POSTED IN Ukraina, USA

Hvor ligger Ukraina, hva har vi med de å gjøre?

Støtten til mer krig er synkende i USA.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Dette skulle ikke overraske noen. De fleste i USA vet ikke hvor Ukraina ligger på kartet og de vet heller lite eller ingenting om landet. Likevel bevilger USAs regjering i år beløp tilsvarende det doble av det russiske forsvarsbudsjettet til dette udemokratiske landet som er svært korrupt. (All uavhengig presse, alle opposisjonspartier og den ortodokse kirken er nå forbudt). Hvor mange av pengene havner vet en ikke. De store beløpene kommer ikke frem til den jamne befolkningen i landet, men havner gjerne i korrupte og oligarkiske lommer.

At det nå fremkommer at deler av pengene havner i en «penge-vaskemaskin» i Ukraina og tilbakeføres til folk i det Demokratiske partiet i USA, (Hunter Bidens laptop var bare et forvarsel på dette) gjør ikke saken bedre.

Prisen for den vanlige innbygger i USA er en redusert levestandard. Hvorfor skal de støtte dette? At det fortsatt er mange som gjør det forteller hvor hjernevasket vi i vesten faktisk er.

Knut Lindtner
Redaktør

Flere og flere amerikanere vil at Washington legger press på å få fred i Ukraina.

Av Kyle Anzalone

En ny oversikt antyder at amerikanernes støtte til Kiev daler.

poll on military support for ukraine

Ifølge en meningsmåling som Chicago Council on Global Affairs har gjennomført så er antallet innbyggere som vil at Det Hvite Hus skal gå inn for diplomatiske løsninger nesten like stort som de går inn for uendelig med militærhjelp til Ukraina.

Oversikten viser at det er et synkende antall Republikanere som vil gi militær assistanse til Kiev, etter de nå har holdt på i seks måneder.

I mars laget Global Affairs en meningsmåling. Den viste at 80 % av de som støtter republikanerne vil at Det Hvite Hus skal fortsette å sende våpen til Ukraina.

Men dette tallet sank til 64 % i juli, og videre ned til 55 % i den siste meningsmålingen som kom på søndag. Støtten i det demokratiske partiet har også sunket, men ikke så raskt.

I tillegg viser resultatet i meningsmålingen at det er færre som støtter politikken til Joe Bidens administrasjon når det gjelder krigen i Ukraina. USA og deres NATO-partnere har lovet å skaffe Ukraina militær hjelp så lenge det vil være nødvendig for å vinne krigen.  Samtidig ber de Kiev om ikke å forhandle med Moskva.

Men de siste meningsmålingene antyder at bare 46 % av amerikanerne er enige i at de skal sende våpen til Ukraina i det uendelige. Dette tallet har minsket med 10 % siden juli.

Antallet amerikanere som har gått inn for langsiktig militær assistanse er nå like stort som de som vil at Biden skal presse den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky til å snakke med sin motpart i Russland, Vladimir Putin. En stor majoritet av amerikanerne er fortsatt imot at USA skal involvere seg direkte i krigen. Bare 32 % av de som, svarte vil at USA-tropper skal utplasseres i Ukraina.

Samtidig som noen av skattebetalerne begynner å bli trøtte av å betale for de enorme hjelpesendingene til Kiev, så svarer nesten tre firedeler at USA bør fortsette å støtte Vestens økonomiske krig mot Russland, til tross for at sanksjonene har ført til galopperende inflasjon i USA og skyhøye bensinpriser i Europa.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst.

https://libertarianinstitute.org/news/growing-number-of-americans-want-washington-to-press-for-peace-in-ukraine/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  9 desember 2022 11:14

  Me høyrer lite om svensk nato-motstand, men slik motstand finst, fortel Terje Alnes. Mottoet er:

  – Sverige treng ikkje Nato for fred. Nato treng Sverige for krig.

  Kvar og ein får finna ut om dette mottoet gjev betre meining enn dei stoltenbergske standardfrasene i dagsrevy, på Lindmo, under Oslo Peace (!) Days og so vidare. Det siste frå Stoltenberg er at han no innser reell fåre for ein mykje større krig. Alt ansvar ligg sjølvsagt på Russland. Vesten er skuldfri, som vanleg.

  Sjå kva Eva Thomassen skriv på Steigan.no i dag! Tenk om ho kunne få sleppa til i NRK i 3 minutt. Ein naiv tanke.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Svær økning av helseplager hos folk i USA-forsvaret etter vaksineringen?

Er det på gang en stor tildekking av vaksineskader i USA?

Forrige innlegg

Vaksinepass, digital identitet, sosialt kredittsystem og digital valuta:

Et usynlig fengsel er bygget for deg

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.