POSTED IN Israel

Hvorfor er vi så overrasket?

Israels historie er også en historie om interne jødiske konflikter og vold.

10 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

De fem nedkjørte. 

Av Jan Hårstad

Lørdag 6 april om kvelden var det store demonstrasjoner i de israelske Storbyene. Det var krav om Netanyahus avgang, nyvalg og frislipp av gislene.

Det er ikke slik de ortodokse israelerne ser det og høyst sannsynlig oppfatter de demonstrantene som fiender av Jødedommens Halacha-lover. Apostater.

Det kan da se ut som en mindre episode da en bil ble stoppet av politiet og sjåføren inni demoen ble bedt om å ta det rolig. Det hjalp ikke det aller minste: sjåføren kjørte ned fem personer som lå strødd langs gata.

En kan legge merke til det at presidenten i Israel, Isaac Herzog, er i alle media nå på innpust og utpust og åpenbart oppspilt:

«Vi må gjøre alt som står i vår makt for å opprettholde enheten i Israel. Bare slik kan vi beseire våre fiender. Vold er en rød linje som aldri må krysses.»

Han har jo all grunn til å være bekymret for den interne historien om Israel er jo stinn av vold. Chaim Arlosoroff ble funnet død på stranda i Tel Aviv 16 juni 1933. Den gang var det Revisjonistenes folk som førte krig mot Labour Zionistene under Ben-Gurion. Jabotinskys Irgun mot Haganah.

Efraim Halevy

Den konflikten er heller ikke begravet. Men det som bekymret den tidligere Mossadsjefen Efraim Halevy i november 2011 var framveksten av en mektig religiøs-zionistisk bevegelse. Ved siste valg hadde denne en oppslutning på en halv million stemmeberettigede, 14 plasser i Knesset og nå med makt over Finans og Sikkerhet. Smotrich og Ben-Gvir.

På spørsmål fra en journalist om sikkerheten for Israel sa Halevy:

«Den økende Haredi radikaliseringen frambringer en større risiko enn iranske Ahmadinejad.»

Dette er nå 13 år siden. Men allerede i januar 2007 sa Halevy til en annen avis: «Verden befinner seg midt i den tredje verdenskrig med Islam og det vil ta minst 25 år for Vesten å vinne den.»

Nå runder vi snart de 25 årene og Halevy i dette spørsmålet slutter seg til rekken av offisielle ønsketenkere.

Israel får nok med å forhindre at intern vold ikke bryter det ned.

Forsidebilde: Jim Strasma

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

10 kommentarer. Leave new

 • Samson-alternativet? Vil Israel ta i bruk det de har «i kjelleren» av «nukes»? De truer med det. wikipedia: Samson Option. Galskap. Som Samson i bibelen ta med seg flest mulig i døden hvis de selv er ferdig, er det logikken?
  Moshe Dayan: «Israel må være som en gal hund,…»

  Svar
 • «Bare slik kan vi beseire våre fiender. Vold er en rød linje som aldri må krysses.»»

  Hvem stod bak? ‘Amerikanske og britiske bombefly’ ? 😉 :

  Altså februar 1945!

  ‘Tomrommene som fortsatt preger bybildet i den tyske hovedstaden, oppstod da byen ble jevnet med jorda av amerikanske og britiske bombefly. Under bombetoktet 3. februar 1945 ble 2000 tonn sprengbomber og nesten 250 tonn brannbomber ble sluppet over Berlin, de fleste over Kreuzberg. 
  Amerikanske anslag kalkulerte med opptil 20 000 døde og like mange skadede. Da krigen var over noen måneder senere, var 42 prosent av alle bygninger i Kreuzberg jevnet med jorda,’
  forskersonen.no/berlin-europa-holocaust/berlin-er-fylt-av-tomrom-etter-byens-voldsomme-historie/2281993

  ‘Jødedommen erklærer krig mot Tyskland!” – Daily Express, 24 mars 1933

  ”Tyskland er vår fiende nummer en. Det er vår intensjon å erklære krig uten nåde mot henne. Man kan være sikker på en ting: Vi vil føre den krigen!” – Bernard Lecache, president i «International League Against Racism and Anti-Semitism,» i deres avis «Droit de Vivre» (Rett til Liv), 9. November, 1938.
  ”Krigen som nå er foreslått har som mål om å opprette et globalt Jødisk hegemoni.” – Brigadier General George Van Horn Mosely, The New York Tribune, 29. mars 1939. ‘
  vigrid.net/vkjudeawarsitater.htm

  Svar
 • «Når den misforledede opinionen hedrer det som er foraktelig og forakter det som er hederlig, straffer dyd og belønner laster, oppmuntrer til det som er skadelig og fraråder det som er nyttig, applauderer usannhet og kveler sannheten under likegyldighet eller fornærmelse, vender en nasjon ryggen til fremskritt og kan bli gjenopprettet bare av katastrofens forferdelige lærdommer.»

