POSTED IN Boligpolitikk, Globalisering

Globalister unner oss ikke noe mer:

Mikrohus for oss, palass for eliten

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Northern Light

«– Det bør settes et mål om å bygge 5.000 nye ettroms leiligheter på maks 25 kvadratmeter i Oslo de neste fem årene, sier han». (Sitat fra artikkelen Boligpolitikkens mål: Superfortjeneste for de få)

25 kvadratmeter, 5mx5m, må kalles en soveplass. Med te-kjøkken i et hjørne, bad med toalett, vaskeservant og dusj med kanskje 1 kvm ståplass. Ellers bare plass til sove-sofa, en stol og et skap, ellers må alt kunne stues under sofaen. En boenhet for en person, for to personer blir «boende oppå hverandre».

En slik boform i en minimums-tilværelse i store blokker, som bikube lignende bo-maskiner, ligner uhyggelig på den dystopiske fremtiden i den nye verdensordningen som World Economic Forum, vil ha for den arbeidende klassen i deres New World Order, etter Agenda 20230 er fullt implementert.

I NWO har den globale storkapitalen tatt over de tidligere suverene nasjonene, etter «private/public merger» i mange år og med ubetalbar ststsgjeld som planlagt, og landene drives som deres selskaper med maksimal profitt og til minimal utgift for kapitalen. Mennesker som ligger kapitalen til utgift, som eldre og andre utenfor arbeidslivet, blir «ryddet bort», hovedsaklig med «vaksiner».

Individene som får leve i slaveklassen skal bli mest mulig kostnadseffektive for herskerklassen. Med chip-implantater, ikke for overvåkning 24/7 for den transhumane produksjonsenhetens (tidligere kalt menneske) beste», nei, det er for å holde den på tå hev for herskerklassen hele tiden, så den produserer mest mulig på minst mulig tid til minst mulig utgift for kapitalen.

Kjernefamilien blir ikke byggesteinen i tilværelsen for slaveklassen i NWO. Enkeltindivider er lette å styre med chip-implantater i hjerne og kropp og med AI som eneste selskap, og hjernevasket med informasjon bare fra herskerklassens media på alle skjermer, er produksjonsenheten fornøyd med sin tilværelse i sin boenhet.

Den spiser sin tilmålte mengde ultraprosessert GMO-«mat», som f.eks insektbaserte burgere og kunstig kjøtt i porsjons-forpakninger hentet i butikker i 15 minutters byene for slaveklassen. Betalt med at den ikke-betjente kassen registrerer trekket på kontoen med digitale penger når den kommuniserer med implantatet, og oppvarmet på «kjøkkenet» i boenheten med en kokeplate eller mikrobølgeovn.

Dette er ikke en antagelse, herskerklassen har for flere år siden startet planleggingen og byggingen av 15-minutters byene for NWO, med bi-kube lignende boenheter i hele Vest-Europa og resten av verden:

«I 2018 registrerte eiendomsekspertene hos Cushman & Wakefield rundt 1,5 milliarder euro med investeringer i mikroleilighetssegmentet, sammenlignet med de 810 millioner euro året før, dette representerer en økning på 85 %. Et spesielt stort antall nye mikroleiligheter kom på markedet i eller rundt Berlin, Hamburg og Frankfurt am Main. Etter Storbritannia er Tyskland det europeiske markedet med de høyeste investeringsnivåene i denne nye boformen».
Kilde: cushmanwakefield

Er Hongkong idealet?

«Med byer som nå huser over halvparten av verdens befolkning er tomtearealet knapt, kostnadene høye, og det har blitt en utfordring å finne et sted å bo. En løsning er mikroleiligheter som har dukket opp i tette byer over hele verden, fra New York til Beirut. Den gjennomsnittlige enheten er på størrelse med en gjennomsnittlig garasje for en bil. Selv om det kan høres trangt ut, har de blitt rost som en måte å demme opp for en økende boligkrise.

