POSTED IN Israel, Krig-fred

Han forvalter sannheten og forståelsen av virkeligheten.

USAs forsvarminister: Det er ikke bevis for folkemord på Gaza.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det som er problemet for både Israels og USAs regjering i dag er at det finnes mobiltelefoner med kamera og at det er medier som våger å sende rappørtører inn i krigssonen med kameraer. Ødeleggelsene er så voldsomme at en nesten ikke tror sine egne øyne.

Benektningene som følger i etterkant blir dermed ikke bare helt meningsløse men virker mot sin hensikt. For det en bestrider er det folk ser med sine egne øyne. Propaganda virker bare når folk ikke kan kontrollere det som blir fortalt.

Israels propagandakrig ved siden av den virkelige krigen de fører mot sivilbefolkningen i Gaza taper de nå globalt. Den tafatte holdningen norsk myndigheter og politiske partier viser overfor det som skjer er også egentlig avslørende. Her taes silkehanskene frem. Men med Russland er det noe annet. De forstår bare knyttnever. Tydeligere kan ikke mangelen på moralske prinsipper illustreres.

Knut Lindtner
Redaktør

Lloyd Austin hevder at det ikke er «ingen bevis» for folkemord i Gaza

Fredsaktivister forstyrret en høring i Senatets væpnede tjenester 25 ganger og fortalte Austin at han var medskyldig i folkemord

Av Dave DeCamp

Forsvarsminister Lloyd Austin hevdet tirsdag at det ikke var «ingen bevis» for folkemord i Gaza til tross for de massive sivile ofrene.

Senator Tom Cotton (R-AR) spurte Austin om han trodde folkemord ble begått i Gaza som svar på demonstranter som forstyrret en høring i Senatets væpnede tjenester. Demonstrantene sa at USA var medskyldig i folkemord ved å støtte Israel.

«Jeg ønsker å ta opp det demonstrantene tok opp tidligere. Begår Israel folkemord i Gaza?» spurte Cotton.

Austin svarte: «Vi har ingen bevis for folkemord.» Hans kommentarer stemmer overens med den amerikanske regjeringens avvisning av Den internasjonale domstolens avgjørelse om at det er «plausibelt» at Israel begår folkemord.


Ifølge antikrigsgruppen CODEPINK forstyrret fredsaktivister høringen 25 ganger. «Vi er åpenbart her for å si stopp medvirkningen, stopp sendingen av våpen, stopp deling av etterretning, bare å drepe så mange mennesker, bare stopp blodet på hendene dine,» sa CODEPINK medgrunnlegger Medea Benjami

En aktivist som forstyrret høringen sa at han mistet over 100 familiemedlemmer i Israels bombardement av Gaza. «Slutt å drepe mitt folk i Gaza. Du er ansvarlig for dette folkemordet; du har drept over 100 medlemmer av familien min, sa aktivisten.

De siste tallene fra Gazas helsedepartement anslår dødstallet til over 33 000, inkludert over 14 000 barn, som ikke omfatter tusenvis av mennesker under ruinene. Israelske tilhengere i USA har sådd tvil om helsedepartementets tall, men det hebraiskspråklige nyhetsnettstedet Local Call rapporterte i januar at det israelske militæret fastslo at tallene var pålitelige og brukte dem til å anslå hvor mange sivile de har drept.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • CODEPINKs jødiske Medea Benjamin står på; her ødelegger hun lunch-appetitten til AIPAC med bilder fra Gaza:
  https://www.bitchute.com/video/Vq55loENPxT7/

  Svar
 • «I absolutely deny….» at der skjer et folkemord i Gaza, sier Lloyd Austin, fornekter det ganske enkelt; «USA har ikke bevis…»:
  https://www.youtube.com/watch?v=Ux-574bvLC8
  Austin sier veldig mye øh-øh, som Stoltenberg når han må svare på spørsmål.

  Svar
 • Northern Light.
  12 april 2024 16:51

  Automatisert dreping: Israel lar AI bestemme hvem som dør i Gaza.

  Av Tyler Durden.
  Tel Aviv nettavisen +972 Magazine har avslørt at det israelske militæret har brukt enda et AI-basert system for å velge bombemål på Gazastripen. Det nye systemet har produsert omfattende lister på titusenvis av palestinere som skal drepes, en del av IDFs (Israel Defence Force) økende avhengighet av AI (kunstig intelligens) for å planlegge dødelige angrep.

  Nettavisen siterer seks israelske etterretningsoffiserer, og sa at det tidligere AI-systemet, kalt ‘Lavender’, har spilt en «sentral rolle i en bombing uten sidestykke» av Gaza siden oktober i fjor, og IDF har behandlet systemets utvelgelse av bombemål » som om det var menneskelige avgjørelser».

  «Formelt sett er Lavender-systemet utformet for å markere alle mistenkte i de militære fløyene til Hamas og Palestinian Islamic Jihad (PIJ), og lavere offiserer som potensielle bombemål», rapporterte nettavisen, og la til at «i løpet av de første ukene av krigen stolte hæren nesten fullstendig på Lavender, som valgte ut så mange som 37 000 palestinere som mistenkte militante – og deres hjem – for mulige luftangrep».

