POSTED IN Klima, Norge

Godt klimanytt:

Norge blir bedre og bedre å bo i med tanke på ekstremvær.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Antall ekstremvær i Norge i perioden 1994 – 2021 er nedadgående


Forfattet av Kjell Stordahl, medlem i Klimarealistenes vitenskapelige råd

Ved nyttårsskiftet 1991/1992 nådde et kraftig lavtrykk kysten av Vestlandet med vind opp i orkan styrke. Dette uværet ble kalt Nyttårsorkanen. De materielle skadene ble store, men ingen menneskeliv gikk tapt. Uværet var varslet, men informasjonen nådde ikke fram til myndighetene som hadde ansvar for samfunnssikkerheten.

________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Klimarealistene
________________________________________________________________________

I etterkant av Nyttårsorkanen ble det laget en varslingsplan for å sikre at informasjon fra Meteorologisk institutt om spesielt farlig vær, «ekstremvær», skal nå ansvarlige myndigheter som hovedredningssentraler, beredskapskontorene i fylkene og politimyndigheter. I 1994 forelå varslingsplanen, og de første ekstremværvarslene ble utarbeidet vinteren 1994–1995.

body of water near mountain under white clouds
Vi kan glede oss over et stadig bedre land i å bo i når det gjelder ekstremvær.

Det er Meteorologisk institutt som sender ut varsler om ekstremvær. De navngir ekstremværet og bruker fargekode rødt for dette ekstremværet. Værfenomenene som det sendes ekstremværvarsel for, er:

 • Sterk vind, som regel storm
 • Store nedbørsmengder eller endrede temperaturforhold som kan føre til stor storm
 • Ekstremt stor snøskredfare over store områder
 • Stormflo (ekstremt høy vannstand langs store deler av kysten)

Det er utarbeidet en statistikk for ekstremvær fra 1994 og frem til og med 2021. I løpet av disse 28 årene er det sendt ut 80 ekstremværvarsler. Figuren viser ekstremværutviklingen der de blå søylene angir antall ekstremvær for hvert år.

Det fremgår at antall ekstremvær avtar i perioden 1994 – 2021. Vi må helt tilbake til 2017 for at det var mer enn to ekstremvær i løpet av året. For å se på trenden i utviklingen er det laget en regresjonsmodell …

som angir hvorledes antall ekstremvær avtar med tiden. Se rødlig linje i figuren. Gjennomsnittlig antall ekstremvær per år er 2,9. Mange av ekstremværene kommer i januar. I januar 2022 inntraff ekstremværet Gyda.

Vi har gjennom det siste året blitt bombardert av ulike media om ekstremvær og katastrofer som skyldes mer intenst klima. Dette ble gjort i særlig grad i tilknytning til FNs klimamøte COP26. Denne statistikken viser at utviklingen av antall ekstremvær i Norge basert på den definisjonen som Meteorologisk institutt bruker, ikke på noen måte går mot en katastrofe, men utvikler seg sakte i en nedadgående retning.

Forsidebilde: Darya Tryfanava1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 591 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Klima hysteri ved hjelp av løgn...
  28 januar 2022 9:29

  Mye mindre kraftige stormer men MEDIA i Norge prøver febrilsk å gi inntrykk av at været de siste 20 år bere blir værre og værre mens realiteten er det MOTSATTE! Media med NRK i spissen driver mer ren løgn og og propaganda.

  Svar
 • Storm i vannglass
  28 januar 2022 18:57

  Varmerekorder burde også undersøkes.
  Hvor lenge har målestasjonen eksistert?
  Har den blitt flyttet/endret eller er omgivelsene endret osv.
  https://www.nrk.no/norge/bruker-data-fra-svartelistede-vaerstasjoner_-krever-at-meteorologisk-institutt-rydder-opp-1.14640016

  Svar
 • Resultatet av disse falske varslene, er at jeg og flere med meg ikke bryr oss. Det igjen fører til at når et virkelig ekstremvær kommer så er vi lite forberedt. Ulv, Ulv ropes det. Kan ikke forberede oss på ekstremvær hver gang meteorologene overgår hverandre med ekstremvarsler når det i virkeligheten bare kommer stiv SV kuling og regn. Er nok et ledd i den pågående store klimabløffen. (På linje med C19 bløffen) Folk begynner å bli dritlei etterhvert.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Krigen var tapt for 15 år siden.

Talibanmøtet i Oslo er sluttproduktet av en løgnaktig politikk.

Previous Post

Helge Lurås, Resett:

Grensene for Vestens ekspansjon

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.