POSTED IN Norge

Hvis Donald Trump vinner:

Al Gore truer med militærkupp.

0
Print Friendly, PDF & Email

DemokrateneI USA er desperate. Nominasjonen av Joe Biden ga ikke noe løft på meningsmålingene. Det var ikke rart for de nominerte en dress uten innhold. Hvordan han skal kunne møte Donald Trump i valgdebatt kan jeg ikke se for meg. Uansett hva en mener om Trump har han energi og han fremviser vilje og pågangsmot. Det kan en ikke si om Joe Biden.

Ble USAs president etter valgjuks

Republikanerne gjorde angivelig et hopp på meningsmålingene på 3% etter nominasjonsmøtet. Dermed ligger det an til at bukse-skjelven rammer demokratene. Jeg tror vi får en grisete valgkamp fremover eller enda verre enn det.

Al Gore som ble frajukset president-tittelen i 2000 av den tafatte og etter min mening hjelpeløse George W. Bush truer nå med at om Trump vinner valget kan hen fjernes på andre måter.

Nå har ledende demokrater tatt boksehanskene på. Det går mer og mer mot borgerkrigslignende tilstander. Men uttalelsene deres viser også at de er helt innforstått med at juks i amerikanske valg kan skje. Og vi vet det skjedde i 2001 da George W. Bush egentlig tapte men vant etter jukset med stemmene i Florida.

Knut Lindtner

Al Gore sier at dersom Trump benekter et tap vil det militære tvinge han ut … etter at Hillary Clinton sier at Biden «ikke må innrømme et nederlag».

Albert Arnold Gore jr. er en amerikansk politiker, lærer, forretningsmann og miljøaktivist. Gore var den 45. visepresidenten i USA, under president Bill Clinton, fra 1993 til 2001. Gore ble sammen med FNs klimapanel tildelt Nobels fredspris for 2007. Wikipedia

Demokrater vil enten bli lojale forsvarere av helligheten til et valg i USA, eller, de som tror på tap i presidentvalget i november vil enten bøye seg ydmykt for å bevare demokratiet, eller de vil gjøre seg klare til å bekjempe et mulig tap i rettssalen. 

Alt avhenger av hvem som ser ut til å vinne på selve valgnatten. 

Tidligere visepresident i USA Al Gore, som såvidt tapte det kontroversielle valget i 2000 mot republikaneren George w. Bush, sa til Reuters på tirsdag at president Donald Trump kan bli tvunget fra embetet 20. januar neste år om han ikke frivillig forlater posten. Dette fordi militæret og sikkerhets-styrker vil adlyde en eventuell ny president på det punktet.

«Det er ikke opp til han», sier Gore.

Gores kommentar kom bare timer etter at et intervju med Hillary Clinton ble publisert. Der tar taperen i 2016-valget en dramatisk annerledes holdning. 

Clinton sier at Trump vil undergrave systemet med post-stemmer, og at den demokratiske presidentkandidaten Joe Biden ikke må innrømme tap «under noen omstendigheter».

Demokratene må være forberedt en massiv rettslig offensiv dersom det viser seg av Biden såvidt taper på valgnatten, sier hun. 

Disse kommentarene står i sterk kontrast til Clintons egne advarsler i 2016. Da ledet hun meningsmålinger foran Trump etter hvert som valget nærmet seg i november.

På den tiden sa hun at «Trump truer demokratiet» ved ikke å akseptere det aktuelle resultatet av avstemmingen på selve valgnatten.

Gore, som trakk tilbake sin godkjenning av resultatet på selve valgnatten i år 2000 ved å godkjenne en ny opptelling av valget i Florida, sier at Trump har signalisert at ha vil utfordrer dette årets valgresultat. 

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/uk/499039-gore-trump-forced-out/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Tusenvis av tyskere i gatene:

Protest mot Koronatiltakene.

Forrige innlegg

Demokratisk senator:

Ikke kritiser Biden. Da kan du være et russisk troll.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.