POSTED IN Virkelighetsforståelse

Hva er jøder?

Er de bedre enn andre mennesker?

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Jøder er en klan, med etnosjåvinisme og stor urett begått mot andre

Av Trond Ali Linstad

Er tesen over riktig? Mange vil si: Ja, det er den! Jøder er en klan, et religiøst-etnisk fellesskap, en gruppe mennesker knyttet sammen ved historiske erfaringer og eget selvbilde. I klanen er lojalitet og samhold. Og om rett og urett – i relevante politiske saker: klanens forståelse er sterk og teller. 

Klanen

De bibeholder – mange i klanen – en indre forestilling om at jøder som folk eller gruppe er noe spesielt – med fortrinn for alle andre. Jødisk etnosjåvinisme står klart.

David Ben-Gurion, opprinnelig David Grüen, ble i 1948 den første statsminister i staten Israel. Som landets leder preget av en jernhard vilje gjennom krigen i 1948 og etableringen av staten Israels uavhengighet, ble han landets sterke leder gjennom flere år. Wikipedia

Den sjåvinismen er ikke ny. De tidlige sionister – ideologer for Staten Israel – var målbærere for den. Vi kan minne om det, som bakenforliggende jødisk, sionistisk tenkning – og jødisk støtte til Staten Israel – i dag.

«Jeg tror på vår moralske og intellektuelle overlegenhet, på vår evne til å tjene som modell for gjenfødelse av den menneskelige art.»Det skrev David Ben Gurion, Israels første statsminister og ledende ideolog. (Forum, nr. 3, 1957) Mer om jødiske etnosjåvinisme – vi kan si rasisme! – i Staten Israel i dag:

Jøder og ikke-jøder

Den eneste hensikten med ikke-jøder «er å tjene jøder». Ovadia Yosef, tidligere sjefsrabbiner i Israel. (Wikipedia. Racism in Israel. 24.11.2017.)

Israels sjefsrabbiner i dag, Yitzhak Yosef, framholder «at når noen ikke-jøder får bo i Israel, så er det fordi de er tjenere for den jødiske befolkningen». (Vårt Land 01.04.2016.)

Jødisk eksklusivitet og antisemittisme

-Jøder er grunnleggende spesielle, egentlig atskilt fra andre – «ugjenkallelige og for all tid fremmede», som det ble tillagt Leon Pinsker, framtredende sionistisk ideolog. (Encyclopedia Judaica, Jerusalem 1971.) Pinsker «delte med dette antisemitters syn» som påpekt i det samme jødiske leksikon. Ja, rasister: jødiske sionister og antisemitter, møtes!

Yitzhak Yosef er Sephardi-øverste rabbiner av Israel, også kjent som Rishon LeZion… (fra Wikipedia)

Det ikke nødvendigvis er galt å se på seg selv som uvanlige, eksklusive – så lenge det ikke går ut over andre. Men jødisk etnosjåvinisme rammer palestinerne.

Ikke alle jøder er del av klanen

Ikke alle jøder er del av klanen! Det er antirasistiske, antisionistiske og demokratiske jøder som fremmer rettferd. 

Noen er sekulære – eller religiøst ortodokse, mot sionisme og Staten Israel på et religiøst grunnlag.

Men mange ledende personer med jødisk bakgrunn – i medier og politikk – tenker og handler som i klanen.

Palestinerne

Jødisk etnosjåvinisme rammer palestinerne! Vi kan lese om det hver dag – i den israelsk-palestinske konflikten. Ofte renner rasismen over for dem – det blir palestinernes hverdag.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • «Men mange ledende personer med jødisk bakgrunn – i medier og politikk – tenker og handler som i klanen»

  En klan//frimurere, religiøse eller sekulære, som tilhører et overnasjonalt brorskap burde vært fratatt enhver maktstilling i et samfunn, hvis samfunnet vil være fritt og selvstendig.
  Enda viktigere er dette når klanen ( pengevekslerene) styrer verdensvalutaen og rentene.
  – Og når vi er opplært til ( av hvem?) ikke å se forskjell på en nasjons arbeidskrefter, og penger og renter.

  Svar
 • Ø. Lorentzen
  18 april 2020 1:59

  Hvis man leser bibelen finner man ikke ordet jøde i det hele tatt på de 500 første sidene. Det er Askenazi-Khazarene som har funnet opp dette ordet for å bruke det i sin propaganda mot hele resten av verden. Det nærmeste man kommer er vel Judeerne, Judas’ stamme, men heller ikke disse var jøder. Ergo – når noen kaller deg jødehater, hva hater du da? En stamme som ikke finnes, hvordan kan man hate noe slikt?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Til helsingforskomiteen:

Er retten til et anstendig liv en menneskerett?

Forrige innlegg

Ny produksjonsavtale om olje:

Redder den skiferindustrien i USA?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.