POSTED IN Helse

Hellas lokker nå ungdommen.

Vaksiner dere. Da får dere en «takknemmelighets-gave» på 150 Euro.

0
Print Friendly, PDF & Email

Det ser ikke ut til at noen land når 70% vaksineringsdekning. Skepsisen i befolkningen er i noen land (eks Russland og USA) meget stor. I Norge har mange fortsatt tillit til myndighetene, men også den begynner å bli frynset i kantene.

For å nå målet benyttes nå metoder som mildt sagt er utradisjonelle. F.eks. har en av USAs delstater lokket med dop hvis en vil vaksinere seg. Og som det fremgår av artikkelen under er ikke viljen og fantasien i Hellas heller å forakte. Landet har jo slitt med store økonomiske problemer lenge, men plutselig er pengene der. Vaksinen trumfer alt.

Knut Lindtner (redaktør derimot.no)

Hellas betaler unge mennesker 150 euro for å ta et unødvendig medisinsk inngrep.

Viruset er absolutt ingen trussel mot dem, men la oss være sikre på at de får en prøve-injeksjon til hundrevis av millioner.

Av Sarantis Michalopoulos.

Den greske regjeringen har kunngjort planer om å gi 150 euro til alle unge grekere som nå tar vaksinen mot COVID-19, eller vil ta vaksinen snart. De kaller det «en takknemlighets-gave» nå før sommeren.

Dette «frihetspasset» vil ha en forhånds betalt kreditt på 150 euro, og vil bli gitt til de som er født mellom 1996 og 2003, og som har fått minst én vaksinedose så langt, eller som vi ta den i løpet av dette året.

person showing brown gift box
Frihetspasset dekker mange utgifter til ferien. Dette er subsidiering av turistindustrien.

Omtrent 940 000 ungdommer vil kunne få dette «Frihetspasset», og de vil kunne bruke det på reiser, turisme og kulturarrangementer innenfor landets grenser.

«Vi skylder ungdommen en slik takknemlighets-gave for å takke dem for deres tålmodighet og utholdenhet, spesielt i oppkjøringen til neste sommer», sa statsminister Kyriakos Mitsotakis sist mandag.

Frihetskortet vil kunne dekke billetter til båter og togreiser, bilutleie, hoteller og campingutgifter. Og også adgang til kulturarrangementer, kino, teater, museer, arkeologiske utgravinger og danseskoler.

For sin del sa ministeren for statlig og digitale styring Kyriakos Pierrakakis at denne avgjørelsen også vil støtte kultur- og turist-industrien i Hellas, som har blitt hardt rammen av pandemien.

Interview with Mr. Kyriakos Pierrakakis, Minister of Digital Governance of  Greece - PRISMA REPORTS
Kyriakos Mitsotakis

«Ved å tilby dette enestående tilbudet slik at unge mennesker kan komme seg ut og utforske landets kulturelle scener og landemerker, så benytter ikke Hellas bare offentlig helse, men investerer en rask oppstart for vår dyrebare turist-industri», sa han.

Hellas har så langt administrert åtte millioner doser, det vil si at nesten 33 prosent av befolkningen har blitt fullt vaksinert.

Mitsotakis forklarer at den nye Delta-varianten av koronaviruset smitter mye raskere til uvaksinerte, og understreker at målet er at minst 70 prosent av befolkningen skal være vaksinert.

Middelhavslandene strever med å få på bena turist-industrien samtidig som de prøver å unngå en ny pandemi-bølge nå i sommer, noe som kan føre til alvorlig skade for en allerede dårlig økonomi.

Turist-relaterte sektorer i Hellas frykter også mulige nye reiserestriksjoner på grunn av Delta-viruset, slik det har vært i Tyskland og Portugal.

Liknende tiltak har ble innført i Serbia i mai. Der tilbød regjeringen et beløp på 25 euro til alle over 16 år som lot seg vaksinere.

I Tsjekkia er det bare private selskaper, som supermarkeder, som har tilbudt sine ansatte økonomiske eller andre fordeler om de tar seg vaksinere.

EURACTIV.cz har rapportert at det er en pågående debatt om å iverksette en liknende plan på statlig nivå i juli. Men de har ikke tatt noen konkrete beslutninger ennå.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Regjeringens politikk:

Bompenger (skatt) til alle bilister. Skattelette for de rikeste.

Forrige innlegg

Temperaturen stiger såvidt.

Observert temperaturstigning fra 1991 til 2015: 0,002 grader C i året.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.