«Mikroenheter er en levedyktig måte å møte et presserende behov på så lenge de er i nabolag med gangavstand til alt og utmerkede transportmuligheter», sier David Venance fra JLLs Capital Markets Multifamily-team i Vancouver, hvor ledigheten i boligsektoren er så lav som 1 prosent. «Når du bor i Vancouver, trenger du bare en 30 kvadratmeter bolig». Kilde: jll ca.

Hongkong, byen som er synonym med trangboddhet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Reidar Kaarbø
  21 juli 2023 12:06

  Norge er et langstrakt land med massevis av muligheter til å bygge hus på fjellgrunn istedenfor jordbruksland. Men vi har et politisk problem. Men ingen politikere ser ut til å ha kvalifikasjoner til å forstå konsekvensene av den politikken de har vedtatt.

  Her er oppskriften til en boligkrise:

  – Lag et byråkrati rundt boligbygging som er så komplisert at bare jurister og ingeniører kan styre det
  – Gjør det så tidkrevende og omstendelig at det utsetter all boligbygging med ett eller flere år
  – Lag så mange krav til boligen at det koster minst 6 millioner kroner å kjøpe den
  – La private finansiere utbyggingen via «kontraktsalg» som gir mellomledd en million i fortjeneste
  – Sørg for at regelverket gjør det umulig for folk å bygge sin egen bolig
  – For hver bolig tar du inn moms 1,4 millioner av penger som allerede er beskattet
  – Sørg for at boligkjøper ikke har noen rettigheter dersom utbygger går konkurs
  – La det være mulig for kommunen i ettertid å tilbakekalle kritisk dokumentasjon som ferdigstillelsesattester eller tillatelser og legge byrden på boligkjøper
  – Øk renten så mye at det blir vanskelig for den fattigste tredjedelen å betjene et lån

  Og når krisen er et faktum, lager du unntak fra regelverket for minihus og mikrohus (her foreligger ulike definisjoner fra ulike kilder og begrepene brukes ganske uryddig om hverandre!) slik at folk som ikke lenger har råd til å bygge hus, skal slippe å bo i telt. Gratulerer, godt jobbet!

  Svar
  • «– For hver bolig tar du inn moms 1,4 millioner av penger som allerede er beskattet »

   Om det er beskattet av ‘staten’ /innbyggerbetalte politikere så går visst dette greit. Folk finner seg i det. I respekt for ‘øvrigheten’.
   – Vi må jo ha en bolig, i vinterlandet Norge. Og betale ‘eiendomskatt’ . – For å bo!
   ( Og vi betaler for vei/vann/kloak/fellesutgifter i tillegg. )
   Og nå er det fremmet er politiker- forslag om at man skal skatte av en potensiel/MULIG leieinntekt HVIS boligen leies ut. – Selv om man selv bor i den,- og selv sørger for vedlikehold. Dette for å ‘utjevne forskjellen’ mellom de som eier og leier.

   Tenk de om en godseier skulle komme med samme galskap overfor sine leilendinger.
   Det ville bli opprør.
   Hva kommer det av at vi godtar så mye galskap av ‘staten’ og dens politikere og administrasjon?
   – For vi får det igen, -ved å bli ‘støttet’ når vi ikke greier de administrative utgiftene? ;-)
   Det vil si max . 10 % av det inndratte. Max.
   Resten går med til administrasjon, ‘fordelingspolitikk’, og til å holde liv i politikerstanden.
   – Og deres kriger w.w. igangsatt av deres herrer.
   Vi bør behandle ‘staten’/politikerne/administrasjonen som vi ville behandle en grådig godseier. ( Som har større respekt for overnasjonale organer/nettverk enn innbyggerne,
   – leilendingene.)
   Når de viser med all tydlighet at de tror de er våre herrer.
   Det er selvfølgelig omvendt.
   https://www.youtube.com/watch?v=fwOtxDnThoQ

   Svar
 • De vurderer seg selv som utvalgte, suverene ledere i verdensmafiaen av secret societies, de vet hva de gjør, over hele kloden; de utdanner seg innen genetikk, farma, lovverk, krig eller lignende som gir best mulig maktgrep over folket, dominans de mener de har en særskilt rett til, en innbilt rett til å gjøre alle under seg til slaver; de kommer fra de samme slektene som grunnla kommunistiske helveter som USSR og Kina, og de kan ikke kritiseres. Norges styring er forgiftet av denne satanistiske sorten som ofrer menneskelivv så lett som ingenting, Jens og Camilla og mange flere egentlig unorske, inkludert kongehusets kommende YGL-konge. De vet utmerket godt hva de driver med og de har planlagt det LENGE.

