POSTED IN USA

Hvordan stoppe Sanders?

Strategien er utmeislet. Kommuniststemplet er bare et av tiltakene.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

«Liberal» propaganda-krig mot Bernie Sanders i US-medier kan avgjøre nominasjon. 

Av Per Lothar Lindtner   

Vi ser hvordan den «liberale» eliten fører klasse- og propaganda-krig mot progressive og populære Bernie Sanders. Minst 4 «mester-narrativ» er på høygir nå

1. Red Baiting, jakt på «røde» og spill på kommunist-frykt, som i Nazi-Tyskland og i USAs Mcarthyisme på 1950-tallet: Narrativ 1 kan kokes ned til det

Å spille på kommunistfrykten i USA er ikke noe nytt.

The Atlantic i Boston gir plass til en høyrevridd «ekspert», David Frump som sier: «Sanders er marxist av gammel skole, en dialektisk materialist som reduserer alt som skjer til klasseforhold». I sin «stopp Sanders-kampanje» bruker «msnbc» talkshoweren, Chris Matthews, en ny-mcarthyist. Like før valget i New Hampshire med en bisarr tirade, som forbinder «sosialisten Sanders» med trusler om «henrettelser i Central Park når Castro og de røde har vunnet den kalde krigen».

3 dager før folkemøte-nominasjonen (caucus) i Nevada 22/2 ringer Stephanie Ruhle i msdnc til sin venn og ex-sjef i hotellkjeden Diamond Resorts i Las Vegas, Stephen Cloobeck, en av Demokratenes Big-Business-donatorer.  Hun spør Gloobeck om han støtter Trump dersom Sanders nomineres. Gloobeck: «Sanders er anarkist som vil brenne ned hele USA. Jeg stemmer på alle andre enn Bernie».  

Så «venstre-vridd» er msdnc. I 2019 sier reklame-sjef i msdnc, Donny Deutsch, på «Morning Joe»: «En sosialist-kandidat er farligere for USA enn Donald Trump. Jeg går for avskyelige Trump om alternativet er en sosialist, for det river landet vårt i filler. Elsker vi vår egenart og alt det store vi står for, må vi holde sosialismen langt unna.»   Når mega-milliardær og mange-årig republikaner Michael Bloomberg i msdnc-debatt i Las Vegas kaller Sanders «kommunist» sier Pete Buttigieg med milliardærer og CIA i ryggen: «radikale Sanders vil brenne ned huset vårt».   

Ex-ordfører i Chicago, Rahm Emanuel, «Big-Business-Demokrat» og ex-guvernør i New Jersey, Chris Christie, ex-ansatt hos Bill Clintons, George Stephanopolous, melder til This Week at «Demokrater må stille seg bak den eneste kandidaten som vil stoppe Sanders` «sosialisme».»  

Slik er perspektivet for Sanders-krav om helse og offentlig gratis-skole for alle, progressiv beskatning, dobling av minste-lønn, legale fagforeninger og landsomfattende program for grønne jobber nårny-McCarthyistisk panikk i msdnc og store monopol-mdier slår tilbake for fullt. «Moderate» monopolkapitalister og neoliberale er i skjønn forening for å samle «alle gode Demokrater i en stopp-Sanders-kampanje før det er for sent». 

2. «Verdier» og «valgbarhet»: Angrepsvinkel 2 i anti-Sanders-kampanjen går ut på at folk for å slå Trump må velge en «moderat» som ikke deler Sanders`verdier og prioriteringer.

Partiledelsen vet best, bedre enn velgerne.

24/2 lovpriser Michael Smerconish (cnn) Demokratenes «superdelegater»; 15 % av delegerte på juli-konventet utgjøres av parti-eliten. Smerconish mener disse ikke-valgte overdommerne vil sikre «kandidatenes kvalitet. De representerer klokskap som partiets eldre og holder velgerne unna populist-bølgen som kan føre til en katastrofal kandidat som ikke kan stagge massene og heller ikke seire ved president-valget». Smerconish: Sanders må ikke få flertall av delegerte, slik at kloke superdelegater kan hjelpe til med å svekke villedete masser i konventets 2. runde.  

Hvor mange velgere som må mobiliseres for å slå Trump er usikkert, men kan en arrogant rasist og sexist som oligarken, Bloomberg, som før han deltar i et eneste primær-valg satser 450 millioner på valg-reklame, engasjere folk flest? Eller hvem vil støtte en svak dollar-tynget «sentrums-moderat», en utdatert ringrev? 

Om slike kandidater slår ut den historiske Sanders-kampanjen, basert på grasrot-millioner av $ 10-20 ved hjelp av «superdelegater», vil millioner av velgere holde seg hjemme eller stemme på en 3. kandidat.  

3. Nei til helse for alle: En 3. variant i anti-Sanders-kampanje er en ofte gjentatt påstand om at helse for alle (Medicare for all) vil rive opp helseforsikrings-avtaler mange har og bli så dyr at USA går konkurs. Et primitivt budskap: «Store, stygge Bernie vil fjerne din sykeforsikring og skatte oss alle i hjel».

Helse for alle er et slagord som fenger.

Dette er gjennomsiktig borgerlig tøv. Sanders` plan gjør helsetjenester til menneskerett ved å erstatte et tungt, dyrt og dårlig profitt-system med et bedre system. Det fjerner et byråkratisk, dyrt og parasittært system som kun tjener forsikringskapitalen.  

