POSTED IN Klima

Greenpeace-grunnlegger:

Hele klimaskremselen bygger på falskneri.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Greenpeace-grunnlegger Patrick Moore sier at påstanden om klimaendringer er basert på uriktige fortellinger.

Av Dr. Patrick Moore og Professor Lee Yun-Jeong.

Patrick Moore, co-founder of Greenpeace. (Courtesy of Patrick Moore)
Dr. Patrick Moore

Patrick Moore, en av grunnleggerne av Greenpeace, sa at årsaken til at han forlot Greenpeace var veldig klare: «Greenpeace ble kapret av den politiske venstresiden da de innså at det var penger og makt i miljøbevegelsen. Politiske aktivister endret Greenpeace fra en vitenskapsbasert organisasjon til en politisk pengeinnsamlings-organisasjon».

Moore forlot Greenpeace 15 år etter at han var med å grunnlegge organisasjonen.
«Miljøbevegelsen har blitt mer en politisk bevegelse enn en miljøbevegelse». De er først og fremst fokusert på å lage fortellinger, som er utformet for å innpode frykt og skyldfølelse hos folk, slik at publikum vil sende dem penger». Han sa at de hovedsakelig opererer bak lukkede dører med andre politiske operatører som FN og World Economic Forum.

«Panelet for klimaendringer [IPCC] er ikke en vitenskapelig organisasjon. Det er en politisk organisasjon sammensatt av Verdens meteorologiske organisasjon og FNs miljøprogram. IPCC ansetter forskere for å gi dem «informasjon» som støtter narrativet om klimanød. Kampanjene deres mot fossilt brensel, atomenergi og CO2 er utformet for å få folk til å tro at verden vil gå under, med mindre vi lammer sivilisasjonen vår og ødelegger økonomien vår. Mange såkalte «miljøledere» sier nå at «mennesker er fiender av jorden, naturens fiender».

Han sa at den nye dominerende filosofien er at verden ville vært bedre hvis færre mennesker eksisterte.

Som en fremtredende forsker, økolog og mangeårig leder innen det internasjonale miljøfeltet, er Patrick Moore ansett som en av verdens mest kvalifiserte eksperter på miljø. Moore fikk sin Ph.D. i økologi fra University of British Columbia i 1974 og en æresdoktorgrad fra North Carolina State University i 2005.

«Da jeg bestemte meg for å forlate Greenpeace, var jeg en av 6 direktører for Greenpeace International. Jeg var den eneste med realfagsutdanning, BSc Honours in Science and Forestry, og Ph.D. i økologi. Greenpeace skulle starte en kampanje for å forby klor over hele verden. Imidlertid er klor et av de 94 grunnstoffene og har mange roller i biologi og menneskers helse. For eksempel er bordsalt (NaCl) et essensielt næringsstoff for alle dyr og mange planter. Det er umulig å forby NaCl. «Greenpeace kalte klor djevelens grunnstoff’ og kaller PVC ‘the Poison Plastic’. Alt dette er falskt og for å skremme publikum.

Falsk fortelling om isbjørnbestanden.


På spørsmål om hvordan Greenpeace bruker sine massive donasjoner, sa Moore at de ble brukt til å betale for et veldig stort personale, omfattende annonser og innsamlingsprogrammer. Og praktisk talt alle organisasjonens annonser for pengeinnsamling er basert på falske fortellinger, som han hadde grundig motbevist i bøkene sine, et eksempel er isbjørnene. Greenpeace sier at isbjørnen er i ferd med å utryddes på grunn av smeltende is i Arktis. Faktisk har isbjørnbestanden økt fra 6 000 til 8 000 i 1973 til 30 000 til 50 000 i dag. Faktisk så den siste vinteren i Arktis en utvidelse av isdekket fra tidligere år, og Antarktis var kaldere den siste vinteren enn de siste 50 årene.»

Demoniseringen av karbondioksid.

Epoch Times Photo
Ifølge denne kurven har CO2 liten eller ingen betydning for oppvarmingen av kloden.


«Klimahistorien viser tydelig at verden har blitt varmet opp siden rundt år 1700, 150 år før vi brukte fossilt brensel. Vi vet ikke årsaken til disse periodiske svingningene i temperatur, men det var absolutt ikke CO2 . Mange tror CO2 er hovedårsaken til oppvarming, CO2 er usynlig, så ingen kan faktisk se hva det gjør. Og dette ‘flertallet’ er hovedsakelig forskere betalt av politikere og byråkrater, media som lager overskrifter, eller aktivister som tjener penger, resten er publikum som tror på denne historien». Moore beskrev demoniseringen av CO2 som fullstendig latterlig. Han la til at CO2 er grunnlaget for alt liv på jorden, og konsentrasjonen i atmosfæren i dag, selv med økningen, er lavere nå enn den har vært i mesteparten av livets eksistens.