  Svar
 • ….og folket beundrer og bukker for disse «lederne». Ja, de som kjøper aksjer i Kongsberg Våpen.-men sier at de arbeider for kultur og forbedring for folk flest. Fred og sånn er og ikke å forakte. Men krig er bedre for da stiger aksjen. Men det var vist feil? En politiker som puler er teit. Det samme er han som innvisterer i norges stolte kongsberg våpen selskap. La oss vise det norske folk hvor rettskaffen vi er-vi som blåser north stream ledningen til helvete-vi som bomber jugoslavia, libya og selger våpen til alle som vil kjøpe-vi som støtter klasebomber brukt til lemlesting-vi skal faen meg ikke ha en politiker som er så frekk/umoralsk å tro han-han kan kjøpe aksjer i KONGSBERG VÅPEN!
  Så bra at de endelig tar afære!

  Svar
  • Å ta affære med norsk styre og stell forutsetter en full utrenskning, kort prosess, ingen nåde til massemorderne som plyndrer folket for alt de har av verdier, land og helse. TRUDEAU tror han kan ferdes ute blant folk trygt; det kan han ikke, ikke engang omringet av livvakter. Den samme skjebne ønsker jeg svikefulle, norske folkevalgte og kronprinsen og øvrige utsendte norske medarbeidere i NWOs tjeneste, stoltenbergene, børge brende, etc….

   Svar
 • Alt dette, og mer til, finner de aller fleste seg i ……. fordi de «folkevalgte» har fått folket til å frykter staten, med trusler om sanksjoner i hytt og gevær om en ikke gjør det en har blitt fortalt at en skal gjøre.

  NÅR FOLKET FRYKTER STATEN ER DET TYRANNI !
  NÅR STATEN FRYKTER FOLKET ER DET DEMOKRATI !

  Og jeg tilføyer – Norge har ALDRI vært et demokrati! Og med dagens styresett kommer det heller aldri til å bli det.

  Norge er et oligarki/aristokrati… Et fåtalsstyre, hvor de rådendes undersåtter (folket) overkjøres og rævpules til noen viljeløse og tanketomme zombier.
  Den grå massen er som kjent den som er lettest å kontrollere.

  Og de har gjort en såpass grundig jobb at ved neste korsvei så stemmer de fleste på nøyaktig samme politikken – en gang til – Og sånn går no dagane.

  Den som ikke har lært noe av historien, får gjenta den.

  Er det ikke på tide å si at: NOK ER NOK ?

  Alle på lyvebakken må skiftes ut. Det er umulig å lage eggerøre uten å knuse eggene… og får vi ikke en radikal endring så vil galskapen bare fortsette – og det jeg frykter kommer til å skje, er at galskapen fortsetter.

  Svar
 • Northern Light.
  31 juli 2023 16:01

  Verdens rikeste økte deres samlede formue med 852 milliarder dollar i 2023.
  Av Jerry White.
  Verdens rikeste individer økte deres samlede formuer med 852 milliarder dollar i 2023 ifølge Bloomberg, og publisert mandag. Hver miiliardær på Bloomber-lista Billionaires Index tjente $ 14 millioner daglig i gjennomsnitt i de seks siste månedene – samtidig som 47 prosent av verdens befolkning knapt overlevde på $ 6,25 dagen.

  Formuesøkningen for verdens 2 640 dollarmilliardærer var den største i løpet av et halvår siden andre halvdel av 2020. Den forrige økningen var resultatet av de billioner av dollar, USAs og andre regjeringer pøste inn i finansmarkedene rundt om i verden for å beskytte de superrikes finansbeholdninger fra pandemiens innvirkninger.

