POSTED IN Demokrati, Russland

Hvor velfungerende er demokratiet i Russland?

Russland – et fungerende demokrati i motsetning til USA?

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Dr. Paul Craig Roberts.

Med en valgdeltakelse på 75 % stemte 87 % av valgdeltakelsen på Putin. Nei, valget var ikke rigget. Amerikanerne er så vant til at valget deres blir rigget, at de tror at alle andre lands valg også er rigget. Amerikansk presse begynte øyeblikkelig på den sedvanlige visen: «et tvilsomt valg».

Valgdeltakelsen er høy i Russland fordi Putin, i likhet med Ronald Reagan og i motsetning til Biden, er en leder som fokuserer på å forene landet. Fra et russisk nasjonalt perspektiv er det lite, om noe, å være uenig med Putin om. Hans nylige tale til det russiske folket viser hans bekymring så vel som de aktive tiltakene han iverksetter for å støtte familier og soldater. Det er sjelden et land har en leder som ikke prøver å overleve ved å være i embetet, eller bruke det hans personlig fordel.

USA/NATO er grepet av et «demonisk dødsønske» og hele verden er truet.
Det er ikke noe håp for forholdet mellom USA og Russland. Budsjettet og makten til det amerikanske militær-industrielle sikkerhetskomplekset, en mektig lobby som omfatter våpenindustrien, kongressen valgt av kampanjebidrag, og CIA og FBI, er avhengig av å ha en fiende. Russland er valgets fiende. Amerikanere ble opplært av tiår med kald krig at det er en «russisk trussel».

En annen grunn er at USAs utenrikspolitikk i Midtøsten er kontrollert av Israel-Lobbyen, nest mektigst etter det amerikanske militær-industrielle sikkerhetskomplekset, og ofte forent med det. Israels interesser i Midtøsten skiller seg fullstendig fra Russlands interesser. Israels interesse er ødeleggelsen av Iran, noe som vil åpne en vei for CIA «jihadis» til å strømme inn i den russiske føderasjonen, og de tidligere sentralasiatiske provinsene i Sovjetunionen. I stedet for ett Ukraina ville det vært mange.

Putin har et begrep om godt og ondt. Han har lært at i Vesten står han overfor ondskap. Den russiske kirken ser det også og støtter ham.

Noen russere er fortsatt påvirket av den amerikanske propagandaen, fra «Voice of America» og «Radio Free Europe» radiosendingene under den kalde krigen på 1900-tallet. Men som mangelen på politisk støtte til Alexei Navalnyj og fraværet av støtte til Putins utfordrere viser, så forstår det russiske folket at de står overfor en trussel fra Washingtons imperium, og svaret på dette krever nasjonalt samhold.

I mellomtiden i USA har demokratene og korporasjonene grensene vidåpne for å erstatte amerikanske arbeidere som har høyere kostnader, og republikanske velgere. Enhet i Amerika og i hele den vestlige verden har blitt ødelagt av identitetspolitikk. I den vestlige verden representerer ingen regjering den etnisk opprinnelige befolkningen i landene. Regjeringer representerer kun den herskende elitens interesser. President Trump prøvde å endre det, og vi har sett hva som skjedde med ham.

Fra Global Research, publisert 19 mars 2024.
Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light
Orginalartikkel: Russia — A Democracy That Works?

Forsidebilde: Wikimedia Commons

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  5 april 2024 8:49

  NRK er ein nyttig temperatur-målar på kor einsretta Noreg er.

  NRK Hordaland har nett no gåande ein lang koseprat med Peter Frølich, og hyllar han utan reservasjonar for deltaking i krigen mot Russland. «en krig å vinne», seier Frølich.

  NRK Hordaland hadde for få månader sidan ein svært liknande prat med tidlegare Akvarie-direktør Sverdrup. Sverdrup er òg framandkrigar for Kiev-styret.

  NRK Dagsrevyen 4.4. var eit skrekk-døme på Nato-velvilje. Åsa Vartdal i koseprat med Kate H. Bundt frå Atlanterhavskomitéen. Vartdal sine spørsmål og kommentarar vitnar om lite kunnskap og mykje indoktrinerings-vilje.

  Det er eit litt for tydeleg mønster i korleis NRK behandlar Nato, og omvendt.

