POSTED IN Helse, Virkelighetsforståelse

Hviterussland gjorde ingenting overfor Covid-19.

Melder om svært få Covid-19-relaterte dødsfall.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Meldingen under er egentlig en sensasjon. Jeg har lenge lurt på hvordan det går med Hviterussland hvor landets politiske ledelse bestemte seg for ikke å foreta seg noe samtidig som store deler av Europa stengte ned landene sine som følge av Covid-19.

Det er mulig at tallene kan være manipulerte, men jeg mangler kunnskaper til å vurdere det. Politikerne i dette landet har behov for å rettferdiggjøre det de gjør og ikke gjør, slik også våre politikere har det. På den andre siden er det påfallende at ingen referer til hva som skjer der, for de hviterussiske tiltakene er de som har vært mest «ekstreme» på den andre siden – ved ikke å gjøre noe.

Hviterussland, offisielt Republikken Hviterussland er et land i Øst-Europa. Det grenser til Latvia i nord, Litauen i nordvest, Russland i øst, Polen i vest og Ukraina i sør. Hviterussland dekker et areal på ca. 207 600 km², og har 9 503 807 innbyggere. Hovedstad er Minsk. Wikipedia

De har faktisk ikke gjort annet enn det vi gjør hvert år i forhold til influensaen, altså ingenting utover å oppfordre til vaksine for de som vil.

Folk får tro det de vil, men jeg synes at det også er på sin plass å referere til tallene fra dette landet på størrelse med Sverige i folketall, de som har gått lengt i ikke å gjøre noe. Om det er propaganda vet ikke jeg, men det kan også være sant. Og hvis det er tilfellet har vi vært utsatt for verdens største svindel og en enorm økonomisk og politisk tabbe uten sidestykke i vår politiske historie.

Det er mer enn påfallende at det landet kjepphøye vestlige politikere og forståsegpåere har definert som Europas siste gjenværende diktatur er det landet som ikke har tydd til diktatoriske tiltak i denne situasjonen.

Knut Lindtner

Etter 7 uker med en pest som herjer er 99,998% av det ikke-nedstengte Hviterusslands befolkning fortsatt i live.

Av Marko Marjanović 

Hviterusslands befolkning: 9,5 millioner. Antallet døde så langt som har testet positivt på Covid-19 (det er døde med Covid, ikke på grunn av): 185.

185 av 9,5 millioner utgjør 0,002%

Andre dødsårsaker i 2020 er disse:

  • Fra januar til mars døde det totalt 18 500 av sirkulasjonsforstyrrelser (Hjerte-karsystem). 
  • Nesten 5000 døde av kreft.
  • Fra januar til mars døde 254 av lungebetennelse.

«Vi har et fall i antallet med lungebetennelse på nesten 9%. Dette er det nåværende tallene om dette midt oppe i virusutbruddet», sa presidenten.

Hviterussland var sannsynligvis det landet som ble hardest rammet i antallet døde under 2. verdenskrig. I motsetning til Russland som i år avlyste seiersparaden fra 2. verdenskrig gjorde de ikke det i Hviterussland.

Statsoverhodet la til at fra 1. januar frem til 5. april døde 860 av ytre årsaker (selvmord/skader/ulykker, overs.) som er en nedgang på 15 fra 2019. «Jeg vil gjenta at influensa-dødsfall var 254» sa Aleksandr Lukashenko.

Presidenten sa at i tallet over (860) er 400 som døde som følge av selvmord, 85 som følge av drap, 206 i branner og 107 av trafikkulykker.

Naturligvis skulle Hviterussland øyeblikkelig gått til en Covid-nedstengning av landet men også forbudt branner og veitrafikk.

Landet har foretatt 400 000 PCR-tester så langt. Pr. innbygger er det litt mer enn land som Sveits, Norge, USA og Canada.

Daglige nye tilfeller i Hviterussland
Dødsfall fra dag til dag.

Oversatt og bearbeidet av Knut Lindtner

Forsidebilde: Brooke Cagle@brookecagle

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • «Og hvis det er tilfellet har vi vært utsatt for verdens største svindel og en enorm økonomisk og politisk tabbe uten sidestykke i vår politiske historie.»

    Såsant, såsant. Poltikerne oppdaget at det gikk for sakte med klimaskremsler. Folk begynner å tvile på klimaskremslene, og dessuten er klimaet i ferd med å bli kaldere. Så poltikerne valgte å bruke covid-19 som skremsel i stedet.

    Men når det er sagt, så er det forbausende hvor stor makt disse personene har. De har klart å stenge ned ökonomien og ödelegge levebrödet for titalls millioner av mennesker, og uten å ha blitt med spesielle protester. Det er også forbausende hvor medgjörlige folk flest er.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Frihandelen truer USA:

Kina må nå stoppes.

Forrige innlegg

EØS-avtalen er elefanten i rommet.

Blokkerer for sommerjobber for norske.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.