  Selv om milliarder av mennesker på planeten har skyhøye levekostnader, fallende reallønninger og blir fattigere, ble Elon Musk, verdens rikeste, 96 milliarder dollar rikere i løpet av seks første månedene av 2023. Mark Zuckerberg, og nummer 10 på Bloombergs liste over de 500 rikeste milliardærene, så den nest høyeste stigningen for hans formue; opp $ 58,9 milliarder de seks første månedene av 2023, til $ 99,2 milliarder.

  På Bloombergs Billionaire Index etterfølges Musk av Bernard Arnault, som eier halvparten av de europeiske produsentene av luksusvarer, LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton. Arnault forsøkte i 2012 å få byttet statsborgerskap til belgisk for å slippe å betale skatt. Arbeidere som protesterte mot president Emmanuel Macrons pensjonskutt stormet i april LVMHs hovedkvarter, og sa regjeringen kunne hente pengene den trengte for å finansiere pensjonene hos Arnault.

  Amazon-grunnlegger Jeff Bezos er den tredje rikeste med ei formue på $ 154 milliarder, opp $ 47,4 milliarder i løpet 2023. Amazon er for tiden under etterforskning av den føderale etaten for helse og sikkerhet på arbeidsplassen, for gjentatte overtredelser. Amazon hadde i 2021 en rate for alvorlig skadede på 6,8 per 100 ansatte, mer enn dobbelt så høyt som for alle andre varehusanlegg, som var på 3,3 for hver 100 arbeidere.

  Etter Bezos på lista er Microsoft-grunnlegger Bill Gates med $ 134 milliarder, opp $ 24,4 milliarder. Gates solgte i fjor aksjer i Canadian National Railway Co. for $ 940 millioner, men sitter fortsatt på en eierandel på 9 prosent i CN Rail. Dette er en av Nord-Amerikas topp syv klasse 1 jernbaner, som har gjennomført brutale kostnads-nedskjæringer på arbeiderne, og har kuttet i utlegg for infrastrukturen som har resultert i gjentatte avsporinger, deriblant i East Palestine, Ohio.

  Ifølge en rapport utgitt av NGO-en Oxfam i forkant av World Economic Forum tidligere i år:
  «De rikeste 1% har siden 2020 tilegnet seg nesten to tredjedeler av ny formue for $ 42 billioner. Det er nesten dobbelt så mye penger som de resterende 99% av menneskeheten hadde til rådighet i samme tidsrom. Antallet milliardærer og deres formuer har i løpet av det siste tiåret blitt doblet, og de rikeste 1% av menneskene tilegnet seg rundt halvparten av all ny global rikdom». «Den «gjennomsnittlige» milliardæren tjente rundt $ 1,7 millioner for hver dollar en person fra de nederste 90 % tjente. Verdens superrikes samlede formue øker med $ 2,7 milliarder hver dag».

  «I løpet av de fem neste årene planlegger tre fjerdedeler av verdens regjeringer nedskjæringer i offentlige utgifter på til sammen 7,8 billioner dollar». «Mer enn 820 millioner mennesker sulter, de fleste av dem kvinner som må spise aller sist, og derfor minst. I tillegg trenger nå 339 millioner mennesker humanitær bistand, matrasjoner i nødssituasjoner, reint vann og husly – mer enn noensinne».

  Fra World Socialist Website, publisert 4 juli 2023.
  White er journalist og redaktør for artikler om arbeidsliv i WSWS.
  Utdrag fra en lengre artikkel på norsk. Linker og oversikter i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Verdens rikeste økte deres samlede formue med $ 852 milliarder i 2023.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Når først nedgangen kommer sprer den seg i hele samfunnet.

I USA er Hollywood i forfall.

Forrige innlegg

Klimasaken er påskuddet!

13 nasjoner er enige om å konstruere global hungersnød ved å ødelegge landbruket og si at det å produsere mat er dårlig for planeten

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.