POSTED IN Krig-fred, Norsk politikk

Her skal krigen forberedes:

Finnmark i totalmobilisering.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Finnmark i totalmobilisering

Av Jan Hårstad

Hvis en person i Norge ønsker å vite noe om de amerikanskledete krigsforberedelsene mot Russland som pågår, må vedkommende se bort fra norsk presse – definitivt Klassekampen.

Det som nå pågår på alle USAs og Natos militære og strategiske webber er hysterisk krigspropaganda og det kommer av at USA/Nato ser det slik at de må knuse Russland og Kina før disse to har fått utviklet et tettere militært samarbeid om nye felles våpensystemer. Kina øker sitt militærbudsjett til 6,8% prosent nå og har – i likhet med Russland – satt landet i krigsmodus. Det man nå diskuterer på de militære webbene er hvordan disse statene skal angripes. Her er ingen debatt om noe annet. Observatører melder at Atlantic Council leder i krigspropaganda.

Det noen ser som kampen for demokrati oppfatter andre motsatt.

Og hva går den ut på? Jo at de fæle autoritære statene Kina og Russland truer med å knekke det vestlige siviliserte DEMOKRATIET og krigen vil da være De Allierte Demokratienes allianse mot despotiet. Har du hørt det før?

Og dette sies av Natos talsmenn som ikke gjennom tyve års blodbad klarte å knuse den lutfattige sandalekledde geriljaen Taliban. Som har trukket seg ut av Irak med forferdelige tap i døde og sårete. Vel, norske soldater står fremdeles i basen utenfor Bagdad. Selvfølgelig.

Vel. Amerikanske: defense.com forteller 12 mars at hele Finnmark, også det sivile samfunn og Heimevernet, er totalmobilisert for krig. «How Norway is folding civilians into National Defense.» Oversatt: «selv ikke USAs militære kan være overalt, derfor får total- samfunns- forsvar større betydning.»

Artikkelen tar oss med til Banak Air Base i Lakselv og til utviklingen av Porsanger Bataljon og redegjør for utstyrslagre i Trøndelag. Når man har lest denne artikkelen er det ingen tvil om at for Nato haster det med å komme i gang med krigføringen.

Porsanger en en kommune i Midt-Finnmark. I dag bor det knapt 4000 mennesker i kommunen som er Norges 4. største i utstrekning. Under krigen huset den de tyske okkupasjonstroppenes største flybase på Banak. I en periode var det inntil 25 000 mennesker på basen og de hadde et eget feltsykehus der.Nå beveger norske myndigheter seg i den samme retningen. Naturligvis er de presset av USAs krigshauker.

Det neppe noen vet er at EU har en egen ambassadør for Arktisk som heter Marie-Anne Coninsx som jobber for å bygge «en ny internasjonal struktur for regional governance» Den bloggen som på engelsk forteller om den militære oppbyggingen som EU bedriver i nordområdene har tilhold i Kirkenes og heter : thebarentsobserver.com

Samme febrile atmosfære av krig finnes i Ukraina hvor kravet om mer Nato-våpen og natomedlemskap utformes i fellesskap av USA-embetsmenn og Kiev-størrelser på: csbaonline.org

Det kommer nå urovekkende meldinger om at den ukrainske regjeringen forbereder et nytt krigseventyr østover, inspirert av USA og de krigskåte politikerne som nå sitter i Bidens administrasjon.

USA likte ikke den Ostpolitik som Willy Brandt og Egon Bahr sto for i gamle dager, men de ble populære i folket på den og vant valg flere ganger. De tyske industrielle gledet seg over fri tilgang til det russiske markedet under Jeltsin og Putin og flere analytikere spådde en Berlin-Moskva allianse. Jeg har også tenkt i den retning.

Det ser i dag ikke slik ut. Det virker som om både Tyskland og Frankrike vil være med på de demokratiske blodbadene mot rivalene og sender allerede nå båter til Stillehavet og ruster opp ØstEuropa.

Og her kommer det mer enn merkelig: Det er det «nazistiske» Alternative für Deutschland som jevnlig sender sine beste folk til Moskva for fred og samarbeid. Siste besøk ble avsluttet etter fire dager 12 mars.

Schröder-fraksjonen i Tysk politikk som vil ha ferdigstilt NordStream 2 står også på den linja og har støtte dypt inni industrien. Hva som egentlig skjer i Tyskland er høyst gåtefullt, men der som andre steder kan vi trygt si:

Det blir eksplosive motsetninger. 

Før eller senere vil også det norske folk oppdage at de lever i en amerikansk militærbase selv om krefter til venstre forsøker å late som ingenting skjer.

Bilder m/tekst er lagt til av Knut Lindtner

Forsidebilde Jørgen Håland

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Tor Larsen
  15 mars 2021 9:12

  Den verden vi før levde i er vendt motsatt og vrengt ut-inn. Krig er Orwells fred, altså ustanselig krigføring nødvendig for å sikre fred. Økonomiske årsaker til krig som jo gjennom tidene har vært de hovedsakelige årsakene til kriger nevnes aldri som årsak til disse nye krigene som alle sammen er «humanitære». For venstresiden har idéer som om «rasisme» erstattet økonomisk undertrykkelse og skjevfordeling som visst helt har sluttet å eksistere. Ekstremhøyre, ofte kalt «nazistene» vil fred mens en selv direkte eller indirekte støtter utviklingen mot krig. Medienes kritikk av ekstremhøyre kombinert med taushet, ren løgn og unnvikelser av fysiske fakta er nyhetsformidling. Venstresidens og de liberales frihetsidealer er konformitet, sensur og undertrykkelse av «feil» avvik mens man beholder frihetsidealet som skal sikre individuelle rettigheter og sosial omsorg. Avvikene som man fra disse hold kritiserer er det meste av normaliteten fra få årtier tilbake mens den nye normaliteten er det meste som den gang ble regnet som avvik. Alt som alt ser det ut til at samfunnskroppen har pådratt seg en ikke ubetydelig og potensielt fatal psykisk lidelse.

  Svar
 • Godt innlegg og god kommentar. Man kan i alle fall si at det er kognitiv dissonans når synspunktet bestemmer om det er best eller verst.
  Hva beskytter militæret oss mot? Forsvaret vårt har blitt kommandert av krigsforbrytere. I alle fall i krigene på Balkan og Libya. Forsvaret er også medskyldige krigsforbrytere og kan ikke unnskylde seg med at de handlet på ordre. Det er riktignok god orden og disiplin i militæret men vi kan like gjerne legge ned hele forsvaret og personellet vil gjøre en riktigere jobb andre plasser.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Land etter land stopper vaksineringen med Astra-Zenica.

Årsak: blodpropp som bivirkning.

Forrige innlegg

For den ny administrasjonen i Washington:

Russland er hovedfienden.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.