POSTED IN Kina, NATO, Sanksjoner

Har de ingenting lært av sanksjoner?

Jens Stoltenberg truer Kina.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Når en hører hva vår tidligere statsminister klarer å frembringe av synspunkter blir en egentlig flau. Hvis det er noen som eksporterer våpen til Ukrainakrigen er det Nato-landene med USA i spissen. Men det er ikke nok for Nato. De skal bestemme også hvilke varer Kina skal handle med, hvem de skal handle med og hvem de ikke kan handle med.

Det er bare å snu situasjonen på hodet så ser enhver galskapen i dette. Vi vet hva USA sier når Russland sier dette til dem: Ikke lever våpen til Ukraina, ikke finansier krigen for dem!

Jens har ennå ikke fått med seg at Nato ikke lenger er kongen på haugen og at Kinas har verdens største produktive økonomi.

Har han glemt at tidligere utenriksminister Børge Brende dro til Kina med lua i hånden i 2016 for at Norge skulle økonomisk bli tatt inn i den økonomiske varmen i Kina etter at kineserne satte oss på gangen etter en norsk fredsprisutdeling til en ukjent kineser i 2010. Etter 6 år i Kinas økonomiske fryseboks hadde norsk næringsliv fått nok av moralsk posering og sendte Brende til Kina for å be om pent vær, en moderne form for Kanossagang.

Kanossagang er et fast uttrykk om en «ufrivillig botsreise». (Fra Wikipedia)

Kina og Russland er i ferd med å utvikle et politisk/økonomisk alternativ til den vestlige dominerte systemet. Likevel reiser en rekke vestlige ledere til Kina for å be Kina bryte forbindelsen med Russland, seinest USAs utenriksminister Blinken. Hvis ikke kineserne gjør dette vil de straffe Kina økonomisk. Har de ikke hørt om BRICS+ der Kina og Russland er kjernelandene? Følger ikke våre ledere med?

Men erfaringen med vestlige sanksjoner er dårlig. Sanksjonene mot Russland har ført til det motsatte av hva som var hensikten. Russland opplever nå en eventyrlig økonomisk vekst og i vest er det økonomisk stagnasjon og nedgang. Er det noen grunn å tro at sanksjonering av Kina vil gå bedre?

Det som skjer er egentlig innledningen til USAs økonomiske krig mot Kina. Det er det gamle koloniale vestens siste krampetrekninger.

Men Jens Stoltenberg er en tøffing. Han viser seg uredd og fremfører sine trusler mot Kina: Pip!

Knut Lindtner
Redaktør

NATO sier at Kina må kutte handelen med Russland for å ha gode forhold til Vesten

Jens Stoltenberg anklaget Kina for å «fyre opp» krigen i Ukraina

av Dave DeCamp

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg gikk torsdag etter Kina for sitt handelsforhold til Russland, og sa at Beijing må redusere sin handel med Moskva for å ha gode forbindelser med Vesten.

Vestlige tjenestemenn anklager ofte Kina for å støtte Russlands militære, men det er ingen bevis for at Beijing har sendt våpen. I stedet peker de på Kinas eksport av halvledere og råvarer.

«Russlands venner i Asia er avgjørende for deres krigsinnsats. Først og fremst Kina. Kina støtter opp Russlands krigsøkonomi, sa Stoltenberg. «Deler avansert teknologi som halvledere og andre nytte-elementer med Russland. I fjor importerte Russland 90 prosent av mikroelektronikken fra Kina. Den brukes til å produsere missiler, stridsvogner og fly.»

Stoltenberg anklaget også Kina for å «fyre opp» krigen, selv om Beijing konsekvent har oppfordret til fredsforhandlinger mens USA og ledende NATO-land har frarådet diplomati og har dumpet våpen verdt titalls milliarder dollar i Ukraina.

«Kina sier de ønsker gode forbindelser med Vesten. Samtidig fortsetter Beijing å gi næring til den største væpnede konflikten i Europa siden andre verdenskrig. De kan ikke ha det begge veier, sa Stoltenberg.

Amerikanske og andre vestlige sanksjoner mot Russland og Kina har naturlig nok ført til at de to landene har økt sitt handelsforhold. Ansvarlig statsmyndighet rapporterte onsdag at handelen mellom Russland og Kina har økt med 26 % siden 2022. Russland sa at de nesten fullstendig har fjernet dollaren i sin handel med Kina.

https://news.antiwar.com/2024/04/25/nato-says-china-must-cut-trade-with-russia-to-have-good-relations-with-west

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  27 april 2024 7:56

  Kva vert det neste frå Stoltenberg? Påbod om korleis universet skal te seg? Ordet ‘stormannsgalskap’ vert puslete når du prøver å sirkla inn kva som plagar Stoltenberg.

  Sterk og klår innleiing frå Lindtner. Mange takk.

  Svar
 • Jens Stoltenberg truer alle. Det er slik hans oppdragsgivere USAs våpenproduksjon vil ha det.
  Han er sikkert lykkelig nå når Israel bruker milliarder av dollar til å bombe kvinner og barn på Gaza.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  28 april 2024 11:36

  PS Stoltenberg har nyleg fått ein særleg grunn til å snakka stygt om Kina. Kina ynskjer ei skikkeleg gransking av NordStream.sprengjinga. Det passar sjølvsagt Stoltenberg og Nato dårleg:

  https://www.rt.com/news/596702-china-nord-stream-investigation/

  NRK og Guri Melby kjem nok til å halda fram med nedrakkinga av Kina og godhugen for Stoltenberg.

  Svar
 • Det sies at «Guds Utvalgte» folk har en median IQ på 93, Bulkejens er en av disse «Utvalgte», men har hen virkelig så mye som 93 i kvotient? Jeg bare undres om ikke 93 i IQ er veldig «oppskrytt».

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

I desperasjon gjøres feil på feil.

Hvordan krasje et imperium?

Forrige innlegg

Nato-land vil nå sende ukrainske flyktninger til Ukraina, men da må statusen omdefineres.

Fra flyktning til forræder.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.