POSTED IN Helse

Hvis Korona er langt mindre farlig enn antatt?

Får vi da en politisk krise?

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Denne artikkelen dreier seg om det sentrale poenget/konflikten rundt tiltakene som iverksatt i forhold koronaviruset. 

Konflikten springer ut i sin enkelthet fra dette spørsmålet: Er viruset farlig eller ikke? 

Farlighet måles i antallet døde i forhold til antallet smittete. Og skal vi få vite noe om det må vi vite hvor mange som er smittet.

Vi har egentlig tre gullstandarder å sammenligne med: 

 1. Et ufarlig influensavirus som ble kalt svineinfluensa (2009). (32 døde i Norge) Det var mange skadde som følge av en vaksine som ble pushet på befolkningen. 
 2. Vanlig sesonginfluensa (ca. 900 døde i Norge). En slik influensa utløser ingen spesiell tiltak overfor befolkningen. Vi har et helsevesen som mester dette.
 3. En hard influensa som Spanskesyken. (Globalt mellom 50 og 100 millioner døde. I Norge er det anslått at 13-15000 døde av den).
Et av de meningsløse tiltakene

Nå kommer det studier bl.a. det vi her på derimot.no nylig har offentliggjort fra California/USA. Det viser at langt flere er smittet enn det en har tenkt. Dette er gode nyheter for folk flest men ikke for de som er ansvarlige for nedstengningen. Tallene fra California antyder at den har en dødelighet tilsvarende sesonginfluensa.

Jeg noterer meg at det er nesten ingen som har kommentert dette innlegget. Men jeg forstår det, for det må føre til at det nå må reises flere spørsmål om den politiske håndteringen av det en kaller koronakrisen. Og mange må føle seg lurt av en massiv propaganda for regjeringens politikk.

I artikkelen under bekreftes det fra WHO at langt flere kan ha vært smittet enn det de offisielle tallene sier, opp til 90 ganger flere. Disse gledelige nyhetene må jo føre til at avstengingen av landet må opphøre umiddelbart. Men da har vi en politisk krise.

Knut Lindtner

Antistoff-tester antyder at Covid-19 kan ha blitt spredt mye mer enn forutsagt, de som har dette kan ha smittet HUNDREVIS AV MILLIONER rundt i verden.

WHO sier at nye studier peker på at opp mot 230 millioner mennesker kan ha vært smittet av koronaviruset og ha overlevd. Dette er mer enn nitti ganger fler enn de nåværende offisielle tallene på 2,5 millioner bekreftede tilfeller.

Verdens Helseorganisasjon (WHO) har avslørt at tidlige data fra tester på antistoffer rundt omkring i verden indikerer at «bare» 2 – 3 prosent har vært smittet av koronaviruset. Dette tallet er lavere enn forventet.

Antistoffer mot et bestemt virus viser seg i blodet til til mennesker som har hatt det, og som har overlevd viruset. 

Antistoffer, eller tester av celleprøver om dette, som blir sjekket for dette er en fordel for de som tester positivt på disse antistoffene. Da kan viruset selv ha forlatt kroppen.

Tedros Adhanom Ghebreyesus er en etiopisk mikrobiolog og internasjonalt anerkjent malariaforsker, som har fungert siden 2017 som generaldirektør for Verdens helseorganisasjon. Tedros er den første ikke-legen og den første afrikaneren i rollen. Wikipedia

Dersom to til tre prosent av befolkningen i hele verden tester positivt for antistoffer, så vil en beregning på baksiden av en konvolutt indikere at noe slikt som 150 – 230 millioner mennesker allerede har vært smittet av koronaviruset.

Dette tallet får det offisielle tallet på rundt 2,5 millioner tilfeller til å blekne, og det kaster tvil rundt mulighetene for en effektiv smittestrategi.

«Det verste ligge ennå foran oss» var budskapet frsa WHOs generaldirektørr dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus. Han talte på en pressekonferanse for å annonsere at antallet smittede mennesker  var «mye større i tungt berørte områder, men ikke mer enn to til tre prosent». 

WHO vedgår at dette bare er en indikasjon fra tidligere data. Men den sier at de forventer flere mennesker med antistoffer på dette tidspunktet. 

Men offisielt kan man da håpe at det antatt høye tallet vil føre til en mye lavere dødsrate.

Har vi mistet oversikten over flokkimuniteten?

Men disse tallene er et slag mot de som hører til «flokkimmunitets-leiren», de som tror at det beste for å kunne få slutt på krisen er å komme til det punktet at nok mennesker er blitt immune mot viruset, slik at de ikke kan spre det videre til de som ikke er immune.

Beregninger på det punktet kan være fra 60 – 90 prosent.

Dersom WHOs tall på 2 – 3 prosent av verdens befolkning er riktig, så er vi fortsatt langt unna flokkimmunitet.