  Frederic Bastiat , fransk økonom og forfatter fra 1800-tallet

  Svar
 • «Verden befinner seg midt i den tredje verdenskrig med Islam og det vil ta minst 25 år for Vesten å vinne den.»

  ‘vesten’ 😉

  Hva er den store forskjellen mellom zionismen/jødedommen og Islam? Hvorfor denne pitbulkampen mellom disse to stammene?
  Jo, rentetyveri. ( Og dermed kontoll over ‘verdensvalutaen’ / ‘reservevalutaen’. )
  Det viktigste våpenet; – som kan styre de fleste nasjoner.
  Verdt å starte verdenskriger for å beholde.

  ‘ Som Mayer Amschel Rothschild sa: «La meg utstede og kontrollere nasjonens penger, og jeg bryr meg ikke hvem som skriver lovene.»
  I nyere tid sa Richard McKenna, tidligere president i Midlands Bank of England, «De som lager og utsteder penger og kreditt styr regjeringens politikk og hold i hendene folks skjebne. »
  ….De bryr seg ikke om hvem som vinner, fordi mens nasjonene låner store mengder penger til å drepe hverandre, gjør internasjonale bankfolk store mengder på penger fra rentebelastningene de gjør hver nasjon betale. De har også makt til å kontrollere krigsresultatet ved bare å kutte ut pengestrømmen de låner ut. ‘
  ericdubay.wordpress.com/2018/07/05/the-federal-reserve/

  Svar
 • DEL 1 «Lause tanker»

  Etter Utøya skytingen fant i alle fall jeg grunnlag for å bekymre meg for konsekvensene av dette med «prekondisjonerte ofre» i maktposisjoner, med det underforstått at gjennom alvorlig traumatisering, kan deres reaksjon på en bestemt situasjon være mere preget av traumene, en sunn fornuft, menneskelighet og alles beste.

  Det er min klare oppfattning at gjennom Utøya og bomben i Oslo, skapte den «Norske makteliten» sitt lille «Holocaust», som igjen gjør at de kan spille på at de er truet minioritet, andre er slemme og de har en særskilt stilling i samfunnet.

  Helt ærlig oppfatter jeg det Holocaust som skulle ha funnet sted under annen verdenskrig, som tvilsomt, helt eksepsjonellt overdrevet og utnyttet så kynisk at man kan nesten kjenne kvalme av bare å tenke på det.

  Man fornekter ikke et Holocaust, men har et annet syn på hva som egentlig skjedde, omfanget og ser dette i lys av hvordan jøder og Israel høster fra dette som reneste klapperslangene.

  Men det er en sammenheng mellom Utøya og Holocaust på andre områder og det er dette med prekondisjonering og psykisk tilstand. Tenk deg selv at du blir født inn i et liv, et miljø, der høster og lyver rått om at «dersom ikke du passer på, blir du kokt til såpe, gasset eller drept av de andre(ikke jødiske)».

  Dette skaper en grobunn for ekstremisme. Et ekstremt menneskefiendtlig syn på andre, slik vi ser i Gaza nå. Og det er ikke noe nytt. Israel er intet godt land, lever for det meste av dæd og fordervelse gjennom blandt annet å ha finraffinert terror kompetanse og teknologi world wide, samt å ha frekkhetens nådegave til å samtidig stille seg disponible for å «etterforske» de forskjellige terrorevents der blir avholdt og dermed sitter i både fødsels og begravelses enden.

  Vitenskapen har «oppdaget» at det er genet DNST3, som medfører at Ashkenazi jøder har 40(Førti) prosent større sjanser for Schizofreni og «liknende mentale lidelser», hvilke vel er sosiopati og psykopati.

  Den observante vil kansje erindre at den samme «vitenskapen», har fastslått at det genetisk betinget om man er disponert for kreft, og ikke faktorer som stråling i området, radongass fra bakken, tungmetaller i vannrør, nærliggende industri, miljø bomber skjult i bakken eller i vann.

  Sannheten rundt jødenes skremmende natur, hunger etter makt og penger, totalt mangel på samvittighet og adferd der setter menneskeheten i skammekroken, er vel heller at deres adferd som gruppe har vekket harme rundt forbi hvor en de slår seg ned og dermed oppfatter de andre som en trussel og andre dem som en trussel der skal infiltrere og ødelegge, og utvikler derfor en aggresiv natur kombinert med mangel på det å se på andre som likeverdige, altså «Unter Und Uber menchen», hvilke i grunn andre etnisiteter i det store og det hele ikke bruker så mye tanke kraft på.

