POSTED IN Russland, USA

Hva er USAs hensikter med toppmøtet?

Blir Russland lurt trill rundt?

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det har vært kommentert og spekulert lenge over hvilken hensikt Biden har når han inviterer Putin til et toppmøte like etter at han har skjelt han ut som massemorder. Og like mye er det spekulert over hvorfor Putin takket ja til denne informasjonen etter den grove utskjellingen.

Her er en erfaren USA-kommentator sine betraktninger om saken. Han tror ikke mye på USA-regjeringens gode hensikter.

Knut Lindtner (red. Derimot)

Går Putin i en propaganda-felle?

Av Paul Craig Roberts.

Paul Craig Roberts: The Independent Institute
Paul Craig Roberts har jobbet som sekretær i det amerikanske finansdepartementet i årene 1981-82 under daværende president Ronald Reagan. I tidsrommet 1982-1993 medvirket Roberts i den utenrikspolitiske tenketanken «Center for Strategic and International Studies» (CSIS), som har sitt hovedsete i Washington, D.C. Av utdannelse har Roberts en bachelor i økonomi fra Georgia Institute of Technology og en doktorgrad i økonomi fra University of Virginia. Roberts har jobbet som redaktør og skribent for Wall Steet Journal og BusinessWeek ved siden av å ha vært gjesteskribent i blant annet Washington Times, The New York Times og Los Angeles Times. (Fra Wikipedia)

Før vi gir oss til å håpe at toppmøtet mellom Biden og Putin vi resultere i et bedre forhold mellom USA og Russland, så bør vi komme ihu toppmøtet mellom Trump og Putin i Helsingfors  i juni 2018.

Mediene i USA og Det Demokratiske partiet brukte dette toppmøtet til å svartmale hendelsen der Putin «for alltid slo fast sin status, og det faktum at Russland er USAs offentlige fiende».

Det amerikanske etablissementet var sikre på at toppmøtet ville bli en fiasko.

Tre dager før toppmøtet utviste justisdepartementet 12 russiske GRU-offiserer.

To dager før toppmøtet ba Demokratene i Senatet Trump å kansellere toppmøtet.

CIS-direktør John Brennan sa på en pressekonferanse etter toppmøtet at det viste at Trump «hadde overskredet terskelen  for alvorlig kriminalitet og forseelser. Det var så det nesten nærmet seg forræderi.

Ikke bare var Trumps kommentarer helt idiotiske. Trump er fullt o helt i lomma på Putin».

Med andre ord, Det Demokratiske partiet, USAsmilitære/sikkerhets-komplekset og amerikanske medier  betrakter Trumps møte med Putin som forræderi.

Uansett om det hendte noe bra på toppmøtet mellom Trump og Putin, så var det den prostituerte pressen, Demokratene og CIA som kontrollerte utfallet av møtet.

Spørsmålet vi bør stille oss er: Dersom det var forræderi av Trump å møte Putin, hvordan kan det da være tillatt for Biden å møte Putin?

Svaret er kanskje at toppmøtet mellom Biden og Putin skal være en propaganda-felle for Kreml. Slik Kreml vandret inn i en propagandafelle da de tillot Navalny fikk komme til Tyskland med sine forgiftnings-påstander.

Kreml kan kanskje gjenta denne dårskapen når de har gått med på møtet med Biden.

Vi vet det fra rapporten om forberedelsene til toppmøtet mellom Lavrov og USAs utenriksminister, at Bidens sakliste for møtet skal være en liste med beskyldninger mot Russland.

Med andre ord, Bidens intensjon skal være å holde Putin ansvarlig.

red Wrong Way signage on road
Er en forutsetning for er vellykket topp-møte at Putin innrømmer at han har vært på ville veier?

Det er åpenbart at et slik møte ikke kan føre til bedre forholdet mellom landene , dersom Putin da ikke tilstår sine «forbrytelser» og lover å oppføre seg bedre i framtiden.

Ellers vil Washingtons beretning bli at toppmøtet ble et feiltak på grunn av Putins urimeligheter.

