POSTED IN Overvåkning

Har du konspirasjonsteorier?

Pass deg! Tankepolitiet kommer!

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Tankepolitiet har lenge vært underveis. Det er i sin spede begynnelse. Vi er i stor grad blitt avhengige av formidling av ideer og informasjon på store privateide plattformer. Der er allerede sensuren startet på ulike måter, riktignok ikke i stor utstrekning. Den må utvides gradvis slik at ikke opinionen får en opplevelse av hva som skjer. 

Illusjonen om full ytringsfrihet må opprettholdes for at folk skal støtte tingenes tilstand og den rådende politikken. Men det skjer også innstramninger i det faktiske livet og ikke bare på digitale medier. Når politiet begynner å prioritere å undersøke folk med konspirasjonsteorier (avvikende meninger) er det starten på tankepoliti. 

De hemmelige tjenestene har drevet med dette i alle land; i Norge siden krigens dager. Jeg har selv en mappe som jeg har fått utlevert. Men de som foretok denne ulovlige virksomheten ble vernet for rettsforfølgelse. Deler av mappen min, sannsynligvis den største og viktige delen, fikk jeg ikke tilgang til.

Overvåkningen fortsetter i stadig nye former. Foto: Etienne Girardet

Men virksomheten har aldri stoppet opp. Den har fortsatt i nye former. Nå utvides den i tråd med at systemet er inne i en krise som akselererer sterkt i vår surrealistiske tid hvor store sivile befolkningsgrupper innesperres. 

Signalet om en forsterkning av overvåkning og angiveri formidles i artikkelen under. Det kan virke bagatellmessig men er starten på noe som vil bli større hvis ikke folk protesterer. Og i disse tider ser vi at folk flest godtar mye hvis de er tilstrekkelig skremt.

Knut Lindtner

Politiet ber britene henvende seg til dem dersom «venner eller familie» gjentatte ganger kommer med konspirasjonsteorier.

Konspirasjonsteorier skal leveres til tankepolitiet.

Av Cindy Harper.

Å be folke henvende seg til politiet dersom famielien er engasjert i «konspirasjonsteorier» er en ide som høres ut som den kommer fra Kinas oppblomstrende system.

Men det er det ikke. Det skjer faktisk i Storbritannia!.

Politiet i Manchester i  England har nå kastet seg ut i en mediakampanje der de ber byens innbyggere henvende seg til politiet dersom noen av deres venner, eller noen i familien, holder på med «konspirasjonsteorier».

Hvis du tror myndighetene overvåker deg er det en konspirasjonsteori?

«Plattformer på internett kan være en morsom beskjeftigelse. Dessverre kan de også bli brukt til å utnytte sårbare mennesker.

Dersom du er bekymret fordi en av dine venner, eller en i familien, viser tegn på radikalisering, så henvend deg til politiet for råd, eller ring politiet på 101», sier Greater Manchester Police på Facebook. 

101 er telefonnummeret du kan bruke for ikke akutte saker til det lokale politiet i Storbritannia.

I en tid da sivile rettigheter er blitt anstrengte og sosiale plattformer tar en ekstrem tilnærming til å nærme seg «konspirasjonsteorier», øker publikums skepsis raskt.

Greater Manchester Police sine uttalelser gjør bare hele saken verre.

Om du noen gang har tvilt på om publikum er klar over at tingene beveger seg i en Orwellsk retning, så er det bare å se på kommentarene

«Hvor ironisk er det ikke at mennesker som ble beskyldt for «konspirasjonsteorier» i gamle dager var de som advarte oss mot at en totalitær politistat vil komme – og her er den», svarer Paul Nolan Jones.

«Ikke tenk på noen ting for deg selv, ikke still spørsmål til det du blir fortalt, ikke stol på noe annet en det regjeringen forteller det. Og for all del, ikke UNDER NOEN OMSTENDIGHETER diskuter alternative teorier som gjelder DITT liv, eller til DEM DU ELSKER.

Om noen er i tvil om den totalitære politistaten vi nå blir ledet inn på, foreslår jeg at du virkelig tenker deg godt om når det gjelder politi-uttalelsen fra Manchester», sier Emma Wells.

Dette er vanlig tysk politi og ikke tankepoliti. Foto: Markus Spiske

«Fikk dere gutter faktisk en skikkelig politi-trening da dere ble utdannet? Eller ble dere overlevert et eksemplar av George Orwells 1984 til å studere isteden?

TANKEPOLITIET er høyst levende og godt fundert i 2020. Er du klar over hva du driver med i samfunnet dersom du adlyder ordren som er gitt?», spør Charlotte Binns.

Oppdatert 30. april: I lys av at Greater Manchester Police har fjernet denne posten for å unngå kritikk, så har posten blitt oppdatert med skjermbilder av kommentarene som er kommet fram i denne artikkelen. En annen, arkivert versjon, har blitt lagt til av historiske årsaker.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde:Bernard Hermant

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Det som er skummelt, er at det kan virke som om det er den yngre generasjon ( 15 – 25-åringer?) som mest godtar innstramningene fra staten. Godtatte Korona-innstramminger – uten særlig motforestillinger , tydliggjør dette synes jeg.
  De nye konservative?
  Hvordan/hvorfor?
  Kan det være at denne generasjonen er vokst opp med en forestilling om at de/samfunnet blir forsørget av pappa stat? ( Det er selvfølgelig omvendt.)
  Så får vi håpe på et skikkelig freudiansk fars-oppgjør snart.

  Svar
 • Bjørnar Bolsøy
  4 mai 2020 22:24

  «Tankepolitiet har lenge vært underveis. Det er i sin spede begynnelse.»

  Dette har jo eksistert i uminnelige tider i alle verdenshjørner. Det var f.eks. ikke mye den jevne mann på gata verken fikk tro, mene eller gjøre under Føydalsamfunnet eller kirkens herredømme.

  Svar
  • Presis. Men vi hadde tenkt oss at den tiden var historie. Ikke at den skulle bli det igjen.

   Svar
   • Bjørnar Bolsøy
    5 mai 2020 22:16

    Demokrati og frihet er under press. Selv i Europa, som Ungarn, Polen, Italia og mye av den tidligere Østblokken. Utviklingen i USA er også bekymringsfull. Den digitale revolusjonen har ført med seg mye bra, men også et press på personvern og stadig mer omfattende overvåking i en del land. Men heldigvis har det i vår del av verden blitt stadig mer frihet og tilgang på informasjon. Ingenting tyder på at det er i ferd med å endre seg. Får 16-åringer snart stemmerett her til lands, i likhet med f.eks. Tyskland og en rekke andre nasjoner? I de rundt 50 autoritære statene, inkludert Kina og Russland, ser det ikke så bra ut, dessverre.

    https://pages.eiu.com/rs/753-RIQ-438/images/Democracy_Index_2018.pdf

 • Jeg tror at overvåkningen er kommet mye lenger her i Norge enn hva de aller fleste er klar over. Les f eks «Oppgjör» av Oddmund Hammerstad eller «GroGate» av Hans Henrik Ramm og Johan M Setsaas.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

De kjemper for demokrati og frihet:

Palestinske fanger i Israels fengsler.

Forrige innlegg

«Argument Agder» gjør jobben for Faktisk.no:

Sjekker Nicolai Tangens påstander.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.