POSTED IN Helse

Hvis boksen inneholder benzen.

Tørrshampo kan være kreftfremkallende.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Populære tørrsjampomerker trekkes tilbake etter oppdagelsen av benzen som er kreftfremkallende.

Av Ethan Huff.

U.S. Food and Drug Administration (FDA , USAs legemiddletilsynet) har annonsert tilbakekalling av tørrsjampoer solgt av store selskaper på grunn av produktene som inneholder en kreftfremkallende forbindelse kalt benzen som er kreftfremkallende, som leukemi og blodkreft i benmargen.

«Benzen er en organisk kjemisk forbindelse som har blitt bevist å være kreftfremkallende, ifølge CDC,» sier en rapport. «Å bli utsatt for for benzen kan føre til ulike helseskader, som kreft og fertilitetsproblemer».

«Benzen er ikke en ingrediens som brukes til å lage tørrsjampo, det er i produkter som et resultat av en kjemisk reaksjon som kan oppstå i aerosolbokser, og det er grunnen til at en rekke spraydeodoranter og solkremer også har blitt tilbakekalt fordi de inneholder påvisbare nivåer av benzen».

Første gang annonsert i oktober 2022, påvirker tilbakekallingen følgende tørrsjampomerker, bruk av som legemiddeltilsynet sier kan forårsake potensielt livstruende blodsykdommer:
Dove, Nexxus, Suave, TIGI (Rockaholic og Bed Head), TRESemmé.

Benzen er en organisk forbindelse og den enkleste av de aromatiske hydrokarbonene. Molekylet består av en ring med 6 karbonatomer som hver har ett hydrogenatom hver bundet til seg. Benzen er en fargeløs og brennbar væske med en søtlig lukt og et høyt kokepunkt. Forbindelsen er kreftfremkallende. Wikipedia

«Tilbakekallingen skyldes benzen i drivmiddelet i aerosolboksene, ikke i selve sjampoproduktet», heter det i tilbakekallingen. «Drivmiddelet gir trykket i boksen som driver sjampoen ut».

I følge FDA er eksponering for benzen knyttet til et bredt spekter av symptomer som: Svimmelhet, hodepine, utmattelse, kvalme, blek hud, kortpustethet, oppkast. Alle som i dag har tørrsjampoer fra de nevnte selskapene oppfordres til å slutte å bruke dem og kaste dem umiddelbart. «Du bør også sjekke skapet ditt for andre produkter som kan bli omfattet av tilbakekallingen», sier byrået.

(Relatert: Det er mange kreftfremkallende stoffer for miljø og forbrukerprodukter som får folk til å utvikle kreft.)

Hvordan minimere risken for å bli utsatt for benzen.
Tørrsjampo er dessverre ikke de eneste produktene der ute som kan inneholde giftig benzen. Du og familien din kan utsette deg selv for det unødvendig, og det er derfor det anbefales å ta følgende forholdsregler:

1) Unngå å bruke tørrsjampo som kommer i spraybokser.

2) Bruk kun tørrsjampo som er utlevert med alternative drivmidler.

3) Bruk alltid verneklær og hansker når du bruker tørrsjampo.

4) Unngå å inhalere noe av sprayen.

5) Bruk kun tørrsjampo i et godt ventilert område.

Eonline com publiserte også en liste over benzenfrie tørrsjampoalternativer:

1) K18 AirWash tørrsjampo.

2) Verb Tørrsjampopulver.

3) Geologie Co-Wash Cleansing Conditioner.

4) I Dew Care tørrsjampopulver.

5) Håndlaget Heroes Non Aerosol Dry Shampoo Volume Powder.

6) Kristin Ess Hårduftfri tørrsjampopulver.

7) Billie Floof tørrsjampo.

8) Acure tørrsjampo.

9) Act + Acre Fulvic Acid Volumizing Dry Shampoo.

10) Bumble and Bumble Prêt-à-Powder tørrsjampopulver.

Husk at vi ikke har verifisert alle de andre ingrediensene i disse 10 benzenfrie tørrsjampo-alternativene, så sørg for å gjøre ditt ved å bruke ressurser som Environmental Working Groups (EWG) forbrukerveiledning, som inneholder informasjon om sikkerheten og toksisitet av et bredt spekter av forbrukerprodukter.

«Benzen er mye brukt i bensin», bemerket noen på X om en annen vanlig kilde til eksponering for benzen. «Ja, det er ganske farlig,» svarte Dr. Kristie Leong, M.D. «Det skal ikke mye til for å skade benmargen».

Fra Natural News, publisert 10 mai 2024.
Oversatt fra engelsk av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Popular dry shampoo brands RECALLED after cancer-causing ingredient discovered.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Northern Light.
  15 mai 2024 11:35

  Flere av merkene kan også kjøpes i Norge. Dette er bare ett av utallige funn av kreftfremkallende stoffer i kroppspleie produkter. Kroppspleieprodukt industrien er et underbruk av legemiddelindustrien, og tungmetaller og andre kreftfremkallende stoffer har blitt funnet i produktene siden 60-tallet. Johnson&Johnson måtte trekke tilbake talkum for barn etter funn av asbest, et produkt de har solgt i tiår, og måtte betale erstatning til 22 kvinner.

  Deodoranter har i mange år inneholdt aluminium, og det har vært kreftfremkallende tungmetaller i sminke og kosmetiske produkter i flere tiår, solgt av en industri som ikke er underlagt reguleringer, og brukt av intetanende kvinner hver dag fra de begynte med sminke i tenårene. Denne eksponeringen for kreftfremkallende stoffer i sminke kommer i tillegg til mange funn av tungmetaller i kremer og shampoer, og tilsetninger i mat.

