POSTED IN Imperialismen, Krig-fred

Hegemoni VS multipolar orden:

En ny verden trer fram.

0
Print Friendly, PDF & Email

Av Trond Ali Linstad

Vi kan gå mot en ny verden. Vestlige makter definert som USA, enkelte vestlige stater og NATO har dominert verden i mange ti-år. Det kan gå mot slutten, i hvert fall om vi ser på det historisk.

For slik har det alltid vært! Stormakter har vokst fram, styrt store deler av verden for så å svekkes og til slutt forsvinne, mer eller mindre. Tenk på historien selv.

USA og Vesten har ikke maktet å styre verden! Fattigdom, kriger og elendighet har dominert bildet og vært daglige realiteter for folk flest. USA og Vesten har tapt i å løfte verden opp til velstand og stabilitet i folks daglige liv. Systemet disse maktene representerer, dominerte for en stund, nå har systemet tapt, mens vi ser på. Det er kun krampetrekninger tilbake.

USA og Vesten prøver å samle stater under sin kontroll gjennom krigen i Ukraina, men lykkes ikke. Resultatet er splittelser, ødeleggelser og død.

Nye allianser vokser fram! Russland og Kina knytter bånd, klargjør felles interesser og begynner å vise ansikt. Andre knytter seg til, som stater i Eurasia og Latin-Amerika. Syria er med i bevegelsen, og Iran som kan bli viktig i den nye multipolare verden. India lytter, og Libanon reiser seg, det samme med krefter også i Palestina. En bevegelse er på gang.

Verden kan være i ferd å skifte farge! For større likeverd og rettferd. Hvem blir med? Noe skjer, la oss håpe på en bedre verden. Uten USA, Vestmaktene og NATO’s dominans. Historien ruller fra dem! Nå som 1. mai og arbeidernes dag er her, er det verdt å minne på at de fleste av oss er arbeidere, om ikke i praksis (lengre), men i alle fall i ånd. Og vi bør støtte våre brødre i andre land som kjemper mot Vestens makt-apparat, slik at Vestens makt over oss svinner hen, jo raskere jo bedre.

Stimuler nye krefter. La oss få en bedre verden.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Populisme

Ikke rasisme,
men noe å lære av ?

Forrige innlegg

Ny studie i Japan.

Overdødelighet på 115 000 etter 3. vaksinering.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.