Forskerne sier det slik: Legger vi til side forsikringsselskapenes risiko-beregninger, så er det uansett moralsk å se helsetjenester som menneskerett. Det «liberale» mantraet om Sanders-programmet som «finansielt uansvarlig» og «for radikalt» for folk i USA er falskt. Sanders har dekning for sine tiltak. De er ikke er særlig radikale, ei heller særlig «sosialistiske», men de har brodd mot den transnasjonale kapitalen.   

4. Påstander om at Sanders og Trump er like: En 4. form for partiskhet mot Sanders er gjentatte utspill om en underliggende likhet med Trump.  

«Liberale» politikere og mediefolk foretar ofte overfladiske analyser mellom «skarpe og harde «populister» med autoritære trekk, bitre og sinte med tilslutning fra hvite menn».

Å fremstille begge som populister, dvs. som uansvarlige, er en av metodene.

Trump-rallys preges av rasisme, nativisme, sexisme og autoritært hat, som fremmer en syk persondyrking og splitter, dvs.: en måte å styre ovenfra og ned. 

Derimot preges hvert eneste Sanders-rally av budskapet om likeverd, solidaritet og tanken om at vanlige arbeidsfolk må bryte ned det som skiller og forene seg i en bevegelse som går i mot finanskapitalens diktatoriske makt, dvs.: en antimonopolistisk bevegelsen nedenfra og opp. 

Å sette likhetstegn mellom Sanders og Trump og deres kampanjer er den herskende klassens narrativ. Når neoliberal «elite» kaller progressive og demokratiske verdier det motsatte av det de faktisk er, fremmes Trumps hersk og splitt-opplegg. 

5. Kopling til Russland og andre narrativ: Utover de 4 første narrativ i «liberale» mediers propagandakrig må vi være obs på andre ytringer om Bernie som «russisk agent».

Tidligere var Russland-skremming et vinnerkort, men er det nå?

Dessuten er det svak dekning av Sanders` valgmøter og seirer, gjentakelser av andre kandidaters påstander om at Sanders er ansvarlig for online-overgrep, begått av folk som påstås å være hans supportere.  

«Snikskytingen» mot Sanders går også på at «han ikke får gjort særlig mye i kongressen», i så fall må det tas høyde for den urimelige innflytelsen til Big-Business-lobbyister i DC. Påstander om at Sanders ødelegger for Demokrater som vil vinne kongress-valg: Monopol-medier later som om de sjokkeres over Sanders` utsagn om at eliten i Demokratenes parti-apparat er i mot ham. 

Bli derfor ikke overrasket om Russland dukker om som ny mester-narrativ de neste ukene. Et hint om hva som kan komme er msdnc-responsen på Sanders-seieren i Nevada. De lar en selv-utnevnt «hacker», James Carville, skrive: «Kommunisten Sanders gleder Vladimir Putin».

Personlig kommentar:

Jeg møter flere US-amerikanske fredsaktivister, deriblant Bernie Sanders, på Cuba under feiring av 30-årsdag for 26. juli-bevegelsens angrep på Moncada-basen i Santiago de Cuba i 1983. Han virket åpen, søkende med mye energi, men sa han ikke kjenner kommunister i USA. Likevel har han funnet ut at arbeidsfolks kamp for demokrati, miljø og sosialisme er umulig uten å gå til angrep på storselskap, finanskapital, de militær-industrielle, men også medie-monopol. Måten bevegelsen utvikler seg viser også en gryende forståelse for at dagens 2-parti-system er svært hemmende for folkelige bevegelser med demokratiske krav. For folk i andre land gir en anti-monopolistisk bevegelse som utfordrer makta i USA og ser samarbeid mellom verdens folk som alternativ til dagens markedskriger, grunn til håp. Vi må derfor følge med på den videre prosessen fram til nominasjon i juli og president-valget i november. 

 Kilde: Paul Street Counterpunch 

Artikkelen er noe forkortet

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • sunhunter61
  7 mars 2020 8:23

  Vel, de kjører et råttent spill mot Sanders, men å påstå at han er kommunist er ikke helt på jordet.
  Punkt 2 og 4 motsier hverandre litt, og mest fordi media driver med slike motsigelser. Å si at Sanders er lik Trump og samtidig si at Biden er et bedre moderat valg (og derav og litt mer lik Trump) er jo ganske morsomt.
  Demokratene og bruk av Russland er et av de mest maniske politiske prosessene verden er vitne til i dag.
  Bernie er godt ute på venstresiden. I et land med så mange forskjellige etniske grupperinger som USA vil en enda større velferdsstat skape enorme konflikter, da en gruppe vil ende opp med å bidra, og en annen med et sugerør inn i kassa. Samtidig går landets statsøkonomi med dundrende underskudd.
  Men alternativet Biden er enda verre. Mannen er lettere dement. Her er et sett av hans feilsiteringer og begrepsforvirringer:
  https://www.zerohedge.com/political/stop-calling-it-stutter-here-are-dozens-examples-bidens-dementia-symptoms

  Svar
 • Hoover og McCarthy hadde rett. De jødiske kommunister var ute etter å overta. Og det kan man trygt si at dem gjorde med Obama. Hans ‘Change’ politikk var fullstendig hentet ut av Saul ‘Rules for Radicals’ Alinsky. Det er oppdatert Marxisme. At dette ikke har blitt ett stående sjokk i vår samtid er bare nok ett tegn på at MSM leder an og dominerer oppfattelsen av det politiske spill.
  Per Lothar Lindtner kjører her en klassisk Marxistisk jacobiner stil. Se på fakta og sett anførselstegn på dem.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

«Russia-gate» nok en gang:

Den store løgnen som ikke vil dø.

Previous Post

Norstat med meningsmåling om kraftkabler:

Slik formulert at de får de svarene de ønsker.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.