  Konklusjon: Les russiske aviser, og sei noko fint om russarar og det eventyrlege landet Russland. Fiendebiletet må rivast ned om det skal verta fred. Gjer kva du maktar for å stogga utvidinga av Nato, og einsrettinga i norsk presse.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  5 april 2024 9:10

  RT skjønar Nato betre enn NRK:

  https://www.rt.com/news/595407-nato-russia-imaginary-threat/

  Få slutt på den latterlege og idiotiske økonomiske, kulturelle og militære krigen mot Russland. Normale tilhøve er bra for alle. Særleg ville det gagna det som er att av folket i Ukraina.

  Svar
 • Tre ting er sikkert:
  1) Det er IKKE noe velfungerende demokrati i USA
  2) NRK dekker så skeivt at det faktisk begynner å bli morsomt
  3) Frølich vet bedre, mye bedre, men spiller på lag med USA

  Svar
 • Men amerikanerne tror jo ikke valgene deres er rigget; «2000 Mules» og andre kritiske innspill til tross! De tror alt er i den skjønneste orden i «The land of the free». De er – som den gjennomsnittlige nordmann og -kvinne – så hjernevasket av tiår med tung og koordinert propaganda at det minner om den verste ensrettingen i Sovjet-tiden. Og gamle Gnore har gått fra å være «den siste Sovjet-stat» til USA 51. delstat og siste utpost mot den russiske bjørnen, ivrig trampende vår nabo i øst på tærne. Og vi vet hva som skjer når en bjørn blir irritert nok av småkryp..

  Svar
 • «Amerikansk presse begynte øyeblikkelig på den sedvanlige visen: «et tvilsomt valg».»

  Og SELVFØLGELIG synger norsk media, inkl. Nrk. på den samme visen.

  I et Norge, som har fostret en krigs-puddel som er styrt av USA.
  I et Norge som har hatt folkeavstemming om tilknytning til EU, – med to ganger nei. – Uten at valget ble tatt hensyn til.
  I et Norge som har statsministere som, gjentatte ganger, har brutt norsk Grunnlov, uten at hverken media eller befolkningen synes at dette er noe å bry seg om.
  I et Norge som har vært med på angrepskriger i sammen med USA ( Libya og Afghanistan) og stjålet henholdsvis deres oljeformue i gull, og deres statskasse.
  I et Norge det ikke er noe skille mellom et unisont media og en politisk administrasjon.
  I et Norge der administrasjonen/politikerne kan selge innbyggernes vannkraftenergi ut av landet, uten at dette får innvirkning i et politisk valg.
  I et Norge, der innbyggerne ikke vet hva et demokrati innebærer.
  I et Norge der media har fått i oppgave å være servile, ikke vaktbikkje, i forhold til den politiske makta. – Og godtar dette.

  Vi skal altså kritisere demokratiet og pressen i Russland. 😉

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   5 april 2024 17:28

   Prima oppsummering. Me må snart sjå oss sjølve i spegelen, og jekka oss ned mange hakk. Me har lite grunn til sjølvskryt om media og politikk.

   I dag har eg samanlikna kjeldebruken i BT sin tosiders artikkel om Nato med vanlege artiklar i RT. RT kjem godt frå den samanlikninga. BT-artikkelen byggjer einsidig på ein tidlegare Nato-ambassadør og krigs-tenkjetanken ISW. RT har vanlegvis meir allsidige kjelder frå aust, sør og vest.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  6 april 2024 18:44

  BT 6.4. er like ille. To siders artikkel om planlagd monster-opprusting i Noreg byggjer på berre to kjelder: regjeringa og Nato-offiser Tor I. Strømmen. Ingen alternative røyster. Einsretting.

  Same avis har ein skrekkjeleg kommentar av M. Myksvoll, som prisar opprustinga. Mykje synsing, lite fakta.

  Takke meg til RT og Sputnik og Derimot! Berre i dag har Derimot fyldigare og meir påliteleg Ukraina-dekning enn BT og NRK greier på ein månad.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  6 april 2024 18:51

  Skriv norske aviser like sakleg og oppdatert om Russland som RT skriv om Noreg?

  https://www.rt.com/news/595520-norway-increase-military-spending/

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hva forårsaker egentlig klimaendringer?

Påstanden om et varmere klima er basert på et bedrag, og forskere over hele verden tilbakeviser klimafortellingen

Forrige innlegg

Hele historien om etableringen av IS i Midt-Østen er helt motsatt de mediene fortalte.

IS var en CIA og MI6-konstruksjon.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.