Putin vil ikke slutte  å forgifte folk. 

Putin vil ikke gå med på å stanse invaderingen av andre land. 

Putin vil ikke gå med på å slutte å legge seg opp i USA-valgene.

Putin vil ikke gå med på å stanse cyber-angrep.

Med andre ord , Washington vil bruke toppmøtet til å gjenta Putins Russlands status som «USAs fremste fiende».

Det er nesten sikkert at det vil bli resultatet.

Washington vil bruke Russlands ønske om å bli akseptert av Vesten til å trekke et uforsiktig Kreml inn i en propaganda-felle.

Biden-regimet består av ideologer, og er kanskje den minst profesjonelle regjeringen i USAs historie.

Men profesjonalisme har ingen ting å gjøre med dette. Biden har mange av de samme personene – Victoria Nuland, for eksempel – som organiserte «Maidan-revolusjonen», og installerte i Ukraina en regjering som var fiendtlig overfor Moskva. 

Til tross for Kremls diplomatiske anstrengelser i Europa-Unionen, så stemte Europa-parlamentet nylig for å støtte en regime-endring i Russland. 

view of stadium interior
EU-parlamentet vedtok nylig at de ville ha regimeforandring i Russland. Hvor virkelighetsfjern kan en egentlig være?

Med en så høy grad av vestlige fiendtlighet overfor Russland, hvordan kan Kreml vente noen positive resultater av et slikt toppmøte?

Kreml har ikke forstått at Russland er mye mer verdt for Washington som en fiende enn som venn.

«Den russiske trusselen» er grunnlaget for det årlige budsjettet på tusen milliarder dollar til USAs militære/sikkerhets-kompleks, og den makten som følger med denne enorme summen. Uten «den russiske trusselen», hva ellers kan da rettferdiggjøre er slikt budsjett?

«Den russiske trusselen» får også Vest-Europa og NATO til å holde seg på linje med USAs politikk.  Om det ikke var noen «russisk trussel», hva er da poenget med NATO?

white and grey concrete tower
Hvis Russland var borte, hva skulle en begrunne Nato med? Ingen fiende, dermed heller ingen behov for opprustning. En katastrofe for krigsindustrien.

Hva ellers hindrer de europeiske landene å ha en uavhengig utenrikspolitikk, og på den måten å medvirke til en multi-polar verden?

Bidens interesse er «øke, ikke redusere, spenningen overfor Russland.»

Vi bør huske at det var CIA, FBI, Demokratene og amerikanske medier  som orkestrerte «Russiagate» for å hindre Trump i å normalisere forholdet til Russland.

Det er ingen grunn til å tro at Biden vil få lov til å gjøre det Trump ikke fikk lov til. 

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Mulig at Putin spiller 3D sjakk, mens Biden og Co. ikke har kommet lenger enn til «innføring i sjakk for noobs»? Blir artig å se resultatet av «møtet» (de virkelige resultater, ikke det som blir presentert av de logrende, siklende presstituerte). Russland ligger vel nå milevis foran USA/IsisRaEl både militært og økonomisk, men det skal UsRael ha, de går ned med flagget til topps (tilsynelatende) mens de mister mer og mer av verdenshegemoniet til Russland og Kina. «Nothing to see here, walk on».

  Svar
 • «Biden-regimet består av ideologer, og er kanskje den minst profesjonelle regjeringen i USAs historie…….
  ….Vi bør huske at det var CIA, FBI, Demokratene og amerikanske medier som orkestrerte «Russiagate» for å hindre Trump i å normalisere forholdet til Russland.»

  Men media ( i Norge) vil bifalle alt Biden gjør. – Som de demoniserte alt Trump gjorde.
  Slik er vår «frie, uavhengige ( og/men skattebetalte) presse».
  En trist , og farlig, kultur vi har fått i (frie?) Norge.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Oljen:

Energikilden som er avgjørende for et moderne samfunn.

Forrige innlegg

Videosamtale:

Skal norske borgere ha færre rettigheter enn russiske opposisjonelle?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.