POSTED IN Krig-fred, Norsk politikk

Har vi en så kuet regjering at den handler på automatikk når USA krever det?

«Russland kan oppfatte de norske våpnene til Ukraina som en norsk krigserklæring.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Norge har i realiteten erklært krig mot Russland

Krigen i Ukraina er blitt en proxy krig mellom USA/NATO og Russland, inititiert av USA/NATO, ført på bakken av soldater opplært av USA/NATO med mange deltakere fra USA/NATO som offisielt ikke kommer derfra, med våpen og utstyr fra USA/NATO, og finansiert av USA/NATO. Målsettingen til USA/NATO er å svekke Russland. Og Norge er med.

_______________________________________________________
Innlegget er hentet fra hvamenerpartiene
_______________________________________________________

Norge har gitt om lag 20 artilleriskyts av typen M109 med utstyr og reservedeler, samt artilleriammunisjon til Ukraina. Dette er i praksis en krigserklæring mot Russland som setter Norge i stor fare og bidrar til å trekke krigen i Ukraina ut i langdrag. Samtidig er det vel ingen som tror i sine villeste fantasier at Russland kan akseptere å tape denne krigen. Og hva som skjer hvis russerne blir presset, kan vi bare spekulere i.

Norge har donert artillerivåpen til Ukraina

Forsidebilde; Reimond de Zuñiga

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Norge er godt vant. Norge gikk feks til krig mot Libya og bombet landet uten at det kom noe motangrep mot Norge/Europa fra Libya og uten at det kom noe særlig kritikk mot Norge fra den norske befolkning eller fra vestlige land. Så lenge Norge gjør det USA ønsker, så kommer det minimalt med kritikk i Norge.

  Når Russland invaderer Ukraina hagler det med kritikk mot Russland, men når Norge bomber Libya som er et land som ikke truer Europa eller Norge, så kommer det tilnærmet ingen kritikk mot Norge. Men det kom kritikk fra afrikanske land. Og vel også fra Kina og Russland. Men disse to landene stemte avholdende i FNs sikkerhetsråd, og åpnet dermed opp for bombingen av Libya og kan egentlig klandre seg selv.

  Hvor mange ble drept av norske bomber i Libya? Nesten ingen bryr seg om det.
  Hvor mange døde på Utøya? Det spesielle er at den norske bombingen av Libya foregikk samtidig med at rosetogene gikk i Norge. Makabert må man i det minste kunne si.
  Men å tirre Russland kan derimot være mye farligere enn å bombe Libya.

  Jeg tipper at Sverige og Finland er mer utsatt for militære motangrep fra Russland enn Norge i og med at disse to land ikke er NATO-medlemmer og også ligger nærmere Russland enn Norge (bortsett fra Troms og Finnmark). Sverige har vel levert ganske avanserte våpen til Ukraina.
  Det kan tenkes at Russland er enig med Henry Kissinger mfl når han bla sier at Finland, Hviterussland (ops Belarus) og Ukraina alle bør være nøytrale land og ikke NATO-medlemmer (dette for å unngå atomkrig).

  For Norge er USA en slags moderne utgave av Messias som alltid har rett og som er evig god. Det må da være veldig forvirrende for Norge og norske media når Henry Kissinger i Davos kritiserer USAs politikk i Ukraina for å være helt mislykket og kontraproduktiv for USAs interesser og også for vestlige interesser.

  Mulig at makteliten i vest tror for mye på sine egne nyliberale økonomiske teorier og tror at Russland vil kollapse økonomisk pga krigen og sanksjonene. Så skjer altså ikke dette. Isteden knyttes Russland nå mye tettere opp mot Kina kanskje for all fremtid, mens Europa derimot havner i økonomisk sammenbrudd.

  Svar
  • >Kina og Russland. Men disse to landene stemte avholdende i FNs sikkerhetsråd, og åpnet dermed opp for bombingen av Libya og kan egentlig klandre seg selv.

   Ja, det var en skammelig opptreden fra de to landene og må tilføyes også deres lange synderegister.

   >Hvor mange ble drept av norske bomber i Libya? Nesten ingen bryr seg om det.
   Hvor mange døde på Utøya? Det spesielle er at den norske bombingen av Libya foregikk samtidig med at rosetogene gikk i Norge. Makabert må man i det minste kunne si.

   Trolig titusenvis. Klart er det i alle fall at alt før 22/7 hadde krigsforbyteren og krigshisseren Jens Stoltenberg myrdet mange flere uskyldige i Libya enn det ABB tok livet av på Utøya.

   >Men å tirre Russland kan derimot være mye farligere enn å bombe Libya.

   Det er fare for at det vil bli hevnet.

   >Jeg tipper at Sverige og Finland er mer utsatt for militære motangrep fra Russland enn Norge i og med at disse to land ikke er NATO-medlemmer og også ligger nærmere Russland enn Norge (bortsett fra Troms og Finnmark). Sverige har vel levert ganske avanserte våpen til Ukraina.

   Hadde de to landene fortsatt med å holde seg nøytrale, ville faren for at de blir angrepet av Russland vært lik null, både på kort og lansikt.

   >Det kan tenkes at Russland er enig med Henry Kissinger mfl når han bla sier at Finland, Hviterussland (ops Belarus) og Ukraina alle bør være nøytrale land og ikke NATO-medlemmer (dette for å unngå atomkrig).

   Det er alle fornuftige mennesker.

   >For Norge er USA en slags moderne utgave av Messias som alltid har rett og som er evig god. Det må da være veldig forvirrende for Norge og norske media når Henry Kissinger i Davos kritiserer USAs politikk i Ukraina for å være helt mislykket og kontraproduktiv for USAs interesser og også for vestlige interesser.

   Har det overhodet blitt rapportert av de norske løgnmediene, NRK i særdeleshet?

   Svar
 • Kjell Aasen
  10 juni 2022 15:28

  Hvor mye og hva – skal NATO medlemskapet koste oss?

  Svar
  • Det kan før vi aner det ha kostet oss alt!

   Ved en full krig mellom NATO og Russland, vil sannsynligvis norge, med alle sine US-baser, nye F35 bombefly, og ubåtbaser for US-atomubåter og dype fjorder som NATO-atomubåter har fri adgang til, bli det mest bombede landet. At norske våpen nå har ført til at russiske sivile og russiske soldater drepes og lemlestes, har russerne merket seg og vil nok hevne det ved første og beste anledning.

   Svar
 • Det utrangerte artelleriet Norge har sendt til Ukraina er helt underlengent det russiske artelleriet. Å sende soldater i krig med gamle og sjanseløse våpen er det samme som å gi soldatene dødsdommen selv om det nå er Russland som er bøddelen.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nytt møte for verdens rikeste:

Årets Bilderberg-møte enda mer hemmelighetsfullt enn vanlig.

Forrige innlegg

Krenkbar?

Snømannen som krenker oss.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.