POSTED IN Endring av politikken, USA

Hvorfor dette hastverket med å fjerne Trump?

Det er en uke til han skal gå av.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Hvorfor dette hastverket med en sak de ikke kan gjennomføre på kort tid? Det lukter av noe helt annet uten at jeg vet hva? Men når de (demokratene) gir visepresidenten en tidsfrist på 24 timer for å avsette presidenten 9 dager før han skal gå av, da lukter det svidd og mere til av saken.

På det alternative nettet svirrer ryktene om at republikanerne (Trump med medspillere) har fått tak i datamaskiner med inkriminerende innhold bl.a. om Nancy Pelosi. Men i disse dager er all informasjon tvilsom og må behandles som det. 

Hvorfor en politisk brannutrykning en uke før Trump skal gå av?

Likevel er tidspresset på visepresidenten om å avsette presidenten  en uke før han skal gå av ikke bare pussig. Det betyr at det kan være hold i ryktene om at Trump forbereder en allmenn unntakstilstand eller andre tiltak som demokratene frykter.

Det som skjer i USA er avgjørende for den retningen verden nå tar fremover. Det er en dramatisk tid vi lever i, men dette gjenspeiles ikke i de store mediene. NRK tekst-TV skriver om at Trump utestenges fra Golf-klubber (som om det angår noen i Norge), men nettet gløder om noe stort som kan komme de nærmeste dagene. 

Akkurat dette sier mye om informasjons-strømmen og de som kontrollerer den.

Knut Lindtner

Pelosi gir Pence 24 timers ultimatum til å erklære Trump «uskikket» før Demokratene setter i gang prosessen med riksrett.

Demokratenes flertall i Representantenes hus vil stemme over en resolusjon der de forlanger at visepresident Mike Pence iverksetter the 25th Amendment (det 25. grunnlovstillegget) . De gir han 24 timers frist før de eventuelt vil gå videre med å sette i gang en riksrettssak mot president Trump.

Jamie Raskins

I et brev til sine Demokratiske kolleger søndag kveld oppfordrer husets leder Nancy Pelosi dem til å slutte seg enstemmig til forslaget fra Marylands Demokratiske representant Jamie Raskins om å iverksette the 25th Amendment. 

Men dette vil helt klart bli blokkert av Trumps gjenværende allierte.

Dersom vi ikke får enstemmig tilslutning vil disse lovgiverne bringe saken opp for Huset dagen etter. 

Vi henvender oss til visepresidenten og ber om svar innen 24 timer.

Om vi ikke får svar fra han, vil vi bringe forslag om riksrett fram for Huset.

«Skrekkbildet fra overfallet» på USAs demokrati og grunnlov ved beleiringen av Capitol får Pelosi til å oppfordre lovgiverne til å «handle raskt, fordi presidenten nå utgjør en øyeblikkelig trussel mot begge».

SISTE: I et nytt brev sier Pelosi at Huset mandag eller tirsdag vil stemme over en resolusjon der de ber visepresidenten iverksette 25. Amendement og fjerne Trump.

Pelosi ber Pence svare innen 24 timer.

«Deretter vil vi fortsette med å bringe forslaget om riksrett inn for Huset».

Chuck Schumer

Pelosi har tidligere klaget på at hun og senator Chuck Schumer prøvde å henvende seg til Pence for å få han til å iverksette 25. Amendement, men de holdt linjen i 20 minutter uten at  han tok telefonen, og han ringte ikke tilbake. 

Da svarte ikke Pence innen 24 timer – noe som er sannsynlig.  Det er ikke bare visepresidenten det står på, han må også ha med seg et flertall i Trumps regjering.

Demokratenes planlegger å gå videre med riksrettssak mot presidenten for at han hetset folkene til forrige ukes opprør.

I mellomtiden sier nestleder for Demokratene i Representantenes Hus at selv om de raskt vil sette i gang med riksrettssak mot Trump, så kan det vare måneder før de får sendt saken til Senatet, og det blir etter at Joe Biden inntar Det Hvite Hus.

Og de vil ikke ta det amerikanske folkets oppmerksomhet vekk fra Bidens første «100 dager, som han trenger for å få satt i gang med sine saker»,

I alle fall er Demokratene bestemte på å sverte Trumps ettermæle så mye som mulig, og blokkere hans mulighet til å stille som presidentkandidat igjen i 2024.

«Realiteten er at han ikke kan bli fjernet med en to tredels stemmegivning før 20, januar, Så å hindre at han stiller igjen blir hovedsaken», sier den politiske analytikeren David Jolly fra MSNBC.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/usa/512097-pelosi-pence-trump-incapable/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Noe er veldig rart med dette hastverket ja. Jeg tror dypstaten ønsker borgerkrigslignende situasjoner og da er det optimalt at Trump forsvinner ut som en martyr og kan starte opp eget TV-selskap. Ifølge Steve Bannon, så var det å starte TV-selskap grunnen til at Trump gikk til valg i 2016.

  Svar
 • Wasan Totland
  12 januar 2021 14:59

  Godt observert. Ikke mange som hadde fanget det opp, ser det ut for. Klipp og limerne aldri. Gjenstår å se om det kommer noen avsløringer.

  Svar
  • Erling Olsen
   12 januar 2021 15:55

   Trump har så mye bevis mot demokratene,at de vil ta fra ham makten med en gang og pelosi hvet om dette,derfor dette hastverket,har ikke trump makt går dette lettere å vinne for demokratene..stemme maskinene ble styrt fra utlandet,også under siste valget ble pelosi sin laptopp brukt..uten bevis fra trump vinner demokratene,derfor stenger de ned media for at trump ikke kan kommunisere. og trump stemples som gal,bilde er omvent demokratene som er galest,uten tvil..

   Svar
 • Bjørnar Bolsøy
  14 januar 2021 1:55

  «På det alternative nettet svirrer ryktene om at republikanerne (Trump med medspillere) har fått tak i datamaskiner med inkriminerende innhold bl.a. om Nancy Pelosi. Men i disse dager er all informasjon tvilsom og må behandles som det. »

  Hvorfor i det hele tatt nevne rykter, som det svirrer mye av på det alertnative nettet?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Må Støre gå?

Den nye kan bare komme med den samme politikken

Forrige innlegg

Assangedommen.

Rune Ottosen: «Sterk bismak».

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.