POSTED IN Mat/Landbruk

Hva består matvarene våres av?

Mattilsetninger i pizza, pannekaker og hamburgerbrød knyttes til lavere antall sædceller.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Dr. Naomi Wolf slår alarm, og siterer fra fagfellevurderte studier.

Av John-Michael Dumais

Del 1. En ingrediens som ofte finnes i mange bakevarer, bearbeidet mat – og skolemat – kan forårsake oksidativt stress, DNA-skader og reduserte testosteron-nivåer og sedceller hos mannlige pattedyr, ifølge Dr. Naomi Wolf. I en Substack-artikkel og video fra 7 mars, påpekte Wolf den utbredte bruken av natrium-aluminiumfosfat i daglige matvarer, fra pannekakeblandinger og bakepulver til bearbeidede oster og frossenpizza.

Med henvisning til fagfellevurderte studier, koblet Wolf de vitenskapelige funnene til svekket reproduktiv helse og maskulinitet. «Testosteron, det er din libido», sa hun. «Og sedceller er fruktbarhet».

Hva er natrium-aluminiumfosfat og hvor finnes det?

Dr. Naomi Wolf i 2012

Natrium-aluminiumfosfat er et tilsetningsstoff som brukes i matvarer som emulgeringsmiddel, for heving og som stabilisator. Det er et hvitt, luktfritt fast stoff som er lett løselig i vann. Ingrediensen finnes ofte i bakevarer som kaker, muffins og kjeks, og mel og bakepulver. Den brukes også i bearbeidede oster for å forbedre tekstur og smelteegenskaper.

Utbredelsen av natriumaluminiumfosfat i skolelunsjer og hurtigmat, som pizzadeig og hamburgerbrød, er bekymringsfullt, sa Wolf. «Dette er hva barnet ditt spiser», sa hun. «Dette er det de får inn i kroppen når de spiser muffins, hurtigmat, hamburgerbrød, frossenpizza, frokostblandinger og nesten alle typer bearbeidet bakevarer». «Hvorfor er dette i maten vår?» spør Wolf. «Det må fjernes fra matforsyningen vår».

Sikkerhetshensyn og forholdsregler ved håndtering som kjemisk stoff.
Innophos sitt Actif-8 merkevare-sikkerhetsdatablad klassifiserer natriumaluminiumfosfat som et «farlig stoff eller preparat», som kan forårsake alvorlig øyeskade, hudirritasjon og luftveisirritasjon. Databladet for kjemikaliet advarer også brukere om å «unngå å puste inn støv, røyk, gass, tåke,damp og spray» fra kjemikaliet, og å «vaske seg grundig etter håndtering». Og det anbefales å bruke vernehansker og øye- eller ansiktsbeskyttelse ved håndtering av stoffet. Ved innånding kan natrium-aluminiumfosfat «forårsake irritasjon i øvre luftveier». Inntak av store mengder kan også føre til magekramper, kvalme, oppkast og diaré.

Til tross for disse advarslene, sa Wolf at det samme stoffet er mye brukt i matvarer uten noen sikkerhetstiltak for forbrukere. «Folk som håndterer dette produktet må blruke verneutstyr for å unngå øye- og hud- og lungeirritasjon», sa hun. «Så dette er hva barnet ditt spiser».

Studier av aluminiums giftighet for forplantning.
Wolf siterte et sammendrag av fagfellevurdert vitenskapelig litteratur om forplantningstoksisitet av aluminium av Robert A. Yokel, Ph.D., publisert i Critical Reviews in Toxicology. Gjennomgangen fant at å bli eksponert for aluminium, kan føre til uønskede virkninger for forplantningen hos mannlige og kvinnelige pattedyr.

Yokels analyse avslørte at «sed ble betydelig påvirket etter eksponering selv for mindre nivåer av aluminium enn kvinner». Hos både hann- og hunn mus og rotter resulterte økt aluminiuminntak i høyere konsentrasjoner av metallet i fosteret, morkaken og testiklene. Aluminium øker reproduksjons-toksisitet, etterfulgt av økt DNA-skade, og reduserte testosteronnivåer og sedceller.

Christopher Exley, Ph.D., en forsker på aluminiumtoksisitet og forfatter av «Imagine You Are An Aluminum Atom: Discussions With Mr. Aluminium», roste Wolfs innsats for å bringe de giftige effektene av aluminium ut til et bredere publikum. Imidlertid sa han også at påstanden i videoen hennes, om at aluminium var i covid-vaksinene er feil. «Vi lever i aluminiumsalderen og vi kan ikke unngå å komme i kontakt med det», sa Exley til The Defender. «Det har en betydelig innvirkning på menneskers helse – som det mannlige forplantnings-systemet». I 2017 publiserte han en studie som viste at to måneders eksponering for mengdene av aluminium i kostholdet svekket spermatogenesen og sedkvaliteten hos rotter.