Men testing på antistoffer er ikke på noen måte et vanntett system. Tidligere bevis har antydet at antistoff-testing ikke nødvendigvis er til å stole på.

Det antydes at mange mennesker som tester positivt på antistoffer slett ikke er immune mot å bli syke igjen. (Og dette vil antyde at antallet mennesker som allerede er smittet til og med kan bli høyere enn 260 millioner globalt).

Videre vet vi fortsatt lite om dette nye koronaviruset. Det er ikke umulig at vi tror det er antistoffet mot SARS-CoV-2. Faktisk kan de være resultatet av andre kroronaviruser. Slik som en vanlig forkjølelse eller hittil ukjente virus-stammer.

Motstridende resultater.

En hel del ny forskning kan komme i konflikt med budskapet fra WHO. En studie som ble gjort kjent forrige uke fra Stanford University har funnet ut at Covid-19 smitter mer blant folk som bor i California kanskje «50 til 85 ganger mer enn antallet andre steder».

Og en annen studie i USA fant ut at bortimot én av tre innbyggere i Chelsea, Massachusetts hadde antistoffer.

Antistoffer fra en tidligere Covid19 pasient.

Mest interessant av alle er en ny studie fra Sverige. Den viser at minst 11 av 100 innbyggere i Stockhold-området hadde antistoffer.

Forskerne tror at det virkelige tallet kan være enda høyere, siden testen også kan gi noen falske resultater.

For svenskene er det gode nyheter, at så mange mennesker har hatt viruset, spesielt når man tar i betraktning den mer laissez-faire holdningen de har hatt for å kontrollere viruset.

Deres antall døde av viruset tikket over 1700 i dag, trenden antyder at kurven er i ferd med å flate ut.

Mens det er sant at studiene nevnt ovenfor er små, og bare omfatter en liten befolkning, så er det uklart hvor WHO får tallet 2 – 3 prosent fra. De har jo tilgang til data fra hele verden.

Dr. Neeraj Sood Foto: Steve Cohn

Dr. Neeraj Sood, professor i offentlig politikk ved University of Southern California er en ledende forfatter av en annen California-basert antistoff-studie. Den fant at 4,1 prosent av befolkningen hadde antistoffer. Han sier at «anslaget også antyder at vi må omkalkulere modellen for forutsigbarhet, og tenke om igjen rundt strategier om offentlig helse».

Den nåværene koronavirus-politikken i de fleste land gikk ut på å sinke utbredelsen av et svært farlig virus som truet med å overvelde helsevesenet.

Men dersom WHO har rett, og hundrevis av millioner mennesker i hele verden allerede har blitt smittet, mange av dem uten symptomer, da har vi en tapt sak. 

Da har koronaviruset allerede blitt spredt så vidt at ingen unntakstilstand kan stanse det.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst.

Forsidebilde: Carl Spitzweg: The dangerous passage

https://www.rt.com/news/486489-covid19-antibody-millions-people-infected/?fbclid=IwAR2skg93jFE9DiVgSEjmobqD10Ydrm9NE_rzbo1Uyyz36P5KYYup88-hwCI

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Det skremmende er at det så lett kan skapes hysteri og saueflokkmentalitet i et samfunn.
  Uten at man naturlig burde spørre etter antall døde, – i forhold til fjorårenes døde.
  Og også uten at man spurte hva de døde egentlig døde av; – hva slags medisiner de som døde brukte, og hele sykdomsbildet.
  Dette burde det være lett å kartlegge av myndigheter/helsevesenet, før man satte igang tiltak.

  Svar
 • Verden forberedes til massevaksineringen som Bill Gates presser på med, og hver den som tar vaksinen vil få en slags tatovering som beviser att de er vaksinert. De som nekter vil holdes i husarrest og ikke få gå på butikken etc.

  Svar
 • https://youtu.be/fj8P5uEqUtk
  Denne reportasjen fra usa er verdt og se. Den viser avstanden mellom propaganda og realitet.

  Svar
 • «….så er det uklart hvor WHO får tallet 2 – 3 prosent fra. De har jo tilgang til data fra hele verden. »
  ‘ Ikke bare har miljø- og klimaaktivister de siste åra truet oss med at kloden vår står foran endetida, men nå blir vi også fôret med «dommedagsprofetier» fra medisinere – selv om de stadig vekk bedyrer at de vet svært lite om dette viruset og epidemiens konsekvenser.
  … I disse corona-tider er det viktig å minne hverandre på at det hver eneste dag dør cirka 110 mennesker i Norge. ‘
  https://www.dagbladet.no/kultur/110-dodsfall-hver-dag/72397569

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Tucker Carlson:

Virker nedstengningen i USA?

Forrige innlegg

Øyvind Andresen:

Prisen for å være Tangens moralske alibi er på en million kroner

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.