POSTED IN Afghanistan, Konspirasjoner / Sammensvergelser, Norsk politikk

Hva var den skjulte agendaen?

Taliban-besøket dreide seg om mer enn det vi blir fortalt.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Talibanbesøkets mystifikasjoner

Av Jan Hårstad  

Situasjonen i Norge nå er at den offisielle Nato høyresida i landet har gått sammen med «venstresidas» sosialdemokratiske nato-krigere for å hisse til krig mot Russland. Stort sett markedsfører Klassekampen bare demonisering av Russland og klamrer seg til Natos propaganda. Tonen blir slått an av Stoltenberg, Barth-Eide og Støre. Store personer i Klassekampen.

Og naturligvis har hele mediamakten monolistisk stått på hue for å forfalske historien om Taliban-besøket og framstilt det slik at nok engang trer Norge opp som en supermakt innen godhet og humanisme. Jan Egeland er på skjermen uavlatelig.

Knapt noe media nevner at det var USA-EU som ønsket at Norway – godhetens land – skulle ta initiativet til besøket. Det ville ødelegge ideen om at dette var «den norske alenegang.»

Det faktum at USA ledet av en TOM WEST skulle møte Taliban bilateralt – på enehånd, undertrykkes og dette møtet er vel det viktigste som skjedde under besøket, men ingen forsker i hva som ble sagt.

Alle USAs Nasjonale Sikkerhetsdokumenter fra 2000 av, handler om at Pentagon har krigen mot Kina som første prioritet. Dette er offentlige dokumenter og det finnes masse bøker om «pivot to Asia». (Vendingen mot Asia, red.)

Hadde møtet også en annen hensikt enn å treffe norske forhandlere?

 

Det USA har gjort i alle disse årene er å bygge en krigsallianse rettet mot Kina og denne er en slags Asiatisk NATO nå. Den består av følgende stater: Australia, India, Japan, USA (The Quad) samt Sørkorea, Filippinene, Thailand, Singapore og Taiwan.

For hele dette samlede Asiatiske Nato handler det om for enhver pris å stoppe den KINESISKE SILKEVEIEN.

For dette kan man bombe og utsulte vilken som helst stat som samarbeider med denne, både Iran og Syria befinner seg i faresonen.

I denne massive innringningen av Kina er nå afghansk Taliban en upålitelig faktor. På det nåværende tidspunkt er det ganske så usikkert hvor Taliban vil stille seg til Kina. Allianse?

Når Taliban så lett kunne vinne maktovertagelsen i august skyldtes dette at de hadde hjelp fra antatt 6500 jihadister fra fortrinnsvis det «Pakistanske Taliban»,TTP som i årevis har hatt for vane å framstille seg som søsterorganisasjonen til afghanske Taliban. Så har de kinesiske Uighurene i East Turkestan Islamic Movement(ETIM) baser i grenseområdene til Kina. Og her finnes Uzbekske Islamic Jihad Union og selvfølgelig Qaida og IS.

Kina nøler med å kaste seg inn i denne gryta og vil at Taliban skal kvitte seg med Uighur-Jihadistene, rett og slett kaste dem ut. Det er ikke så enkelt for Taliban som da vil fort havne i unåde i storfamilien av Jihadister. Det er en global bevegelse nå. De passer på hverandre.

Faktisk er det nå fare for to kriger. Den ene er en ny borgerkrig inni Afghanistan såfremt globaljihadistene mener at Taliban selger seg til de Vestlige statene. Den andre er en krig mellom Afghanistan og Pakistan hvor Taliban nekter at Pakistan kan sette opp en grensesperre langs Durandlinja på 260 mil.Det var britene som laget denne grensa som skilte Pashtunstammene og verken TTP eller Taliban godtar den.

