POSTED IN Norsk politikk

Hvem skal betale?

Partiet Rødt vil hjelpe fattige og ruste opp.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Hvor skal Rødt ta pengene fra?

Av Jan Hårstad    

NTB skriver i dag at Rødt på et landsmøte sist lørdag la fram et program for at de nederste i Norge skulle få en hjelp krisepakke. Men NTB meldte ikke et kløyva ord om hvor Rødt hadde tenkt å ta de pengene fra. Fra himmelen kanskje?

Med den Nato-vennlige krigspolitikken som Rødt har stått for blir det også slik i Norge at arbeiderklassen får den økonomiske smellen. Og det gjelder også for den politikken som Syriza fører i Hellas, Podemos i Spania og Die Linke i Tyskland. Krigsøkonomien som understøttes av pseudovenstre fører til at de nevnte partiene går helt på trynet i de siste valgene. Faktisk katastrofalt.

De offisielle tallene for det «norske forsvaret» i 2023 er på 89,7 milliarder kroner. Hvis man snarlig la til 13 milliarder kroner, ville dette bli oppfyllelse av Natos 2% krav.

Så har man et Nansenprogram for perioden 2023-27 til Zelenskyregimet på 75 milliarder kroner. Men allerede nå har Norge i forhold til sitt folketall vært den krigsledende aktivist i Natoblokken.

De styrtrike i Kongsberggruppen og Nammo har begynt å skrive artikler i Aftenposten som går slik: Hvis Norge vil ha levert mer våpen til Ukraina må staten subsidiere driften på Kongsberg og Raufoss. Så langt har ikke en eneste politiker satt foten ned mot ideen.

Sånn som krigsprosjektene mot Kina og Russland utvikles vil nødvendigvis folk/arbeiderklasse i hele NatoZonen bli lutfattige. Ut fra normale norske mediakilder er det intet som tyder på at Rødt har tenkt å snu denne utviklingen.

Nå er da meldingen fra Tyskland den at Alternative für Deutschland er Nr. 2 parti i tysk politikk. Hvorfor? Stopp krigen i Ukraina, fredsforhandlinger med Russland.

Fra 12-13 juni skal den aller største Nato flyøvelse holdes over Tyskland: «Air Defender 23».

Driften mot Tredje verdenskrig akselrerer og de eneste som ikke vil se det er det europeiske pseudovenstre som Rødt er en del av.

Forsidebilde: Alexander Grey

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Takk, Hårstad, for info om nansenprogrammet; jeg hadde ingen anelse.
  Hvis Rødt, Podemos og Grønne og denslags går på trynet er ingenting bedre enn det, siden disse åpenbart gir blaffen i kanonføden som dør for ingenting i en allerede tapt sak. Hurra for femårsplan til støtte for et naziregime med etniske ukrainere som hater alle andre enn seg selv, fra hjertegode norge, for vi er så opptatt av frihet og selvstendighet, mens Zelensky selger landet til Blackrock. Og fratar arbeidere all streikerett.
  Den humanistiske fredsnasjonen Norge overgår seg selv i hykleri så man kan bli helt flau.
  I forhold til folketall har vi mange verstinger å skryte av:
  Erna i GAVI, Jens i NATO, Børge i WEF, rause donasjoner til Clinton-foundation, USAs høyre hånd i nordstream-sabotasjen…..
  Pinlig.

  Svar
 • Dette gjelder alle partier på Stortinget. Svaret er økte skatter eller ta fra oljefondet. Å legge på skatter kveler verdiskapning i samfunnet, nærmere bestemt bedrifter og privatpersoner. Å ta fra oljefondet øker inflasjonen som gjør det enda vanskeligere å få endene til å møtes for de som har minst. Det som vil hjelpe er å kutte kraftig i daukjøttet i staten, senke skattene og la folk i større grad ta ansvar for eget liv. Norge er blitt en barnehage for voksne.

  Svar
 • Neida, de kommer ikke til å hente pengene hos vanlige folk og med kutt i velferd og veier / jernbaner. De kommer til å legge en avgift på handel på børs på 0,5 %, de kommer til å legge en avgift på transaksjoner over 10 millioner, og de kommer til å fjerne rentefradraget med unntak av primærbolig for gjeld og takst inntil 6 millioner kroner. Og så kommer de til å øke formueskatten og eiendomsskatten for eiendommer over 10 millioner, og øke skatteprosenten for inntekter over 1 million kroner.

  Hahahahahahahahahaha !

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Selv når de gjøre en dårlig jobb:

Lederlønningene stiger uforholdsmessig i Norge.

Forrige innlegg

Glenn Diesen om USA:

Hvordan det militær-industrielle komplekset har brukt tenketanker til å påvirke utformingen av EUs politikk

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.