  Det er ingen premie for å gjette hvem som er de finansielle eierne av de store selskapene som fremstiller produktene. Selvfølgelig Blackrock, StateStreet og Vanguard med flere. Som også er finansielle eiere av Big Pharma, som selger medisiner for kreftbehandlingen mange kvinner må ha etter å daglig ha blitt eksponert for stoffene gjennom flere tiår. Alle selskapene har laboratorier som fremstiller produktene, og de må vite hva de inneholder før de selges i butikkene. BlackRock, Statestreet og Vanguard tjener enormt på salget av kosmetikk og hud og hårpleieprodukter som milliarder av kvinner bruker hver dag, og tjener på at mange blir syke eller får plager blir av produktene, underrapportert av vestlig presse og media som de også er finansielle eiere av.

  Svar
 • N. L: Så fint at du belyser giftige stoffer i produkter. Hører gjerne dine refleksjoner om parfyme. Samfunnet er blitt så gjennomparfymert. Røykeloven kan skjerme de som ikke ønsker å bli utsatt for røyk på enkelte steder, men parfyme finnes det ingen beskyttelse mot-annet enn å holde seg unna offentlig rom.

  Man blir utsatt for «passivt» bruk når man er i nærheten av noen som bruker det. Man kan kjenne at det svir i øynene om man er sensitiv, at det irriterer luftveiene og at lukten overføres til hår og klær. Hvor mange prosent av befolkningen ønsker et parfymefritt miljø? Hvor mange prosent av befolkningen kan kjenne på kroppen at det er skadelig? Mange er blitt så vant til den syntetiske lukten at de ikke vet at de går rundt og oser som en kjemisk fabrikk. Både på stranden, på stier i skogen og på fjellet kan den kjemiske lukten fra både vaskemidler, solkrem og parfyme bli hengende igjen i luften etter turgåere. Hvordan skjedde denne hjernevaskingen eller indoktrineringen om at «det er ikke bra med mindre det lukter syntetisk og parfymert» På grunn av frykt for å lukte vondt og man ble straffet dersom man luktet naturlig menneske? Den kjemiske industrien har sine salgsknep, men det kan virke som at mange liker den kunstige lukten.
  https://www.forskning.no/forebyggende-helse-hygiene-miljovern/vi-smorer-oss-inn-med-gift/783334

  Fra miljøstatus.no: Flere siloksaner brytes sakte ned og oppkonsentreres i organismer. Stoffene brukes i mange produkter, og utslippene til miljøet er store.
  https://miljostatus.miljodirektoratet.no/siloksaner

  Det fungerer utmerket å vaske alt mulig, enten kun med vann eller med natron og eddik. Både for egen helse og jorden er det hyggelig om flere prøver ut natron. Her er info:
  https://natur.no/201-natron-sodium-bicarbonate-1000-g

  Hva er årsakene til at så mange i Norge tilfører sin egen kropp så mye gift, både gjennom maten og gjennom produkter? Hvor er fokuset på det som er biologisk nedbrytbart? Det meste av produkter i dagligvarebutikkene er fulle av gift- det har blitt «vanlig».
  https://www.nrk.no/vestland/nordmenn-er-giftigst-i-verden-1.11572112

  Hovedstrøms er giftbasert, og dersom man ønsker å være giftfri er man et utskudd i samfunnet. «uparfymert kattesand for sensitive katter» kunne jeg lese på nettsiden til en dyrebutikk. Må man være «sensitiv» dersom man ønsker et liv uten gift? Myndighetene fjernet målet om 15 % økologisk landbruk, fordi 4-5 % var nok for å dekke etterspørselen? Ønsker 95 % av befolkningen mat med giftige sprøytemidler? En vakker livsfilosofi er å leve med tilstedeværelse, likeverd og ubetinget kjærlighet. At livet og kroppen er hellig og at det er verdifullt og meningsfullt og behandle seg selv, andre og jorden med dyp respekt og ærbødighet. Det er en selvfølgelig rett å kunne leve et liv uten å bli presset/ tvunget til å bruke noe som er produsert i et menneskeskapt laboratorium.

  Hvordan skjedde denne politiske innskrenkingen av helt åpenbare medfødte rettigheter som fritt menneske her på jord? Dersom man ønsker å leve et enkelt nobelt liv i pakt med naturen og Gud bør det ikke være noen politiske hindre for det. Hvordan klarte FN å kuppe verden med en ny tvangsreligion avgående «klima»tiltak, GMO og «vaksiner»? Hvorfor synes så mange tilsynelatende at det er flott å være politisk korrekt?
  The obiedient always think of themselves as virtuous rather than cowardly
  – Robert Anton Wilson

  Svar
  • deafdumbblind
   15 mai 2024 19:57

   Lanolin hudsåpe, kan også godt vaske klullklær, bruker ullsokker hele året, Weleda barberkremm og etterbarberingskrem, Speick hudparfyme, deodorant. Alt dette annbefales.

   Svar
 • deafdumbblind
  15 mai 2024 19:59

  Enda en ting som annbefales er rå hvitløk på tomm mage på morgenen, stå opp tidlig og legge seg tidlig er også av det gode,.

  Svar
 • deafdumbblind
  15 mai 2024 20:14

  Best og la «godluktfabrikken» være, spis rå hvitløk og heller slippe en skikkelig «fjert», lukter mere naturlig, lukter kropp.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hva skjer når Zelenskys president-tid er over 21 mai?

Har Ukrainske myndigheter legitimitet?

Forrige innlegg

Vil ikke bidra til støtte til Israels Gazapolitikk.

USA-offiser trekker seg.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.