POSTED IN Norge

Hevnlysten er stor.

Israelsk politiker tror at flatbombing av Gaza vil gjøre susen.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

At Hamas tar sivile gisler og henretter dem reageres det voldsomt på i våre medier. Vi er heller ikke tilhengere av denne typen krigføring, men det som fremkommer i artikkelen under tilhører elitedivisjonen av terrorisme – om det gjennomføres. Bombingen av tett befolka områder med mange sivile er også en form for massiv terrorisme.

Knut Lindtner
Redaktør

Israelsk lovgiver ber om bruk av «dommedagsvåpen»

Gaza bør «utflates» med kjernefysiske raketter, har et medlem av Knesset fra regjeringspartiet uttalt.

Israel bør bruke Jericho-missiler for å «flatlegge» Gaza «uten nåde» etter helgens angrep fra Hamas, har lovgiver Revital Gotliv sagt. Gotliv er medlem av Knesset fra rekkene til Likud, partiet til statsminister Benjamin Netanyahu.

«Jeriko-missil! Jeriko-missil! Strategisk varsling før man vurderer innføring av tropper. Dommedagsvåpen! Dette er min mening. Må Gud bevare all vår kraft», skrev Gotliv på X (tidligere Twitter) mandag, ifølge en maskinoversettelse fra hebraisk.

Revital Gotliv

Jericho er navnet på et israelsk interkontinentalt ballistisk missil (ICBM), hvis siste utgave er i stand til å treffe nesten hvor som helst i verden. Israel er allment kjent for å ha alt fra 100-200 atomstridshoder, noe regjeringen i Vest-Jerusalem verken har bekreftet eller avkreftet.

Tirsdag fulgte Gotliv opp innlegget hennes om atomraketter med en annen, og ba om å «knuse og flate Gaza».

«Bare en eksplosjon som ryster Midtøsten vil gjenopprette dette landets verdighet, styrke og sikkerhet! Det er på tide å kysse dommedag. Skyter kraftige missiler uten grenser.

«Ikke med slagord, men med gjennomtrengende bomber. Uten nåde!» la Gotliv til.
X merket innlegget hennes som potensielt i strid med regler mot voldelig ytring, men slettet det ikke da det ble ansett for å være i allmennhetens interesse.

I flere andre innlegg oppfordret Gotliv den israelske regjeringen til å «beskyte Gaza nådeløst» og oppfordret den til å beordre «knusing av Gaza». Hun berømmet også USAs president Joe Biden for en «flammende tale som viste Hamas at vi ikke er alene om å ville utslette dem fra jordens overflate».

Hamas, en palestinsk militant gruppe som kontrollerer store deler av Gaza, startet «Operasjon Al-Aqsa Flood» på lørdag, og avfyrte raketter og sendte kommandosoldater dypt inn i israelsk territorium. Israels forsvarsstyrke svarte med å bombe Gaza og slå av alt (strøm, vann osv. red.).

Fra tirsdag ettermiddag registrerte israelske myndigheter minst 900 drepte og 2600 skadde. I mellomtiden har palestinske myndigheter i Gaza talt minst 830 døde og ytterligere 4250 sårede siden utbruddet av fiendtlighetene.

https://www.rt.com/news/584609-israe-gaza-jericho-missiles/

Forsidebilde: Lexica1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 339 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  12 oktober 2023 10:46

  Noreg har syrgjelege allierte.

  Svar
 • Hva vil skje med de israelske gislene i Gaza hvis befolkningen i Gaza sultes til døde eller blir bombet tilbake til steinalderen? Normalt er det slik at Israel høyt prioriterer overlevelsen til israelere som er tatt som gisler (for at Israel skal fremstå som å være et trygt sted for alle jøder å bo).

  Svar
 • wasan Totland
  12 oktober 2023 11:20

  De var vefødde.

  Svar
  • wasan Totland
   12 oktober 2023 11:22

   Velfødde, skal det være. SHO er som vanlig på etterskudd. Hvorfor skulle de gjøre det nå?

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Verden på hodet:

Når faktasjekkere kommer med falske nyheter.

Previous Post

Okkupasjonen av Palestina

«Stakkars okkupantene! 
Nå må de etnisk utrenska,
de terroriserte, 
vise måtehold!»

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.