POSTED IN Klima

Hvor lenge kan skremselen fortsette?

Global temperatur stiger lite.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Global temperatur juli 2019

Geir Aaslid 

Vi har temperaturdata for juli fra UAH ved Dr. Roy Spencer. Globalt satellittmålt temperaturavvik fra gjennomsnittlig temperatur (TLT) for juli viser med +0,38 C en klar nedgang fra forrige måned. Pausen eller opphøret i signifikant global oppvarming som er beskrevet i FNs klimapanels siste hovedrapport fra 2014 er fortsatt reell. Vi viser til januar måned for informasjon om hvordan FNs klimapanel redefinerer hvordan man beregner klimaet. For informasjon om værfenomenet ENSO (El Niño og La Niña), se Klimanytt120.

UAH temperaturdata fra troposfæren

UAH står for «University of Alabama Huntsville», som publiserer månedlig avvik fra et gjennomsnitt av global temperatur for referanseperioden 1981-2010. Juli 2019 har med (+0,38 C) gitt oss en klar nedgang fra juni (+0,47 C) etter en kraftig nedgang siden tidlig i 2016.

 • Nordlige halvkule ned til 0,33 o C nå, fra 0,42 C forrige mnd.
 • Sydlige halvkule ned til 0,44 o C nå, fra 0,52 o C forrige mnd.
 • Tropene klart ned til 0,45 C nå, fra 0,64 C forrige mnd.
 • USA48 kraftig opp til 0,11 C nå, fra -0,64 C forrige mnd.
 • Arktis kraftig ned til 0,33 C nå, fra 0,90 C forrige mnd.
 • Australia kraftig opp til 0,87 C nå, fra 0,35 C forrige mnd.

Temperaturdataene i figuren over er hentet fra de nederste 8 kilometer av atmosfæren. En mer detaljert forklaring fra Dr. Spencer på dataene i figuren er her.

____________________________________________________________________________

Innlegget er hentet fra Klimarealistene

____________________________________________________________________________

UAH bruker temperaturdata fra 3 satellitter (NOAA-18, NOAA-19, og den nyere Metop-B). Metop-B satellitten vedlikeholder sin egen bane slik at det for denne satellitten er behov for færre korrigeringer av observasjonene for en gradvis degradert bane etter hvert som tiden går.

ENSO-varsler

ENSO står for «El Niño Southern Oscillation» og består av to faser av et værfenomen i Stillehavet som gir varmeutveksling mellom hav og atmosfære; El Niño hvor varmt overflatevann avgir varme til atmosfæren med vanndampens konveksjon, og La Niña hvor kaldere overflatevann bidrar til lavere atmosfærisk temperatur. 

NOAA i USA modellerer fortsatt en svak El Niño i sin ENSO status, men varsler i en fersk analyse (29. juli) en forventet retur til nøytral status i løpet av en måned eller to. Nøytral status er forventet å vare utover høsten og vinteren. 

Meteorologene  i Australia regner også med nøytral ENSO. De viser i en analyse 23. juli til at det er overveiende sannsynlig med nøytral status for resten av 2019. Australia kommer med neste estimat 6. august.

Isbjørnen som ikke eksisterer i media

Vi kan avslutningsvis i dag glede våre lesere med noe så sjeldent som et isbjørnfoto som resten av norske medier ikke vil vite noe av. (Foto: Bjørnøya Meteorologiske stasjon). Med unntak av Svalbardposten som hadde lokalnyheten 24. mars sammen med et avstandsfoto av isbjørnens ankomst. 

Denne politisk ukorrekte isbjørnen kom vandrende inn fra den påstått bortsmeltede isen i Barentshavet, til meteorologenes stasjon nord på Bjørnøya 8. mars, hvor den forkludret stabens planer om en utendørs filmkveld. Meteorologene måtte pent se film innendørs denne kvelden.

Susan Crockford rapporterer at dette er første gang siden 2011 iskanten i Barentshavet er så langt sydpå at isbjørnene kan vandre i land. Det viste seg at i flere uker i mars måned, etter lite isdekke i januar og februar, var Bjørnøya omkranset av tettpakkede ismasser, noe medier som NRK, NTB og mange andre selvsagt ikke kunne tillate seg å informere leserne om. 

Vanligvis elsker media isbjørnen, men dette ble for sterkt. Myten om klimakrisen må opprettholdes for enhver pris.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Unz.com skriver at VolksWagen utviklet en dieselbil som kunne gå 10 mil på literen, som nesten ikke hadde avgasser og som var mye billigere å produsere enn en elektrisk bil. Denne bilen ble skrotet av en eller annen grunn. Det er tydeligvis «noen» som bestemmer at vi skal ha elektriske biler, koste hva det koste vil.

  http://www.unz.com/article/the-car-that-almost-was/

  Svar
 • Det er helt uforståelig på bakgrunn av de temperaturdata som her presenteres (feks siden 1980), at man kan si at det ikke foregår en global oppvarming i verden. Puss brillene! Skremslene fortsetter så lenge temperaturen er høyere enn det temperaturen var feks i 1980.

  Et spørsmål: Hvordan forklarer man at overflaten på Grønnlandsisen blir stadig mørkere og mørkere? Det har lite med CO2 utslipp å gjøre. Dette fenomen fører til økt varmeopptak og økt smelting av is på Grønnland. Sot og aske som faller ned på Grønnlandsisen forsvinner ikke, det blir akkumulert og kan etterhvert samle seg i overflaten på isen når siste års nysne smelter om sommeren.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det er en grense for alt:

Fra klimatyrrani til folkeopprør!

Forrige innlegg

NRK med sensasjon:

Buss til Myrdal stasjon!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.