POSTED IN Krig-fred, Norge

Hvorfor prøver vår forsvarminister å forlede opinionen?

Norge forverrer nå forholdet til Russland.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Lars Birkelund

Forholdet mellom Norge og Russland er godt, hevder «forsvarsminister» Frank Bakke-Jensen. Men det sier han for å lure oss til å tro at han gjør en god jobb. For man skaper ikke gode naboforhold ved å ruste opp og provoserere på andre måter.

Den russiske ambassaden i Oslo la mandag kveld ut et innlegg på Facebook der Norge anklages for å ha ødelagt naboforholdet mellom de to landene.

Meldingen er lagt ut etter at Bakke-Jensen i et intervju med Nordlys og Klassekampen snakket om «nytte» av anløp av atomdrevne ubåter til Tønsneshavn for Norge og «veldig god kontakt med naboen i øst».

– Dessverre er virkeligheten slik at etter Norges initiativ har det militære samspillet blitt lagt på is. Den systematiske dialogen på politisk nivå mellom landene våre og forbindelser mellom spesialtjenester er redusert til minimum. Alle initiativer fra Russland for å gjenopprette samarbeid ble avvist av den norske regjeringen, skriver ambassaden i sin melding.

Russland er en stor nabo. Vi har ingen grunn til å forverre forholdet vårt til Russland fordi det tjener USAs strategiske interesser. Det tjener ikke våre nasjonale interesser.

«Norge har uten anledning og trussel fra Russland påtatt seg ivrig rollen av Natos forpost på grensen med landet vårt. Vi noterer den økte militariseringen av Norge, systematiske antirussiske øvelser, overføringen av tilstedeværelse av store utenlandske styrker på norsk territorium, faktisk til permanent basis, i strid med den tradisjonelle «basepolitikken», skriver ambassaden.

«Vi synes at norske politikere bør bruke sin energi og folkets penger på å styrke freden i nord, og ikke på å ødelegge den», skriver ambassaden videre». https://www.abcnyheter.no/…/russisk-kritikk-av-norge…

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Norges maktelite har ett godt forhold til amerikansk maktelite burde det stå,det burde også stå at Norges maktelite har ett dårlig forhold til Trump og Putin,og da kommer en helt annen virkelighet frem,hvilken virkelighet kan det være ?.

  Svar
  • «…da kommer en helt annen virkelighet frem.»

   Her kommer ihvertfall rottene fram:

   Anniken Huitfeldt :
   ‘ Han har snakket om rask uttrekking av Afghanistan og mindre tilstedeværelse i Europa, men har gjort det motsatte. ( Nå lyver du Anniken)

   At Jens Stoltenberg nærmest fikk president Trump til å tro at dette var et mål Trump selv hadde funnet på, var en klok strategi i en krevende tid for alliansen. ( Den Stoltenberg, den Stoltenberg. ;-) )
   Det amerikanske valget viser hvor stor oppslutning en leder med åpenbare autoritære trekk kan få i verdens mektigste land.
   …blir det vanskelig for landets ledere å gjeninnta den internasjonal lederrollen landet har hatt siden 2. verdenskrig. ‘
   https://www.nrk.no/ytring/norge-og-usa_-ikke-tilbake-til-normalen-1.15236250

   Og « den internasjonale lederrollen», med invasjoner/bombing og utskiftinger av regjeringer i andre land, siden 2 vedenskrig er ikke «autoritære trekk? ;-)

   Svar
   • Og slektningen din, Stoltenberg, var ikke autoritær når han brøt norsk Grunnlov og brukte våre «forsvar»-fly til å drepe 30 000 ungdommer uten å ta det opp i Stortinget ?

    Men Trump er autoritær når han går mot det militærindustrielle komplekset og trekker soldater ut av imperialist-kriger som tidligere ( ikke-autoritære?) presidenter, og norske politikere, har har startet og holdt i gang?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Tidligere tyrkisk statminister:

Erdogan farligere enn Korona.

Forrige innlegg

Ikke alle er fornøyd med valgprosessen i USA:

Var valget rigget?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.