Exley forfattet en Substack artikkel om evirkningen av aluminium på menneskers helse, sa at problemet har fått lite oppmerksomhet fra offentlige helsemyndigheter og media. Han bemerket også at aluminiumsindustrien har engasjert seg i «sensur før og etter publisering». I en nylig artikkel, «Thou Shalt Not Publish», fortalte Exley hvordan et «kjent aluminiumindustri-troll» ble invitert til å kritisere hans banebrytende forskning på aluminiums rolle i Alzheimers sykdom – år etter at den ble publisert. Keele University, som mottar midler fra Bill & Melinda Gates Foundation, stengte i 2021 Exleys nettsted og blokkerte finansieringen av forskningen hans, noe som tvang ham til å slutte.

«En kjemisk krig mot menn».
Wolf sa at virkningen av inntak av aluminium stemmer overens med observerte reduksjoner i maskulinitet, muskelmasse og libido blant yngre menn. Hun antydet at miljøfaktorer som eksponering for aluminium kan bidra til å forklare økte depresjoner, vektøkning og mindre interesse for sex blant menn. «Ikke bare forårsaker dette tilsetningsstoffet hormonell skade på menn, det forårsaker hjernebetennelser og er knyttet til demens og Parkinsons sykdom», sa hun.

Av andre potensielle kilder til at folk blir utsatt for aluminium, nevner Wolf syrenøytraliserende midler, vaksiner, kokekar og til og med værmanipulerings-prosjekter som sprayer aluminiums-partikler i atmosfæren. Hun pekte på en artikkel publisert i BMJ (British Medical Journal) av Dr. Giovanni Ghirga med tittelen «Solar geoengineering ved å injisere aluminiumoksid-aerosoler i den nedre stratosfæren, er en alvorlig trussel mot global mental helse». «Er opptaket av av aluminium i systemer rundt oss – spesielt i Nord-Amerika ikke en feil, men tilsiktet?», spør Wolf.

Et laboratorium hos FDA i USA

Wolf sa at hun ble «forskrekket» over hennes oppdagelser av en «kjemisk krig mot menn» rettet mot å redusere tradisjonell maskulinitet «som evnen til et fysisk forhold, og dermed familien». Denne krigen er rettet mot «våre mest sårbare menn, våre pubertale gutter – i skolens lunsjrom», la hun til.

FDA ‘ikke lenger ansvarlig’.
Wolf kritiserte U.S. Food and Drug Administrations (FDA) tilsyn med mattilsetningsstoffer, som natriumaluminiumfosfat, med henvisning til byråets «ekstraordinært korrupte og uaktsomme» håndtering av Pfizers covid-vaksiner.

Hun påpekte også at FDA ikke har stoppet blyforurensede kanel-eplemos-produkter, og i stedet legger ansvaret på produsenter og distributører for å sikre at produktene deres ikke har skadelige kjemikalier. «FDA kunngjør at de ikke lenger er ansvarlige for å sørge for at produkter importert fra utlandet er trygge å spise», sa Wolf. «Så vi forbrukere må passe på».

Fra Viligant News, publisert mars 2024.
Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light
Dr. Wolf er forfatter, journalist, covid-vaksine motstander, og tidligere politisk rådgiver for Bill Clinton og Al Gore.
Orginalartikkel: Food Additive in Pizza, Pancakes Linked to Lower Sperm Counts.

Forsidebilde: Wikimedia Commons

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Ja, for flere år siden ble det jo advart om å bruke aluminiumskasseroller til å tilbrede føde; spesielt syreholdig mat. Bær, saft, kaffe m.m.
  ( Nå bruker vel de fleste kjeler av jern/rustfritt metall, nettopp av den grunn.)
  Fordi?
  Man hadde funnet ut en klar sammenheng mellom demens-risiko og aluminium-inntak i kroppen.

  Nå puttes det altså rett i maten istedetfor. ;-)

  Svar
 • Bill Gates har bablet en del om befolkningsreduksjon, og annet faenskap…….Kanskje greit å styre unna Mc Donalds siden tullingen tross alt eier 10%.

  Svar
 • Det norske Storting vedtok i 2009 å tillate geoengineering/solarengineering ved aerosol spraying over norsk luftrom, de mest kjente er aluminium -og bariumforbindelser.
  En vakker sommerdag sprayes himmelen til de grader at sola forsvinner bak et tåketeppe, noe de fleste tror kommer av eksos fra flyenes jetmotorer, men som kommer fra giftige aerosol forbindelser. Sommerens insekter var de første som forsvant, du har sikker lagt merke til at frontruta på bilen alltid er ren, mot tidligere godt tilgriset av kolliderende insekter om sommeren?

