POSTED IN Coronavaksiner, Endring av politikken

Høysterett i USA tar et oppgjør med covid-vaksinepolitikken.

Vil et lignende oppgjør komme i Norge?

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Høgsteretten i New York gjev jobbane tilbake til alle som fekk sparken fordi dei var uvaksinerte – med etterlønn

Fox News rapporterte 25.oktober 2023 at høgsteretten i New York gjev jobbane tilbake til dei som fekk sparken fordi dei ikkje ville ta mRNA-injeksjonane som feilaktig blir kalla «vaksinar». Retten fann nemleg ut at det å vere vaksinert ikkje stoppar spreiinga av covid-19. Ikkje berre får uvaksinerte som vart usakleg oppsagt jobbane sine tilbake, dei får òg etterlønn, altso betaling for den tida dei var oppsagte.

Innlegget er hentet fra Saksyndig

Måndag 23.oktober kom retten til den avgjerda, sjølv om New York-ordførar Eric Adams tidlegare i år hevda at administrasjonen hans ikkje kom til å gje jobbane tilbake til tilsette som hadde blitt oppsagt på grunn av vaksinasjonsstatus. New York by sa opp rundt 1700 tilsette fordi dei var uvaksinerte tidlegare i år, etter at byen innførde vaksinepåbod under dåverande ordførar Bill de Blasio. Mange av dei som vart oppsagte var politibetjentar og brannmenn.

Fox News skriv (mi omsetjing):

«FNDY-Uniformed Firefighters Association [foreininga for uniformerte brannmenn] sin president Andrew Ansbro og FDNY-Uniformed Fire Officers Association [foreininga for uniformerte brannoffiserar] sin president, løytnant James McCarthy fordømte Adams tidlegare i år etter at ordføraren tillét eit unntak til vaksinepåbodet for atletar og utøvarar, til og med då brannmenn framleis fekk sparken på grunn av [vaksinasjons]statusen. Paret kravde at byen utvida unntaket til alle newyorkerar.»

Andrew Ansbro sa:

«Dersom de har tenkt å fjerne vaksinepåbodet for visse folk i byen, må de fjerne det for alle i byen […]. Dersom de har tenkt å følgje vitskapen, kjem vitskapen til å fortelje dykk at der er ingen fare akkurat no, og det å ta frå jobbane til hundrevis av brannmenn, politibetjentar og andre arbeidarar i naudetatane er ikkje i den beste interessa til byen. Det er ikkje trygt.»

Eg saknar liknande oppgjer her i Noreg. Sjølv om vi aldri hadde eit reelt vaksinepåbod festa i lov, var det likevel eit omfattande press særleg blant helsepersonell å «ta sprøyta». Differensierte retningslinjer mellom vaksinert og uvaksinert helsepersonell førde òg til at mange kjende seg eksponert, sidan alle uvaksinerte måtte gå med munnbind medan vaksinerte kollegaer slapp det. Både kollegaer og pårørande kunne lett sjå kven som hadde valt å ikkje «gjere si borgarplikt». Sjølv vart eg i 2021 konfrontert av hissige pårørande om kvifor eg ikkje ville «ta dei to stikka».

Fra psykologien vet vi at sosialt press er meget effektivt. Vi er alle avhengige av anerkjennelse fra «flokken vår».

Dersom Høgsteretten her i Noreg dømte at eg hadde blitt usakleg oppsagt tilbake i 2021, ville eg fått ei solid etterlønn ettersom oppseiinga dermed var ugyldig og hadde vore det heile tida. Då kunne eg lett ha erklært sluttavtalen for ugyldig òg, og deretter trekt vederlaget eg fekk utbetalt frå etterlønna. Og so kunne eg ha gått rett tilbake til ei godt betalt 100%-stilling. Dersom vi hadde budd i ei perfekt verd, hadde dette skjedd.

Amerikanarane ligg alltid eit par steg framfor resten av Vesten, spesielt Noreg. Ei reinvasking av dei av oss som står på rett side av historia må skje. Dei ansvarlege må straffast, og det gjeld alt frå helsetoppar til dei på golvet, og med dei på golvet meiner eg leiarar som innførde strenge retningslinjer utan å angre seg so altfor mykje i ettertid, svikefulle kollegaer som rotta seg saman og kasta dei med motstridande meiningar under bussen for å innynde seg hjå leiinga, og alle sjukepleiarane som sette mRNA-injeksjonar og dermed gjorde seg til mordarar.