  Tusenvis har blitt drept i luftangrepene mot mål systemet valgte ut, og flertallet var «kvinner og barn eller mennesker som ikke var deltakere i kampene», sa offiserene til nettavisen, og sa også at israelske feltsjefer ofte stoler på AI-systemet uten å bruke mer omfattende etterretning.

  «Menneskelig personell tjente ofte bare som et «godkjenningsstempel» for AI-systemets beslutninger», sa en kilde, og la til at mange sjefer bruker bare «20 sekunder» på å gjennomgå informasjon om måetl før de godkjenner et angrep – «bare for å sikre at målet Lavender har valgt ut er en mann».

  Mennesker har blitt henvist til en så liten rolle i beslutningsprosessen, at Lavenders konklusjoner ofte blir behandlet som «en ordre» av israelske tropper, «uten krav om uavhengig å sjekke hvorfor systemet tok valget».

  Slike avgjørelser tas til tross for velkjente systemfeil, som resulterer i feilidentifiserte mål i minst 10 % av tilfellene. Ikke desto mindre har AI «systematisk» valgt ut hjemmene til mistenkte militante for angrep, med bombing ofte utført sent på kvelden, når det er mer sannsynlig at hele familien er til stede.

  Når det gjelder Hamas-militære på lavere nivå i de tidlige stadiene av krigen, tyr militæret stort sett til bruken av bomber uten styring, og konkluderte med at det var tillatt å «drepe opptil 15 eller 20 sivile» i slike operasjoner, sa etterretningskildene la til. Høyere senior militære Hamas-offiserer kan rettferdiggjøre dreping av «mer enn 100 sivile». «Du vil ikke kaste bort dyre bomber på uviktige mennesker», sa en IDF-offiser.

  Automatisert dreping.
  Lavendel er langt fra det første AI-programmet som brukes til å lede operasjoner for Israels militære. Et annet system avdekket av +972 Magazine nettavisen, som er kjent som ‘Hvor er pappa?’, har også blitt brukt «spesifikt for å spore individer som er militære mål, og utføre bombeangrep etter de var kommet hjem, og er i familiens boliger».

  En navngitt etterretningsoffiser fortalte nettavisen at hjemmet anses som et «første alternativ» som militære mål, og observerte at IDF «ikke bare er interessert i å drepe Hamas-militær personell når de er i militære bygninger eller er i kamp”.

  Fra april har israelske bombeangrep delvis ødelagt eller ødelagt svimlende 62 % av alle boliger i Gaza – eller nesten 300 000 hjem – og drevet mer enn 1 million mennesker internt på Gazastripen på flukt, ifølge FNs tall. Gazastripens boligområder har båret hovedtyngden av det israelske angrepet, og representerer godt over to tredjedeler av ødeleggelsene i Gaza til dags dato.

  Tidligere rapporter har kastet ytterligere lys over Israels AI-drevne «automatiserte massemord», med et annet program, «Gospel», som brukes til å automatisk generere lange lister med mål, og med en hastighet som langt overgår tidligere metoder. Med dette verktøyet har israelske styrker i økende grad slått til det de kaller «viktige mål», inkludert høyblokker med boliger og offentlige bygninger. Slike angrep er angivelig del av å sette det sivile palestinske samfunnet under press– en taktikk som er klart forbudt under internasjonal lov som en form for kollektiv straff.

  Fra Zero Hedge, publisert 12 april 2024.
  Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: ‘Automated Assassination’: Israel Lets AI Decide Who Dies In Gaza.

  Svar
 • «…at en nesten ikke tror sine egne øyne.»

  ‘ Mohammed fortel at han blei pågripen av Den israelske hæren då han evakuerte sørover på Gazastripa i november i fjor.
  Mohammed sat bakbunden og med bind for auga i israelsk varetekt – i over ein månad.
  Hendene blei bundne og han fekk bind for auga. Soldatane frakta han ut av Gazastripa, men han veit ikkje kvar. Lenge trudde han at han var i ein kibbutz.’
  nrk.no/urix/hevdar-palestinske-fangar-ma-amputere-etter-a-ha-sete-bakbundne-i-vekevis-1.16841576

  Men, men… de stakkars israelske gislene som Hamas tok, da?
  Jo, halvparten av disse er nå drept av israelske soldater.
  De som er sluppet fri får IKKE lov av israelske myndigheter å bli intervjuet av pressen.

  Dette skjedde med ett gissel.
  Hun kunne fortelle om god forpleining. – Tross stadige bombeangrep fra israelske styrker.
  Slikt må ikke få komme fram. 😉

  (Helt malapropos.:
  Røde Kors sine rapporter fra tyske interneringsleire gjemmes også unna. Det var ikke noe kritttikkverdig rapportert. – Før ‘de allierte’ bombet tilførselsveiene til leirene i 1943/44. )

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Når vitenskap blir en trussel mot den rådende orden.

Ville fakta-sjekkere stoppet Albert Einstein?

Forrige innlegg

I noen medier er det en katastrofe.

Politiker som er skeptisk til våpen til Ukraina vant valget i Slovakia.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.