  Dersom du er fortalt fra barnsben av at andre ER dine fiender straks de får frie hender, utvikles en paranoid natur og den ene psykiatriske diagnose, trigger etter mitt skjønn, gjerne den andre. De er inne i sitt hode «omringet» av slemme folk og må derfor ty til de midler som trengs, for å overleve og de har selvfølgelig ikke bare gud på sin side, men er faktisk også utvalgt av ham.

  Personlig tror jeg noen engang fant ut at jøder var spesifikt GRISKE, ikke ulikt hva man ser i Kina, og at man utvilket metoder for å utnytte denne svakheten i deres natur og har dermed med en kombinasjon av gulrot og pisk, penger og zyklongass, drevet jødene foran seg som en slags proxy i et omfattende forsøk på global kontroll og den søteste vin av alle, makt over hele kloden.

  Fortsetter videre under…..

  Svar
  • E.N.:

   » hvilke vel er sosiopati og psykopati.
   …Ashkenazi jøder har 40(Førti) prosent større sjanser for Schizofreni og «liknende mentale lidelser», hvilke vel er sosiopati og psykopati.»

   Som også lett kan, av psykopater, markedsføres som ‘intelligens’.
   – Og de har lyktes. Psykopatenes ofre stå ofte igen forvirret.

   Svar
   • Det er vel kjernen i Norsk historie egentlig, nemlig at folket står der helt forvirret og oppfatter «ledelsen» de er forledet til å la lede, som intelligente. Og da går tankene fort til et «Norsk kontrollpanel» med spaker som heter Frykt, Forvirring», Tro, Håp, Distraksjon og Splittelse. Så kontrolleres folket ved å dra opp og ned på de spakene, alt ettersom det kortsiktige behovet er.

 • DEL 2 «Lause tanker»

  De indre konflikter hos dem er selvfølgelig like brutale som vi selv gjorde mot egne under annen verdenskrig. Døden uten dom og rettsak i egen dør via kule i hodet. Og den tar sikte på å være preget av ekstrem brutalitet, fordi da nøler andre med å stige ut av rekkene i taktfull marsj. Slik vi gjorde under annen verdenskrig og til en viss grad gjør enda.

  Jeg klarer ikke se særlig forskjell på Norsk brutalitet mot etnisk norske, versus Jødisk brutalitet mot egne, men så lever også jeg i den villfarelse at et av de største og mest velykkede politiske «partiene» i både Europa og USA. er «Infiltrasjons Partiet», som er godt representert til både høyre og venstre, fra rødt til blått og ikke minst innehar og kontrollerer de få institusjoner der trengs i et land, som høyesterett, riksadvokat embede, riksrevisjonen og en rekke andre, men ikke nødvendigvis alltid, men da via kontrollerbar nikkedukke.

  Så til tusenkroners spørsmålet:

  Ofte har jeg hatt stor glede og litt «hjernetrim» av å stille i meg selv gjette folks etnisitet basert på ansiktet, deres trekk, særegenheter etc. Det er med stor glede jeg derfor deler denne «General Nøtten» med andre åpne sinn og håper på bistand i «hvem faen er hva» problematikken, da jeg selv ikke klarer å bestemme meg om «Generalen» er broren til Stoltenberg eller Støre, om det er en fjerne slektning, i alle fall mest til hvem av «Jens» og «Jonas» og om noen må ringe «Tore på Sporet».

  Dersom man heller vil se på damer i stort antall og fortsatt er hyppen på en nøtt, så fortell meg hvor mange av «blondinnene» på Stortinget som faktisk er ekte blonde, eller som imiterer det Nordiske i falsk drakt?

  https://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/israel-compared-1930s-germany-idf-military-chief-major-general-yair-golan-a7014361.html

  Svar
  • E.N.:
   » De indre konflikter hos dem er selvfølgelig like brutale som vi selv gjorde mot egne under annen verdenskrig.

   Ja, og tja. Hvem var det som bombet tilførelsesveiene , for mat og medisiner, til interneringsleirene i Tyskland fra 1944? ( det var liten/ingen tilførsel av jøder til oppbevaringsleirene i Tyskland tter 1944.) – Slik at de insatte døde av Tyfus, som nasjonal-sosialistene var så inbitte på å stoppe. ( I en ‘dødsleir’ der visstnok alle skulle dø/gasses. 😉 )

   Nei, det var ikke død som skulle forhindres. Hverken innsatte jøder eller andre.
   Bakmennene hadde allerede hentet fram en gammel jødisk myte.
   – Der 6 mill. jøder måtte dø før jødene fikk ‘ tilbake ‘ sitt Israel.
   Så så mange som mulig måtte derfor dø. Tross nasjonal-sosialstenes strev om det motsatte.

   Grusomt?
   Nei, jødisk.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kremls talsperson Dmitry Peskov:

Russland er i krig

Forrige innlegg

Nato trenger penger til finansiering av Ukrainakrigen

Men hvem skal betale?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.