POSTED IN Krig-fred, Midt-Østen

Hizbollah viser militære muskler.

Men Israel holder sine militære kort tett til brystet.

0
Print Friendly, PDF & Email

Før det braker løs.

Jan Hårstad

  

Det aller siste i den arabisk-israelske konflikten er at Israel har bombet flyplassen i Aleppo. Ellers fortsetter mini-krigen på Vestbredden som vanlig, drap og sårede hver dag. Og partene utveksler verbalt skjellsord og trusler.

Nå hadde Hizballah i dag lagt ut en video som viste deres militære muskler i en folkelig Utstilling i Bekaadalen. Militærutstillingen omfattet hele 10 452 kvadratmeter og meningen var naturligvis å inngi selvtilitt til deres venner og tilhengere. Og en foretok på webben Al-manar en spørre-undersøkelse om man trodde the Resistance Alliance ville knekke Israel eller omvendt. 59% trodde det og 41% tvilte.(28.8)

Etter å ha sett en videodokumentar om alle disse Hizballahvåpnene havnet jeg i tvilernes rekker. For alle disse våpnene tilhørte den tradisjonelle krigføringens arsenal: noen tanks, noen kanoner og pansrete kjøretøy. Egentlig ingenting å forundres over.

Da må vi gjenta dette: Israel er aller fremst i verden til å lage våpen som tilhører 5. generation Warfare: elektronisk krig, laservåpen, Directed Energy Weapon og Electromagnetic Pulse Attack. Der leder de på selve USA.

Nå har vi den situasjonen at alternative media i USA debatterer vilket våpen det var som ble brukt på Maui i orkan/brannen der forleden, for det er færre og færre som tror den offisielle versjonen. Og da legges det fram helt nye opplysninger som knapt noen er kjent med om f.eks  Gamma Laser, GEMINI, som ble oppfunnet i 2017 men knapt har vært praktisk anvendt. Jeg blander meg ikke inn i noen debatt om hva slags våpen for det har jeg ingen forutsetning for å forstå. Legger du sammen all info om massakren på Maui, er det imidlertid udiskutabelt at det må dreie seg om et epokegjørende militært eksperiment. Det er da webber som hevder at 8 august 2023 på Maui var begynnelsen på den tredje verdenskrig. Og den kaller de 5. Generation Warfare.

Står vi overfor helt nye våpentyper?

3. Generation Warfare betegner tradisjonell krigføring med røtter i andre verdenskrig. 4. Generation Warfare var asymmetrisk geriljakrig ispedd selvmordsbombing og terrormetoder.

Det var dette USA/Nato møtte i både Afghanistan og Irak – og tapte med all sin høyteknologi. Nå er det mye som tyder på at de unge på Vestbredden tar etter de metoder som kjennetegner 4. generation Warfare, blant annet IED, det eksplosive Device.

Jeg er ganske sikker på at Israel har våpen som kan pulverisere den store militære ansamlingen av Hizballahvåpen. Med Rafaels Iron Beam eller et taktisk atomvåpen. En må ha i hu av Israel ikke hadde noe problemer med å terrorbombe millionbyen Beirut i1982 samt iscenesette SHATILA massakren.

Krig ligger nå tjukk i lufta. Det er bare et spørsmål om NÅR.

(covertactionmagazine.com)

Forsidebilde: Anastase Maragos

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Tidligere Pfizer-sjef Mike Yeadon:

Vaksinene er ikke identiske og representerer derfor ulik grad av risiko.

Forrige innlegg

Har de mistet kontakt med virkeligheten?

4 pensjonerte USA-generaler snakker om Ukrainakrigen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.