POSTED IN Helse, Virkelighetsforståelse

Gladnyhet fra Sverige:

Bare 15% av koronadødsfall skyldtes utelukkende koronaen.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Nå kan vi merke oss at det ikke lenger er faren for å dø av Covid-19 det snakkes om. Det er faren for å bli smittet. Men hvis en ikke vet engang at en er smittet? 

Det er situasjonen for mange. Det meldes som om det er fryktelig at en har funnet smitte både her og der, men folk dør ikke lenger av sykdommen. De vet ikke engang at de har den.

Sykdommen er utbrent i land etter land noe statistikken viser, også i Norge. Til tross for dette fortsettes restriksjons-tiltakene som om vi står i en krise-situasjon. Men det er ikke sykdommen som ikke lenger merkes som skaper krisen, det er krisetiltakene som skaper krisen. Det er regjeringens politikk i Norge og i mange andre land som er krisen. Korona er nå bare påskuddet for å fortsette på en helt ødeleggende kurs for mange mennesker.

Det er grunnen til at det blir flere og flere som ikke lenger respekterer de opptrukne retningslinjene. De har ikke lenger sin rot i en faktisk situasjon, men i virkelighetsfjern skremsel som er skrudd opp til meningsløse høyder av medier og politikere i skjønn forening.

Og det kommer hele tiden meldinger om at viruset er mindre farlig enn de vil ha oss til å tro. Dette er gode meldinger for alle, men noen liker dem ikke. De vil helst ha et farlig virus for da er denne meningsløse politikken rettferdiggjort.

Og mange mennesker vil gjerne tro at viruset virkelig er farlig. Hvis det ikke er det er de lurt og da faller tilliten til myndighetene. Og da skakes vår trygghet i sitt innerste. Hvem skal vi da sete vår lit til?

Dette er den langsiktige trusselen våre politikere og medier står overfor. En kan ikke rope «ulv, ulv» uten at beistet dukker opp. Til slutt orker ikke folk å reagere og snur seg mot varsleren. Og en begynnende protest ser vi nå i land etter land. Det er bra, veldig bra.

Knut Lindtner

En studie viser at om viruset er den direkte årsaken til dødsfall, så skyldes kun 15 prosent av dødsfallene Covid 19.

Og viruset kan være medvirkende, men ikke hovedårsaken i 70 prosent av dødsfallene.

Av Ross Clark.

Nøyaktig hvor mange mennesker har dødd på grunn av Covid 19, i motsetning til de som har dødd med viruset?

Det er et viktig spørsmål. Spesielt etter at det ble avslørt at Public Health England har telt med Covid-dødsfall for alle som døde etter å ha testet positivt for viruset, selv om de raskt ble bedre – og så døde av en helt annen velkjent årsak.

En studie hos helsemyndighetene i Østergøtland-regionen i det sørøstlige Sverige kan ha svaret på dette spørsmålet

Studien så på 122 tilfeller, mennesker som døde i regionen men ikke lå på sykehus. Det skjedde enten hjemme eller på et eldrehjem – hvilke av disse dødsfall skyldtes Covid 19?

Halvparten av denne gruppen var 88 år eller eldre. Av de 122 tilfellene fant man at 111 hadde omfattende tilleggssykdommer, og 11 hadde moderate tilleggssykdommer. 

Dette er gode nyheter for alle bortsett fra de som trenger en farlig sykdom for å rettferdiggjøre nedstengningene

Ikke én av de som døde var ved god helse.

I bare 15 prosent av tilfellene mener man at Covid 19 var den direkte årsaken til dødsfallet. Covid 19 var en medvirkende årsak i 70 prosent av tilfellene. De resterende 15 prosentene døde av andre underliggende årsaker – som oftest hjertesykdommer.

Debatten fortsetter å rase om hva som er rett og galt i den svenske tilnærmingen til Covid 19 – om man skal nekte å innføre lockdown for å hjelpe til med å redde mot økonomisk katastrofe – eller om det har ført til tusener av unødvendige dødsfall. 

Om det har hjulpet svenskene til å oppnå en viss grad av immunitet mot Covid 19 – eller om landet vil bli utsatt for en andre bølge av sykdommen, slik andre land opplever det.

Analysen i Østergøtland omfatter bare et lite utvalg av mennesker, men den kan gi litt opplysing  om dødsårsakene som er notert ned i Sverige under epidemien.

Den bekrefter iallfall det som har vært tydelig andre steder: mange av de som er rapportert døde av viruset hadde allerede kort levetid foran seg på grunn av andre helseårsaker. Og en liten prosent av de som døde hadde ingen ting med Covid 19 å gjøre i det hele tatt.

Dødsfallene ville inntruffet allikevel på grunn av andre sykdommer, enten den avdøde var smittet av viruset eller ikke.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Vi får nok mange skriverier i media framover om Covid-krisen. Med mange vinklinger om (hypotetiske) langvarige skader på hjerte og lunge hos unge mennesker, selv om man ikke har noen symptomer i denne «døds-pandemien».)
  ( Som vi har fått uttallige scenarier om klima-krisen.)
  Vi skal være engstelige. Engstelige mennesker kan innbilles hva som helst.
  Og myndighetene skal være flinke til å sørge for at alle får (tvungen?) vaksine. 😉
  Slik får de større oppslutning, og befolkningen føler seg reddet og takknemlige.

  Det er så mye utrolig underlig i disse «krise»- maksimeringene at det nesten kan virke som om det er noen som står bak og har en agenda.
  Eller er det bare idioti & media? Er det en syretest til på hva vi kan innbilles?

  Svar
 • […] har dødd av eller med covid-19». Referert i en NTB-melding gjengitt i Dagbladet 13.08.20. — I Sverige er det opplyst at 15 prosent av de døde kun døde av korona.— Ni av ti døde var før smitte innlagt på sjukeheimer, og gjennomsnittsalderen var 84 år.— […]

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vietnam:

Slaget om Dien Bien Phu. Da landet frigjorde seg fra Frankrike.

Forrige innlegg

Motdemonstrasjoner: Forby dem.

De vil bare kneble ytringer med vold

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.