POSTED IN Konspirasjoner / Sammensvergelser, Ukraina

Helikopterstyrten i Ukraina.

Kannibalisme i den ukrainske ledelsen?

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det Larry Johnson her skriver om og vurderer muligheten for er om helikopterstyrten i Ukrainas ledelse kan være et innenrikspolitisk oppgjør mellom ulike grupper i den ukrainske ledelsen. Det hele kan være utløst av det militære nederlaget i Soledar som av mange oppfattes som et varsel om et endelig nederlag i krigen. Naturligvis er vurderingene hans spekulative og ikke tilstrekkelig fundert, men som tidligere CIA-analytiker vet han om hvordan denne typen spill foregår i kulissene.
Og vi vet fra før av at når skip begynner å synke er det noen som forlater det med så mye gods og gull som mulig før det er for seint.

Knut Lindtner
Redaktør

BEGYNNER DEN UKRAINSKE POLITISKE ELITEN Å SPISE HVERANDRE?

Av Larry Johnson

Du kjenner til den gode følelsen når tingene går din vei? Alt som kommer opp er roser? Vel, hvis du føler det slik, er du absolutt ikke medlem av Ukrainas regjerende elite. Virkelig ekte kaos utspiller seg i Kiev i kjølvannet av Russlands seier i Soledar.

La oss begynne med nyheten om at noen (eller en gruppe av noen) myrdet Ukrainas tre beste etterretningstjenestemenn – Ukrainas innenriksminister Denis Monastyrsky, hans første stedfortreder Jevgenij Enin og statssekretæren i innenriksdepartementet Yuriy Lubkovich. Vent litt (vil noen si), vi vet ikke om dette var en mekanisk feil eller pilotfeil. Riktignok er det ingen endelige konklusjoner ennå. Men et øyenvitne intervjuet av en av Kiev-mediene hevdet:

«at helikopteret med ledelsen av Ukrainas innenriksdepartement om bord snurret og brant i lufta før kollisjonen.»

https://t.me/c/1840140143/126

Hvis det dette vitnet gir en nøyaktig beretning, er det svært usannsynlig at ildkulen i luften var forårsaket av pilotfeil eller en mekanisk feil. Dette høres mer ut som en overflate-til-luft-missil, som en amerikansk Stinger som dukket opp på det svarte markedet. Her er et av ryktene som flyter rundt i Ukraina. Det dukket opp kort tid etter at helikopteret krasjet inn i en barnehage fra noen med navnet Hacker DPR Joker:

«Jeg skal fortelle dere alle, mine lojale følgere, hva som skjedde i dag i Brovary. Ukrainas innenriksminister hadde lenge vært klar over at ledelsen i forsvarsdepartementet handlet vestlige våpen, som kom til Ukraina i form av bistand, til fordel for tredjeland, og at denne prosessen ble overvåket direkte av leder av GUR (landets etterretningstjeneste, red.), Budanov. Forresten, denne informasjonen har allerede dukket opp et sted.

Ledelsen i innenriksdepartementet ville ha sin del og begynte å samle inn data gjennom sine strukturelle enheter, som er knyttet til etterretning og overvåking. Som et resultat klarte de å skaffe bevis og begynte å utpresse. Militærsjefene lovet en andel til politiledelsen, og den første avdraget ble betalt. Men det var meningsløst og ulønnsomt å fortsette å betale.

Dessuten førte frekkheten til ministeren i innenriksdepartementet, som ikke skjønte sitt beste, at den militære ledelsen ble satt under press. Og nå var dagen kommet da folkene fra GUR kunne demonstrere ferdighetene sine. Men det er ikke alt. Godkjenningen for dette ble gitt personlig av Yermak, som også sitter på hemmeligheter til den øverste narsissistiske klovnen, Zelensky.»

Nøkkelpunktet for Hacker DPR Joker er at innenriksministeren, Monastyrsky, var uavhengig av presidenten, militæret og etterretningstjenesten (dvs. SBU). Fordi Monastyrsky er ansvarlig for Ukrainas nasjonale politi, var han og hans underordnede i en posisjon til å kunne samle dritt om de ulovlige aktivitetene til Zelensky eller militæret og kunne bruke det som «innflytelse» (aka utpressing) for å hente ut penger eller innrømmelser.

Det er i det minste en mulighet som bør vurderes. Det som slår meg er at disse tre var tilsvarende FBI-direktøren, FBI-nestlederen og statsadvokaten og alle var om bord i det samme flyet. Hvorfor? Hva var målet deres og hvorfor var alle tre på samme helikopter? Normale sikkerhetsprosedyrer ville holde de tre mennene fra hverandre for å unngå nettopp dette scenariet. Jeg kan ikke utelukke muligheten for at et russisk Spetznaz-lag utførte et anslag. Uansett hvem som gjorde det, har dette skapt enorm uro i Zelenskys regjering.

