POSTED IN Norsk politikk

Helsingforskomiteen:

Finansiert av NED, CIAs tvilling.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Redaksjonen velger å offentliggjøre dette innlegget fordi realitetene forteller at Helsingforskomiteen i praksis er drevet med midler fra USA legale tvilling, National Endowment for Democracy (NED). Vi har publisert to lengre artikler om denne organisasjonen som vi repeterer for alle som vil vite mer om hvilke krefter som styrer inntrykkene våre, den informasjonen vi får og som i det stille siler vekk alle kritiske stemmer i store deler av den vestlige verden.

Artiklene kan leses her:

NED: CIAs legale vindu for å korrumpere demokratiet og for regimeendring (1)

NED: CIAs lovlige virksomhet for å korrumpere demokratiet og for regimeendring (2)

Det er noe tungt å sette seg inn i dette stoffet, men helt nødvendig for alle som ønsker å forstå hvilke krefter som styre valgene av ledere og inntrykkene våre (propagandaen). At Helsingforskomiteen har valgt å la seg finansiere av disse kreftene forteller at den ikke er noe uavhengig instrument men en del av USA globale propagandamaskin.

Knut Lindtner
Redaktør

Helsingforskomiteen er en propagandaorganisasjon

Av Glenn Diesen

Glenn Diesen.

(Dette innlegget ble publisert på engelsk av professor Glenn Diesen på X / Twitter. Det er oversatt til norsk av redaksjonen.)

Den norske Helsingforskomiteen bør utpekes som en propagandaorganisasjon på grunn av sin finansiering fra National Endowment for Democracy (NED):

– Washington Post skriver at NED har vært «sugar daddy av åpenlyse operasjoner» og «det som tidligere ble kalt ‘propaganda’ og nå ganske enkelt kan kalles ‘informasjon’».

– NED ble innviet av president Reagan for å skjule påvirkningsoperasjoner fra amerikansk etterretning som arbeid med demokrati og menneskerettigheter.

– Dokumenter utgitt av Reagan presidentbibliotek avslører at NED samarbeidet tett med CIAs propagandainitiativer.

– Allen Weinstein, en av grunnleggerne av NED, erkjente: «mye av det vi gjør i dag ble gjort i det skjulte for 25 år siden av CIA».

– Philip Agee, en CIA-varsler, forklarte at NED ble etablert som et «propaganda- og oppmuntringsprogram» for å undergrave fremmede nasjoner og stile det som et demokratifremmende initiativ.

Den norske Helsingforskomiteen skrev en 7 sider lang artikkel om meg (pluss forside), der de presset universitetet til å avslutte arbeidsforholdet mitt da jeg angivelig bryter folkeretten ved å støtte russisk krigspropaganda.

– Dette er en merkelig påstand da jeg har vært veldig åpent imot krigen fra dag én, men min forbrytelse som professor i russisk politikk har vært å engasjere meg i russiske medier. Og dette er angivelig i strid med folkeretten.

– Artikkelen gir ingen mening og ble publisert i en avis der forfatterens kone er redaktør, men den er likevel sitert i en rekke forsøk på å sensurere og utestenge.

– Det er hinsides absurd at statlig finansierte «ikke-statlige organisasjoner» som utgir seg for å være «menneskerettighetsorganisasjoner» rutinemessig kan angripe akademiske friheter og manipulere sivilsamfunnet i landet vårt for å sikre at det kun finnes én akseptabel fortelling.

Innlegget er hentet fra Steigan.no

Forsidebilde: Uriel Soberanes

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Torfinn Slettebø
    17 januar 2024 9:04

    Det er viktig og rett at rottereiret Helsingforskomiteen vert avkledd.

    Får dette noko å seia for NRK sin bruk av «ekspertar» frå Helsingforskomiteen?

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

De krever svar av andre.

Når stor-mediene blir spurt om løgnene sine svarer de ikke.

Forrige innlegg

Amerikansk barnelege:

Helseskader fra alle typer vaksiner er langt mer utbredt enn folk er klar over.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.