Økende CO2 nivåer gir økende plantevekst.


Del 2. En studie i 2013 fant at økte nivåer av CO2 har bidratt til å øke grønt løvverk over hele verdens tørre områder de siste 30 årene. Det australske myndighetsorganet CSIRO utførte forskningen sammen med med Australian National University. Dataene var basert på satellittobservasjoner fra år 1982 til 2010 over de tørre områdene i Australia, Nord-Amerika, Midtøsten og Afrika. Den fant en økning på 11 prosent i løvverket i området som ble studert.

«Forhøyet CO2 fører til at vannbruken til individuelle blader synker, og planter i tørre miljøer reagerer med å øke det totale antallet blader. Disse endringene i bladdekket kan oppdages av satellitt, spesielt i ørkener og savanner der dekket er mindre komplett enn på våte steder.

«Mer CO2 er gunstig for miljøet og mennesker».

Epoch Times Photo
Skyhøye nivåer av CO2 i drivhusene våre for å øke planteveksten.


Ifølge Moore bruker nesten alle drivhusbønder over hele verden CO2 for å tilsette det i drivhusene for å oppnå opptil 60 prosent høyere avling. «Jeg ble imponert da jeg fløy over Sør-Korea og så hvor mange drivhus det er i dalene. Dette er fordi nesten alle planter som vokser ute i den naturlige atmosfæren er sultne på CO2, og det er det som begrenser dem fra å vokse raskere». «Jeg vet at mer CO2 er helt gunstig for både miljøet og den menneskelige sivilisasjonen.».

Ironien med «karbonnøytralitet».


Moore sa at «karbonnøytralitet» er et politisk begrep, ikke et vitenskapelig. «‘Net-Zero’ er også et politisk begrep laget av aktivister som ikke er vitenskapsmenn. For eksempel er de øverste lederne for dette korstoget folk som Al Gore, Leonardo DiCaprio og Greta Thunberg, og ingen av dem er vitenskapsperdoner». Russland, Kina og India utgjør40 prosent av den menneskelige befolkningen, og de er ikke enige i denne anti-fossile drivstoffagendaen. «Hvis vi legger til Brasil, Indonesia og de fleste afrikanske land, er det et flertall av befolkningen som ikke er klimafanatikere». Moore sa også at røyk fra motorer ikke er CO2, de er andre stoffer. Og kullverk som bygges i dag er mye renere enn de som ble bygget for 20 år siden.

«Vind- og solkraft er parasitter på økonomien».

Epoch Times Photo
Solcelleanlegg i California. Parasitter på økonomien?


«Sol- og vindkraft er begge svært kostbare og svært upålitelige. Moore sa at «vind- og solenergi-leverandører er avhengige av statlige subsidier og skatteavskrivninger, der innbyggerne blir tvunget til å kjøpe vind- og solenergi selv om det er dyrere, med påskudd av at det er «miljøvennlig». Millioner av mennesker betaler mer for vind- og solenergi, mens noen få mennesker tjener millioner, det er som en Ponzi-ordning i aksjemarkedene».

«De krever store landområder, og krever pålitelig energi som kjernekraft, vannkraft, kull og naturgass når det ikke er vind og sol «. Ifølge Moore bruker byggingen av vind- og solfarmer enorme mengder fossilt brensel til transport og konstruksjon. Og mange steder produserer de ikke på langt nær nok energi i løpet av levetiden som det kreves for å bygge og vedlikeholde dem».

Fra Global Research, publisert 7 September 2022, skrevet av Dr. Patrick Moore og Prof. Lee Yun-Jeong.
Oversatt fra en lengre artikkel på engelsk, redigert og mye forkortet av Northern Light. Det anbefales å lese orginalartikkelen med linker, diagram og en oversikt.
Orginalartikkel: Former Greenpeace Founder Patrick Moore Says Climate Change Based on False Narratives.

Forsidebilde: Daniela Izotenko

Redaksjonen har lagt til bilder m/kommentarer

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Norges krig mot CO2 er mentalt tilbakestående. Vesten sin skattlegging av karbon er hjernevask. Folk taper, bank og finans vinner.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Strømprisene

Store demonstrasjonstog mot strømprisene — før jul

Forrige innlegg

Utfallet av krigen har hele tiden vært gitt.

Det kreves bare litt regneferdighet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.