POSTED IN Endring av politikken, NATO

Har noen i Norge hørt om SCO?

Nato åpner nå for krig mot SCO.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

En eneste stor misforståelse

Av Jan Hårstad

Den eurasiatiske alliansen  Shanghai Cooperation Organization ble stiftet i 2001. Det gikk ikke lang tid før en rekke sentralasiatiske stater meldte seg på denne vennskaps- og forsvarsalliansen som i dag omfatter 80% av  Eurasias landmasse.

I dag er det en rekke stater som våre media klassifiserer som provestlige og «moderate» som har status som dialogpartnere der: Tyrkia, Egypt, Qatar og Saudi Arabia.

Jeg skjønte vel omtrent rundt 2005 at her vokser det fram et kinesisk-russisk Nato og begynte da å skrive om SCO. Og det har jeg fortsatt med i mange år på ymse blogger uten at ett eneste norsk menneske har kommentert eller debattert mine innlegg om SCO. Absolutt ingen! 

Magnus Karlsen holder jo Gary Kasparov som en av de store i sjakken. Og hva var Kasparovs erfaring som stormester? Forskjellen på en amatør og en stormester, sier Gary, er at amatøren (den middelmådige) ser bare et begrenset antall brikker på brettet, mens stormesteren ser ALLE BRIKKENE HELE TIDA. ALLE!

Når nå Nato-krigerne sier at de skal påføre Russland en «STRATEGIC DEFEAT» så ser de bare brikken Russland og til nød Hviterussland. Det er ikke mulig å finne en professor i statsvitenskap som i Aftenposten gjør oppmerksom på at Russland inngår i en politisk allianse som omfatter snart halve verden: SCO.

Det blir ikke noen Nato-krig utelukkende mot Russland. Kina, Nord-Korea og Iran vil gi  strategisk ryggdekning om Russland skulle trenge det. Hele det Globale Sør orienterer seg mot BRICS og SCO og har fått nok av vestens Freedom and Democracy eller «vestlige verdier» som det heter på Document.

Pentagons militærbudsjett er på 1 billion dollar (tusen milliarder, red.) og det militær industrielle kompleks er aksen i hele den vestlige verden. Men som Sun Zi advarer imot:

En skal være forsiktig med å krige når ens egen befolkning ikke har noen oppslutning om den. Noe sånt finnes ikke blant fotfolket i verken USA eller Europa. Det har allerede forstått at de blir plyndret av krigsomkostningene. 11 millioner fattige barn i USA.

Og Norge som militær supermakt pr.innbygger: 104 milliarder til forsvaret nå. 2,7 milliarder kroner til luftvern for Zelensky. 750 millioner i maritim støtte.

Dette er dagens meldinger fra Forsvarets Forum hvor det ikke finnes en eneste general som påpeker at nå åpner Nato for en verdenskrig mot SCO. Ikke bare Russland. Ingen der har hørt om SCO. Det er dagens Norge. Du skal spille sjakk som en amatør ellers blir du utvist av statsviterne og generalene.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Trygve Horgen
  3 juni 2024 7:36

  Hei .Som vanlig er du godt orientert. Jeg leser alltid hva do skriver på Derimot.no.
  Det du skriver om sjakk fikk meg til å tenke på en episode som hente da jeg gikk på frahaldskolen.
  Vi hadde skolemester skap i sjekk og jeg var som «klassemester» kommet til sluttrunden. Jeg spilte med en gutt som var ett år yngre en meg. Da vi var i sluttspille sa den «frekke » ynglingen : «Trygve det er lite dette sjakkbrettet, men det lønner seg å se over det hele». Der etter tok han sitt siste trekk og jeg var sjakkmatt.

  Det var jo litt forsmedelig, men det var en lærepenge for livet. I ettertid har jeg så godt jeg formår, prøvd å
  få mest mulig oversikt over hehleten i alle sammenheger.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  3 juni 2024 9:38

  Heile det norske offisers-korpset har vist at det er utan vilje til å kjempa mot framande makter. Norske offiserar samarbeider med okkupanten. Militærbudsjettet er dermed pengar ut av vindauget.

  Hårstad er for streng i dag. Mange i Noreg skjønar at Nato er mindre og veikare enn sjølvbiletet sitt.

  Når Nato no offisielt er med på angrep langt inne i Russland, er det vel på tide med norsk våpenhjelp til den suverene staten Russland?

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  3 juni 2024 17:26

  Interessant artikkel om tysk militarisme på frammarsj:

  https://www.rt.com/news/598466-germany-recent-upsurge-militarism/

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Lege som stolte på myndighetene snudde:

Vi ble lurt trill rundt. Vaksinene er gift.

Forrige innlegg

Dr. Paul Craig Roberts:

USAs ledelse forstår bare maktens språk.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.