POSTED IN Endring av politikken, USA

«Gods own country?»

Dobbelt så mange i USA er døde av overdose på ett år enn antallet drepte i Vietnamkrigen.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Når vi republiserer denne artikkelen er det for å reise spørsmålet om ansvaret for denne mengde dødsfall som følge av overdoser. Har ikke de som produserer disse stoffene og ikke minst reklamerer for dem et ansvar? Eller er det fortsatt noen som tror at legemiddelindustriens virksomhet er rein altruisme, altså godhet for menneskeheten? Manger tror fortsatt at legemiddelindustrien i motsetning til all annen industri driver ut fra rene uegennyttige motiver. De må rasket mulig får av seg katitalens vrengebriller og se verden som den faktisk er: En jungel der alle kjemper for økt fortjeneste og overlevelse.

En av statsmakten muligheter er at den kan brukes til modere de verste utsalgene av dette. Svekkes statsmakten svekkes redskapet som kan brukes til å dempe de verste utslagene av en kapitalisme i fri utfoldelse.

Knut Lindtner
Redaktør

Går USA i oppløsning innenfra?

Av Larry Johnson

Et par av mine lesere som nyter livet på steder som på landsbygda i Sør-Frankrike, har bedt meg om å gi dem en smak av hvordan USA egentlig er i disse dager. Det er ikke pent.

Larry Johnson er en tidligere CIA-analytiker

La oss starte med  den gjennomgripende og økende avhengigheten av illegale narkotiske stoffer. Tygg på dette faktum – nesten dobbelt så mange amerikanere døde av en overdose fentanyl på ett år (februar 2021 til februar 2022) enn de døde i Vietnam under 20-årskrigen (1955 til 1975).

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) anslår at mer enn 108 000 mennesker i USA døde av overdoser av narkotika mellom februar 2021 og februar 2022. Av disse involverte mer enn 70 % fentanyl og andre syntetiske opioider.

Tidlige indikasjoner er at enda flere døde i løpet av det siste året (februar 2022 til februar 2023). Det er svimlende tall. Den amerikanske regjeringen bygde et krigsminnesmerke over det amerikanske militærpersonellet som ble drept i den konflikten. Når du får vite at mer enn en million amerikanere har dødd av fentanyl-overdoser de siste tjue årene, begynner du å forstå alvoret i denne trusselen. Det er mer enn dobbelt så mange som USA tapte i andre verdenskrig. Og hva er den innenlandske reaksjonen? Et stort gjesp.

Husker du furoren da Donald Trump beskrev noen fremmede land som et «skitthull?» Vel, mange av de største amerikanske byene fortjener den tittelen. Advarsel — jeg håper du ikke spiser mens du ser på disse; du kan bli syk. Her er San Francisco:

Det samme i Philadelphia:

https://youtu.be/YB6gwOBClwE

Det er ikke bedre i Washington DC:

Og hva gjør USAs regjering? Sender milliarder av dollar til Ukraina.

På den militære fronten har alle grener av det amerikanske militæret problemer med å fylle rekrutteringskvoter. En venn av meg, hvis sønn er en amerikansk marinesoldat, møtte sønnens rekrutterer her en kveld, en mesterskyttersersjant. Rekruttereren fortalte ham at han hadde problemer med å få tak i nye rekrutter. Vennen min bor i Tampa, Florida-området. For ti år siden strømmet barn i alder for militærtjeneste til for å bli med. Ikke nå lenger. «Woke»-militæret og den hensynsløse politiske ledelsen som kjører endeløse kriger i andre land har slitt ut arbeiderklassen i Amerika som tidligere oppmuntret barna deres til å bli med.

Den triste sannheten er at Amerika er i ferd med å bli et freakshow. Media presser LHBTQ- og transgender-agendaen med utholdenhet, og mange amerikanere har blitt bedøvet til passiv aksept av denne forvrengningen av virkeligheten. Alle som våger å latterliggjøre eller spøke med dette blir angrepet, både fysisk og verbalt. 

Så hvis du har flyttet fra USA og bor et fredelig og vakkert sted, si takkebønner. Amerika er i ferd med å bli et dystopisk samfunn.

Oversatt og bearbeidet og noe forkortet av redaksjonen

Forsidebilde: iStock

Tidligere publisert på derimot.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Langtids-Covid!
  Absolutt ikke injeksjons-skader.
  ( Ja, ja, måneder med blødning for kvinner og hjertepose-betenennelse for menn.. og plutselige dødsfall og kreft i oppblomstring , for å nevne noe … Men det er nok bare noe tilfeldig. )

  ‘Anki Helgor slit med magesmerter og diaré etter å ha vore koronasjuk. No kan symptoma bli oppførte på FHIs liste over seinfølger etter koronasjukdom.
  nrk.no/rogaland/fleire-med-long-covid-etter-korona-har-problem-med-mage-og-tarm-1.16462199

  For all dere der ute med symptomer. Si det er ‘langtids-Covid’.
  Ikke si at det er vaksine-bivirkninger. Da blir dere ikke trodd og kommer langt bak i køen.
  Vaksinen var trygg. 😉

  Svar
 • Monica Sortland
  30 januar 2024 14:14

  For dei som har tilgang på Netflix: Painkiller! Om Oksycontin (heroin)-krisa i USA. Seier mykje om legemiddelindustrien.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Andre land ville blitt sanksjonert for lengst!

Sionist-jødiske massakre av palestinere ligger bak opprettelsen av staten «Israel» og føres videre i dag.

Forrige innlegg

USA trenger påskudd for krigen mot Iran.

Verden går svanger med terrorhandlinger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.