Derimot.no økonomisk. Å styrka desse tre solide anti-Nato-avisene er lurare enn å spreia kreftene på endå eit tiltak?

  Statsstøtte og opplagsframgang har ikkje gjort Klassekampen godt.

  Svar
 • Klaus Schwab, (sønn av Eugen Schwab, som var sjefen for tungtvannet på Rjukan), har en svær statue av Lenin på stua. Faren stod for nasjonalsosialismen, sønnen står for internasjonalsosialismen. Eplet faller ikke langt fra stammen. Samme ulla. Faren brukte slaver som arbeidskraft. Sønnen vil gjøre de få gjenlevende etter folkemordet til slaver, som hans disippel Harari kan behandle som de programmerbare dyrene de er. I deres verden er dette nok ensbetydende med framskritt.
  NWOs idealer og kommunismen slik den funket i praksis går stort sett ut på det samme; «proletariatets diktatur» dengang og den eiendomsløse lykken vi ser fram til i Schwabs paradis eller ser tilbake på i middeladerens føydalisme, det er liten forskjell på disse.
  Fargeblinde, røde eller grønne til høyre og venstre; alle er stort sett enige om å støtte ukrainsk nasjonalsosialisme og unødig tap av menneskeliv. Påfallende mange adelige og kongelige besnæres av å være NWOs «unge, globale ledere», så de regner vel seg selv som selvskrevne i den nyføydalistiske verdensorden. Haakon Magnus’ har valgt side.

  Svar
 • Jeg har fått lasta ned et grafisk bilde av hvordan Wallenbergs Investor er organisert og hvordan det henger sammen som et stort edderkoppnett,hehe jeg har det som skjermbilde.
  Igår gjorde jeg noen forsök på å laste det inn i en kommentar,men fikk det ikke til.Er det noen som kan guide meg,jeg er ikke veldig god på sånt.
  Ellers,takk til Hårstad,den satt.
  Til e,
  Pappa schwab hadde sin egen lille konsentrasjonsleir,kona til Schwab var datter av han som finansierte oppstarten av WEF,selvfölgelig med svabern som leder.
  Jeg må si disse statslöse fant seg en fin fanebärer.

  Svar
 • Etterretningstjenester forsøker gjerne å rekruttere (eller plante) folk i ledelsen av partier og aviser.
  Det ville ikke overraske meg om slike fremstøt også var gjort mot Rødt og Klassekampen. Om det lykkes er en annen sak. Man kan jo bare ha sine mistanker. For meg blir det i hvert fall litt mistenkelig når sentrale skikkelser på venstresiden nå nærmest opptrer som påvirkningsagenter for kapitalmaktens militære arm.

  Svar
 • Jørn Hokland
  29 mai 2022 0:20

  Jeg tror ikke Bjørgulv Braanen er direkte dum og jeg har vanskelig for å tro han er korrupt / vervet av CIA. Jeg har håp for Bjørgulv Braanen. Når man på et tidspunkt har erkjent at USA/NATO er klodens aggressor, vil erkjennelsen ligge ubevisst som et potensial for endring.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Er det noen som ikke ønsker billige og effektive tiltak?

Hvorfor publiseres ikke D-vitaminforskning?

Forrige innlegg

Fornebubanen

T-bane til 30 jålete milliarder er meningsløst. Knytt Fornebubanen til Kolsåsbanen!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.