Durand-linjen er den dårlig merkede 2 450 km lange grensen mellom Afghanistan og Pakistan. Etter å ha blitt slått i to kriger av afghanerne, lyktes Storbritannia i 1893 å innføre Durand-linjen som skulle dele Afghanistan og det som da var det britiske India. Wikipedia

Dette TTP har fått blod på tann etter Talibans seier i Kabul og fører nå gerljakrig nettopp fra de nordlige grenseområdene i Pakistan. Pakistan kan være ille ute.

Oppsummert: utviklingen av en rekke destabiliserende kriger i dette området truer det amerikanskledete prosjektet med å innringe Kina.

Dette er etter mitt skjønn årsaken til at Nato-EU beordrer Norway til å invitere Taliban til Norge. Det som står på dagsorden for EU-USA-Nato er å holde det nye Afghanistan innen rammene av Vestens geopolitikk slik Zbig Brezinsky skrev bøker om: De statene som erobrer SentralAsia styrer verden.

Gro Holm på NRK, Mari Skurdal i Klassekampen og hundre andre framstiller det nå slik at den krigerske Nato-alliansen nå har blitt forandret – som hos Kafkas Gregor Samsa- til en Jesus-lignende stormakt som ikke har noen andre tanker enn å redde de sultne. Nato-EU-USA er nå den største humanitære maskin menneskeheten har sett i moderne tid. Bak seg har de i løpet av 25 år bare et par millioner døde og et titalls millioner på flukt fra krig og ødeleggelse.

Selv er jeg ikke det minste forundret over at det offisielle Norge framstiller det slik. Alle moderne kriger som Norge har gitt sin støtte til, var også for demokrati og menneskerettigheter.

Det definitivt nye er at også «venstresida» helt bevisst deltar i dette geopolitiske spillet og danser etter Natos toner på alle områder.

Det vil naturligvis ende opp i en tragedie som allerede ser ut til å være på gang.

Forsidebilde: Stefan Steinbauer

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  28 januar 2022 10:01

  Hårstad leverer.

  Det mest humanitære Noreg kan gjera i dag, er utmelding av Nato. Deretter tilbaketrekking av alle norske krigarar i ymse utland og utkasting av alle framandkrigarar i Noreg. På tredje plass kjem skroting av alle norske offensive våpen- og overvakingssystem.

  Deretter kan me snakka om mat, bustad, velferd og rettferd, og slutta oss til den jamne ukrainaren som nyleg ynskte at land heller konkurrerte om slikt enn om å vera den hissigaste krigaren.

  Svar
 • Wasan Totland
  28 januar 2022 12:10

  Bra artikkel. Jeg vil legge til at ut ifra hva vi vet i dag blir IS flydd inn i de områdene USA trenger de.

  Svar
 • Jan Hårstad kommer med de fine detaljene som man skal være takknemlig for. Hans hovedbudskap om den egentlige årsaken til Talibans Oslovisitt var likevel så åpenbar at dens riktighet viser seg plent umulig å overbevise venstre- eller høyresida noe om.

  Verden er blitt veldig merkelig også der når de to sidene presterer å holde igang en krangel om uvesentligheter seg imellom, mens de samtidig samarbeider om alt det vesentlige. «Stortingspartiet» består av ti partier som for alle praktiske formål er samlet i ett parti (hederlig unntak av partiet Rødt i enkelte saker) har spredt seg til storsamfunnet. Eller motsatt. Bare det å fortsette å tro at USA helt tilfeldig, uplanlagt og ute av sammenheng etterlot militærutstyr for kanskje 70 milliarder dollar (Trump sier 85) til Taliban eller at Norge kan holde et slikt møte uten ordre fra USA er mental akrobatikk i verdensklasse. Noen ville sagt i en klasse som ikke er av denne verden siden begge de to tingene er rene umuligheter.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Krigen var tapt for 15 år siden.

Talibanmøtet i Oslo er sluttproduktet av en løgnaktig politikk.

Forrige innlegg

Helge Lurås, Resett:

Grensene for Vestens ekspansjon

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.