POSTED IN Psykologi, Virkelighetsforståelse

Hvor godtroende kan vi være?

Hvorfor tror vi på notoriske løgnere?

0
Print Friendly, PDF & Email

Vi er så vant til at ledende politikere lyger oss rett opp i ansiktet at vi ikke lenger reagerer når de fortelle oss at det er det de har gjort. Nå får vi vite det at det som de store mediene kalte konspirasjons-teori eller feilinformasjon da det ble fremsatt, faktisk var korrekt. USA startet Irak-krigen, ikke for å fjerne masseødeleggelsesvåpen som de selv hevdet, men for å fjerne statslederen.

Men det er så lenge siden at vi ikke lenger bryr oss. Dessuten videreformidler ikke de store mediene slik informasjon for da måtte de samtidig innrømme at det som i sin tid de karakteriserte som en konspirasjonsteori eller en udokumentert påstand, faktisk var en konspirasjon.

Likevel tror de fleste at notoriske løgnere forteller sannheten nå de store mediene sier at de gjør det. Vi tror på dem selv om de er tatt i lyging hele tiden. Vi kan være temmelig sikre på at når USA forklarer sine kriger, kupp og invasjoner med kampen for frihet og demokrati – da er motivet noe helt annet.

Men vi er så vant til å bli løyet til at vi ikke lenger reagerer. Vanligvis unngår vi notoriske løgnere i hverdagen, men ikke i politikken. Der tror vi dem gang på gang, pussig nok, selv om de lyger hele tiden.

Knut Lindtner (redaktør derimot.no)

Liebermann innrømmer den egentlige grunnen til USAs krig mot Irak.

Tidligere senator Joe Lieberman ble intervjuet 28. oktober 2021 av MSNBC-vert Mehdi Hassan, og erkjente at han fikk Kongressen til å støtte krigen mot Irak, ikke på grunn av masseødeleggelsesvåpnene den angivelig hadde, men for å styrte president Saddam Hussein.

Oversatt av Knut Lindtner

https://www.voltairenet.org/article214497.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Skadetallene for svineinfluensaen i 2009 ble omtalt som en katastrofe.

I dag er de langt høyere, men ingen sier noe.

Forrige innlegg

George Soros starter mediekanal.

Den skal formidle sannheten og motarbeide «fake news».

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.