POSTED IN Klima

Historien forteller det motsatte.

Høyere havnivå med lavere CO2-nivå.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Historisk sett var havnivået mye høyere med lavere CO2-nivåer, noe som motbeviser klimahysteriet.

Av Lance D Johnson.

Klimaalarmister hevder at havnivået stiger på grunn av karbondioksidnivået. Kulten om klimaendringer advarer om at stigende havnivåer snart vil ødelegge jordens kystbyer hvis menneskeheten ikke reduserer CO2-nivået fra atmosfæren.

Men ifølge jordforskere og paleontologiske bevis, skjedde den motsatte gjennom historiens siste store istid. I løpet av den tiden var det andre faktorer enn CO2 som førte til varmere somre, som til slutt trakk iskanten tilbake og forårsaket stigende strandlinjer. Bevis langs de marokkanske kystene viser for eksempel at havnivået en gang var flere meter høyere enn i dag. Ironisk nok var disse høyere havnivåene da CO2-nivåene var mye lavere sammenlignet med dagens nivåer.

Bevis fra forrige istid avslører myten om stigende CO2 og stigende havnivå.
Under siste istid, som varte for ca. 129 000 – 116 000 år siden, var sommertemperaturene i Arktis mye høyere enn de er i dag. En ny studie har funnet at i løpet av denne perioden smeltet Grønlandsisen betydelig for omtrent 121,9 tusen år siden, noe som bidro til en 3-meters økning i havnivået globalt sammenlignet med dagens havnivå.

I følge studien var havnivået 6 til 9 meter høyere i løpet av siste mellomistid, da CO2-nivået toppet seg med 275 ppm. I dag måles CO2-nivåer til over 400 ppm (420 ppm), likevel er havnivået i dag mye lavere. Faktisk er det globale bevis på at havnivået faktisk har sunket over tid.

I dag endrer enkelte kystregioner ganske enkelt form fordi de er påvirket av orkaner, jordskjelv og tsunamier. Hvis CO2 var den største trusselen her, ville kystlinjene i løpet av de siste fire tiårene allerede ha steget med flere meter, og satt mange av våre kystbyer under vann. Dette er bare ikke tilfelle.

Et skrekkscenario

Resultatene av studien indikerer at Grønlandsisen trakk seg tilbake til en minimum utstrekning på 121,9 ka. Dette tilsvarer en økning på 3 meter i havnivå sammenlignet med i dag. Isdekket økte deretter over tid.

Det viktigste er at den regionale oppvarmingen som skjedde i løpet av den siste mellomistidperioden ble drevet av endringer i Jordens bane, som utløste uregelmessigheter i høysommer-temperaturene. Disse forandringene over kryosfæren, havet og atmosfæren var den primære årsaken til høyere sommertemperaturer over den nordlige halvkule, og dette gjorde at disse høyere overflatetemperaturene holdt seg stabile, år etter år i Arktis og over Grønland. Dette antyder at endringer i hav og klima i stor grad er naturlige variasjoner, og CO2-nivåer er ikke årsaken.

Paleontologiske bevis viser at høyere havnivå oppstod under lavere CO2-perioder enn i dag.
I tillegg fant paleontologer menneskelige fotavtrykk avsatt i steinsedimenter som en gang var en del av en sandstrand. Høyvannet den gang på dette stedet var omtrent 20 til 30 meter over dagens havnivå. Fotsporene kan dateres 90 000 år tilbake. Ytterligere bevis tyder på at havnivået langs kysten av Nord-Afrika for rundt 95 000 år siden en gang var «20 m over dagens nivå».

Interessant nok har den samme kystlinjen de siste tiårene holdt seg stabil, og har til og med økt, med over 0,89 meter per år. Faktisk har en utvidelse av kysten skjedd globalt de siste tiårene. Siden 1980-tallet har strandlinjer økt med 0,26 meter per år. Dette motbeviser klimahysteriet.

Fra Natural News, publisert 13 mai 2024.
Oversatt fra engelsk av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Historically, sea levels were much higher with lower CO2 levels, debunking climate hysteria.

Forsidebilde: Jieun Lim

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • «Observasjoner er ikke i overensstemmelse med klimaalarmistenes påstander.»

  Selvfølgelig ikke. Men globalarkitektene vil at befolkningene skal være opptatte av alle disse forvirrende skremmeskuddene slik at det går dem hus forbi at jorden kuppes av eliten.

  Svar
 • » Men ifølge jordforskere og paleontologiske bevis, skjedde den motsatte gjennom historiens siste store istid. I løpet av den tiden var det andre faktorer enn CO2 som førte til varmere somre, som til slutt trakk iskanten tilbake og forårsaket stigende strandlinjer. »

  ‘ I fjor kom en studie, der det ble kjent at tusenvis av keiserpingvinunger druknet og frøys i hjel i vannet flere steder i Antarktis.
  Årsaken er smeltende is og global oppvarming. ‘
  nrk.no/tromsogfinnmark/keiseren-av-antarktis-kan-fa-spesiell-beskyttelse-etter-massedod-1.16884097

  Og isbjørnene er jo også borte.
  – Eller øker i antall.
  Shit samma. 😉

  Uansett. Bli urolig. Bli forvirret.
  Bli med på flere grønne overføringer.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Pensjonerte generaler har ikke noe å tape og sier ufrivillig sannheten:

«USAs hær har også myrdet et stort antall uskyldige.»

Forrige innlegg

RU dro opp et interessant spørsmål:

Hvem er «terrorister»/ «krigsforbrytere»?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.