POSTED IN Ukraina, Virkelighetsforståelse

Hvor blind kan en bli?

Reuter intervjuer en «Adolf» i en ukrainsk «stormavdeling».

0
Print Friendly, PDF & Email

Reuter intervjuer «Adolf» i Ukraina:. «Han ser ikke» ironien og det opplagte og den syke støtten til nazismen.

Av Kolozeg.

Reuter har publisert et intervju med en ukrainsk soldat som kaller seg selv «Adolf». Denne soldaten i Kievs militære har tilsynelatende tatt navn etter den tidligere nazi-diktatoren.

Det internasjonale nyhetsbyrået Reuters har publisert et intervju med en ukrainsk rekrutt med kodenavnet «Adolf». Opptakene er det siste i en lang rekke videoer og historier som knytter Kievs styrker til nazi-ideologien.

I en post til twitter på fredag beskriver Reuters hvordan «nylig rekrutterte soldater i The Spartan Storm Brigade» øver  i en ikke oppgitt lokalitet i Kharkov-regionen. «En soldat som kaller seg ‘Adolf’ sier han er blitt trent opp i ‘førstehjelp, taktikk og skyteøvelser», forteller byrået.

I denne videoen forteller ‘Adolf’ til Reuters om drillen. Billedteksten identifiserer han med  et tilsynelatende nazi-påvirket navn, og et merke som også var synlig på merket på vesten hans.

I kommentarene under videoen, undres twitterbrukerne hvordan et byrå som Reuters ikke la merke til de tydelige henvisningene til Adolf Hitler. «Hvor mange ganger skal dette skje før reporterne begynner å undres litt», skriver dokumentar- og flimmannen Hanrahan. 

Nylig rekrutterte soldater i The Spartan Storm Brigade praktiserer skyting på mål og kampøvelser i et uidentifisert lokale i Ukrainas Kharkov-regionen. Mannen som kaller seg ‘Adolf’ sier de øver på førstehjelp, taktikker og våpentrening.

«Ut av erfaring ser vi at antallet menn som møter opp med direkte ny-nazistiske tatoveringer og merker og radiokontakter ikke er liten», rapporterer CNN og CBC-mannen Neil Hauer . Han har rapportert fra Ukraina det siste året.

Spartan-brigaden er en av flere nye enheter som i all hast har blitt dannet av det ukrainske militæret før den ventede motoffensiven mot de russiske styrkene.

Azov-regimentet med flagg. Minner symbolene i flaggene om noe?

Den nye brigaden vil også inkludere folk fra Azov-regimentet, som er en beryktet nynazistisk paramilitær styrke. De var formelt inkorporert i Ukrainian National Guard i 2014, før de ble ødelagt av russiske styrker i Mariupol i fjor sommer.

Ifølge Reuters så blir omtrent 40 000 nye ‘stormbrigader’ trent opp i øyeblikket. Det er uklart om ‘stormbrigadene’ er en direkte referanse til det ukrainske militæret eller til nazistenes «Sturmabteilung» eller SA, de paramilitære fra 1920 og 1930-tallet.  

Eller om «De spartanske storm-brigadene» er en tilfeldig navnelikhet med nazi-enhetene som var svært ansvarlige for holocaust.

Etter starten av Russlands militære operasjon i Ukraina siden februar i fjor er det dukket opp talløse fotografier og videoer av ukrainske soldater som bærer nazist-merker. Noen av dem har dukket opp på sosiale medier om president Volodymyr Zelensky, som er jøde.

I februar ga Zelensky ærestitelen ‘Edelweiss’ til den 10. Separate Mountain Assault Brigade I den ukrainske hæren. Titelen ble tidligere brukt av Nazi-Tysklands 1. Mountain Division, som deltok i invasjonen av Sovjet-Unionen i 1941, og som heiste swastika-flagget på Mount Elbrus (Europas høyeste fjell. overs.)

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Gjennom andre briller.

Nyheter fra hele verden.

Forrige innlegg

Hvis vi snur speilet.

Hvordan konflikten i Ukraina kan ha blitt vurdert fra russisk side.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.