Dette kommer i det minste til å skjerpe mistanker blant politi, militær og etterretningstjeneste. Varme, uklare følelser florerer ikke.

Oleksii Arestovych

Forut for alt dette var tvangsfjerningen av Oleksii Arestovych, en tidligere ukrainsk etterretningsoffiser som inntil sist helg ledet strategisk kommunikasjon for Zelensky (spinndoktor, red.). Mr. Arestovych gjorde den feilen å fortelle sannheten om et missilangrep på en bygård i Dnepropetrovsk. I følge Arestovych skyldtes det et feilskutt ukrainsk missil. Han sa at det ikke var russisk. Huff!! Det er verboten. Ikke bare ble han sparket (han skal ha forsøkt å trekke seg), men navnet hans dukket opp i dag på den ukrainske drapslisten reservert for fiender av Ukraina. Det er riktig. Etter et år med trofast å fortelle løgner for Zelensky, sier han noe sannferdig og det neste du får vite er at han har han en mål skive for henrettelse på ryggen.

Ikke mange gode nyheter i Ukraina annet enn USA og Europa lover å sende flere våpen til en beleiret ukrainsk hær. Jeg tror faktisk russerne er mer henrykte over dette enn Ukraina.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Intet forundrer meg lenger. Da jeg vokste opp (1950)og vi sloss. Da var de uskrevne reglene: du slår ikke motstanderen under beltestedet! Du rører ikke motstanderen om han ligger nede! Du slår ikke om han har briller på! Begge sloss med bare never!
  I dag!? Disse reglene er utslettet. Alt er «lov»
  Ondskapen har ingen grenser! Kolomoyski/Zelinsky/Soros sønn(?) har ingen, absolutt ingen skrupler.

  Svar
  • Jan Davidsen
   22 januar 2023 13:43

   Min far, født lenge før krigen, fortalte at da han var ungdom var slåsskampen over når motstanderen lå i bakken, uansett hvordan han ble lagt ned.

   Svar
 • Man må kunne spørre seg om hvor mange mennesker i Ukraina som egentlig er villige til å føre en blodig krig som legger store deler av Ukraina i ruiner med store tap av ukrainske menneskeliv for å feks erobre Krim?
  Og hva skal de gjøre med Krim etter en slik gjenerobring, skal man feks massakrere de som bor på Krim og som oppfatter seg selv som å være russere? Befolkningen på Krim har vel også rettigheter som må respekteres (eller skal flertallet i Ukraina ha rett til å massakrere mindretallet?). Og er Krim særlig viktig for Ukraina feks når det gjelder Ukrainas økonomi? Trolig ikke.
  Før eller senere vil det bli en stadig økende opposisjon i Ukraina mot en meningsløs forlengelse av krigen. Og hva vil norske krigshissere gjøre da? Verve seg til krigen på østfronten?

  Svar
  • Ser for meg at hele Rødt, SV, SP, V, AP og H tropper opp som «menige soldater» bak Fjerna og Røre som «kommandanter» for troppen, under mottoet «Alt for Ukraina, Heil Ukraina», bevæpnet med gamle Krag Jørgensen rifler (snart det eneste vi har igjen?) og 5 patroner hver.
   Eller kanskje ikke? Kanskje de finner seg hvert sitt kaninhull å krype ned i mens de roper på mamma når missilene hagler rundt ørene på oss.

   Svar
  • «Befolkningen på Krim har vel også rettigheter som må respekteres (eller skal flertallet i Ukraina ha rett til å massakrere mindretallet?). Og er Krim særlig viktig for Ukraina feks når det gjelder Ukrainas økonomi? Trolig ikke.»

   Nei, SHO. Provoseringen fra USA og deres leke med Ukraina er enten idioti eller et spill for noe mer. Vi kan vente det verste. Nå som da.

   Fra 2. verdenskrig riktignok . Men man kan bare bytte ut Tyskland og Japan med Russland og Kina. :

   ‘Sammen med Samuel Untermeyer i agitasjonen for krig mot Tyskland, talte Bernard Baruch samtidig for forberedelser for denne krigen. ”Jeg understreket at et nederlag for Tyskland og Japan og deres påfølgende utestengelse fra verdenshandelen ville gi…. en fantastisk mulighet til å øke sin utenlandshandel BÅDE i volum og profitt.” ‘

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det skulle ikke overraske:

I USA økes toleransgrensen for hjertefunksjon for at piloter skal få fly.

Forrige innlegg

Litt av en prioritering.

Ingenting til sykepleiere. Stridsvogner til Ukraina.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.