Vi hugsar kven de alle er. Og vi gløymer det ikkje.

Forsidebilde: Matt C

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Jeg kommer aldri til å glemme hvordan jeg ble behandlet på jobb og hvem som gjorde hva. Det er så råttent og har kostet meg så mye. De impliserte skal ikke slippe unna. De vet hva de har gjort og nå går de rundt og håper at det skal gå over av seg selv bare de er falske nok.

  Svar
 • Jeg er glad jeg enten medfødt har en tverr natur eller har utviklet den p.g.a. omstendighetene, glad for at leger er en sort jeg begynte å mislike tidlig, og at jeg p.g.a. erfaring så at de solgte sine produkter og lovte og løy som om de bare leste på pakken og tok det for god fisk, som vel også har vært saken. Leger? For en stor del en oppblåst og klysete sort. Nå står deres hovmod for fall. Nürnberg venter. Sprøytesettende sykepleiere kan også sove dårlig om natten. Alt kommer for en dag og karma is a bitch og nå kommer hun snart og tar dere. De som holdt stand tross mobbing og trusler og tap har både ære og helse intakt, drittsekkene har mistet begge deler og fortjener det.

  Svar
 • ‘Rekordmange sjukmelde: – Vi er bekymra.
  Aldri før har så mange vorte sjukmelde på grunn av utmatting etter koronasjukdom. – Det kan sjå ut som om risikoen aukar viss ein blir smitta fleire gonger, seier assisterande helsedirektør Espen Nakstad.’
  nrk.no/osloogviken/rekordmange-sjukmelde_-_-vi-er-bekymra-1.16580414

  Altså selv om de som nå er syke av…? kun hadde milde eller ingen reaksjoner på influensaen. I 2021.
  Men ikke ett ord/spørsmål om det kan være de eksperimentelle injeksjonene?
  Eller reaksjoner etter/på 2 års , unødvendig, sosial nedstenging?
  Eller uforutsigbarhet om strømpriser, eller mulighet for å beholde arbeid og/eller bolig framover?
  Ingen spørsmål om dette, fra myndighetene som skapte hysteriet.
  DET burde bekymre oss.

  Og:

  ‘Sjølv om det framleis er usikkert kva som har skjedd med synet til den 32 år gamle matrosen, veit legane at det har noko å med synsnerven og blodtilførselen å gjere ..’
  nrk.no/nordland/martin-_32_-mista-bratt-synet-da-han-lagde-middag-1.16516226

  Og:

  Den 33 årige brasilianske influenseren døde 28. august, etter at hjertet hennes plutselig stoppet to ganger på kort tid.
  dagbladet.no/nyheter/dode-bratt-etterforskes/80128750

  ‘..for to år siden skjedde det noe oppsiktsvekkende.
  For første gang på minst 50 år ble det registrert betydelig flere dødsfall enn ventet, som følge av hjertesykdom.
  Vet ikke årsaken.
  Hjerte- og karsykdommer har kostet langt flere menneskeliv enn ventet de to siste årene. Etter mer enn 50 år med nedgang i dødeligheten, har utviklingen nå snudd.
  …Også kreft har krevd flere menneskeliv enn ventet i 2022. Dødsraten er for første gang siden 2010 høyere enn det foregående året. ‘
  nrk.no/osloogviken/hjerte–og-karsykdommer-har-kostet-flere-liv-enn-ventet-_-bekymringsfullt-mener-lhl-1.16444005

  Svar
  • Astrid Stuckelberger og Pascal Najadi er på saken;
   Nakstad kan fortsette å legge sitt ansikt i bekymrede folder, men denne gangen ikke falsk, men ekte, for nå må han bekymre seg for sitt liv og den kommende prosess, og det samme gjelder Norges første kvinnelige diktator; hun skal få andre ting å svette i fleskefoldene over enn sin fjomp av en mann, Sindre. Det de ville griske seg til får hun lite eller ingen glede av, seksti års hemmelighetsstempling blir heller seksti års fengsel, og sånn kan listen fortsette til vår alles glede.

   Svar
 • wasan Totland
  31 oktober 2023 9:09

  Det pågår en rettsak om lignenede forhold som man kan lese om på Hemali.
  Nakstad burde vært hengt forlengst i et normalt samfunn.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ingenting skjer av seg selv.

Uvitenhet eller utelatelse om Gaza-krigens bakgrunn.

Forrige innlegg

Når en skal finne motiver:

Dumhet forklarer ofte bedre enn ondskap.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.