POSTED IN Sanksjoner, USA

Hvordan kan det seinere bli forsoning etter noe slikt?

USA planlegger å gjøre tyveriet av russiske penger og verdier lovlig.

0
Print Friendly, PDF & Email

Det er mange måter å stjele på. Den beste og mest velprøvd er å lage et system med lover og regler som gjør tyveri lovlig, slik USA nå prøver på med russiske eiendeler i USA og vestlige land. Går ikke det må de gjøre slik de har gjort med andre land som Libya, Irak, Afghanistan og Venezuela. De bare tar verdisakene og lar dem forsvinne uten noe om og men.

Mediene sørger for at tyveriene ikke blir snakket om ved å legge lokk på saken og etter en viss tid har de fleste glemt det som har skjedd. Når du er enehersker slik USA har vært helt til nylig (sjefen i en unipolar verden) spiller det ingen rolle om en forsyner seg med andres verdisaker. Det var slik keisere og konger kunne gjøre i tidligere tider. USA bringer bare videre en gammel og god tradisjon

Knut Lindtner
redaktør

USA avslører planen for hvordan de skal bruke beslaglagte russiske midler.

Justisdepartementet vil at kongressen skal endre inndragningslovene slik at pengene kan gå til Ukraina.

child picking strawberries in kitchen

USAs justisdepartement har forslått at kongressen i USA skal forandre lovene om beslaglagte midler, slik at penger som er konfiskerte fra russiske «kleptokrater» nå kan bli gitt til Ukraina. Lederen for tverretatlig sanksjoner Andrew Adams fortalte dette til senatet på tirsdag. Det skjedde under en høring kalt «Å stramme skruene overfor Russland».

Adams var tidligere en føderal anklager i Southern District of New York (SDNY). Han er leder for det tverretatlige Task Force Kleptocapture, hvordan man skal håndheve sanksjonene mot Russland som ble innført i februar.

Han sa til senatorene at «omfanget og den tenkte virkningen og de internasjonale justeringene» av de anti-russiske sanksjonene er «noe vi aldri har sett maken til».

Blant forslagene han listet opp i høringen var et forslag til kongressen om å endre de eksisterende lovene om inndratte eiendeler slik at regjeringen får tillatelse til å «bøte på skader påført Ukraina av Russlands aggresjons-krig».

Iallfall var det slik Adams la det fram.

Både justisdepartementet, finansdepartementet og utenriksdepartementet kan tenke seg å kunne gi midler beslaglagt fra Russland og russerne til regjeringen i Kiev. Men når de gjør det »kreves det endringer i svært mange statutter regjeringen bruker overfor beslaglagte midler», sa han.

Tidligere i sitt innlegg nevnte Adams at tiltakene som var innført av USA og deres allierte «inkluderte å sette ut av spill den russiske sentralbankens eiendeler, alt de måtte eie rundt omkring i verden».

Det er imidlertid ikke klart om disse midlene faller inn under planen om å overføre penger til Ukraina, selv om dette er noe regjeringen i Kiev har forlangt i flere måneder, både fra USA og fra EU.

Belag av eiendel er en kontroversiell sak i forhold til USAs lover. De som går inn for det forsvarer det som et «viktig verktøy» for å svekke organisert kriminalitet og brudd på finansieringslovene.

Kritikere, som American Civil Liberties Union (ACLU) kaller det «politiarbeid i den hensikt å profitere på det». De beskriver det som «sjokkerende måter å utnytte våre rettigheter på».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/russia/563195-doj-seized-assets-ukraine/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ingen grunn til panikk

Ikke tro på hypen om smeltende isbreer i Antarktis

Forrige innlegg

Krigen går over i en ny fase

RUSSLAND MOBILISERER

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.