  Svar
  • Torstein:
   » Det norske Storting vedtok i 2009 å tillate geoengineering/solarengineering ved aerosol spraying over norsk luftrom, de mest kjente er aluminium -og bariumforbindelser.»

   Dette har jeg ikke hørt/lest noe om.
   Hva var begrunnelsen; både til tillatelse og til sprayingen?

   Svar
 • Northern Light.
  10 april 2024 14:29

  Kostnaden med å være syk av mat med sprøytemidler, er høyere enn prisen på økologisk mat som gir mye bedre helse og immunforsvar.

  Av S.D. Wells.
  Har du irritabel tarm? Da vil du vil kanskje vite at vitenskapen beviser at høyere nivåer av plantevernmidler, også gir en høyere grad av irritabel tarmsyndrom (IBS), ifølge en grundig studie publisert i Environmental Toxicology and Pharmacology, over 18 000 tilfeller av IBS ble studert. Hvor mange spiser konvensjonell mat med plantevernmidler, og bruker deretter en formue på leger og sykehus, diagnostiske tester etter diagnostiske tester for å prøve å finne ut av det?

  IBS påvirker en stor del av befolkningen, hovedsakelig kvinner. Til tross for at det medisinske industrielle komplekset lider av «ukjent årsak»-syndrom, viser et fjell av kliniske bevis at miljøforurensninger, som plantevernmidler er synderen, ettersom de negativt påvirker tarmmikrober, og forårsaker ubalanse og kronisk betennelse direkte assosiert med IBS.

  Kort-og langsiktige kostnader med «konvensjonell» mat med sprøytemidler.
  Fra helsekostnader som egenandeler til medisiner, bruker folk mye, mye mer enn de tror på sin «konvensjonelle» livsstil med mat med sprøytemidler. Vi hører det om og om igjen, ettersom de fleste hevder at økologisk mat er «for dyr», så de «velger» den konvensjonelle, tarmirriterende, immunsystem-svekkende, betennelsesutløsende konvensjonelle maten. La oss sammenligne. Det er omtrent 22 prosent dyrere å kjøpe økologisk enn ikke-økologisk, men mesteparten av den forskjellen kommer fra kjøp av kjøtt. Hvis du skulle fjernet kjøtt, ville det kun blitt rundt 13 prosent dyrere å velge økologisk mat.

  Sammenlign nå dette med kostnaden per husholdning, per år, som lider av mange av de kroniske og tilbakevendende sykdommene ved å spise mat med plantevernmiddel, fluor, antibiotika og hormoner. De bruker i gjennomsnitt mye mer for å leve sitt såkalte «billigere» konvensjonelle liv. Det er elendigheten ved å være syk av prosessert mat full av tilsetninger og sprøytemidler.

  Mange grunner til at du bør «handle økologisk».
  Økologiske avlinger bidrar til å redusere mengden giftig insekt- og ugressdrepende kjemikalier i kroppene våre og miljøet, fordi organisk merking sikrer at maten har blitt inspisert for syntetiske kjemiske plantevernmidler og ugressmidler. I tillegg betyr en human behandling av husdyr ingen bruk av syntetisk antibiotika, ingen tilsatte veksthormoner og ikke GMO giftig fôr. Det betyr også at produkter som egg og ost ikke vil inneholde disse kjemikaliene som forårsaker IBS, et svekket immunsystem og demens.

  Så mye for unnskyldningen med at «økologisk mat koster for mye».
  I 2011 undersøkte noen studenter ved Colby College, 21 organiske matvarer og sammenlignet prisene med ikke-organisk mat i 5 forskjellige dagligvarebutikker. De fant ut at noen priser på ikke-økologisk mat faktisk var høyere, og totalt sett var ikke økologisk mat så mye dyrere.

  Er du lei av å være syk og sliten? Besøk NaturalMedicine news nettside for tips om hvordan du kan bruke naturlige midler for forebyggende medisin og for helbredelse, i stedet for å gi etter for Big Pharma og Big Food-produkter som forårsaker, sprer og forverrer sykdom og lidelse.

  Fra Natural News, publisert 9 april.
  Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: The TOTAL COST of being SICK from conventional food vs. the “higher” price of organic food that yields much better health and immunity.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Fysiker John E. Brandenburg:

Det er bevis for eldgamle atomeksplosjoner på Mars

Forrige innlegg

Smigrer en EU-leder deg.

Da har du gjort noe dumt.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.