POSTED IN NATO

Gir du fanden lillefingeren…

Tyrkia til Sverige og Finland: Kom med flere asylanter!

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Naturligvis vil Sverige og Finland oppfylle Tyrkias krav. Ønsket om Nato-medlemskap er nå så sterkt i begge landene at de er villige til hva som helst. Alle prinsipper forlates for å oppnå dette ene store: Å bli medlem av den store «gyldne flokken».

Problemet er at Nato mer og mer ser ut som det kineserne kaller en papirtiger, et skremmende dyr som egentlig er en kulisse. Motsetningene i Nato er under full blomst og deres militære kapasiteter er oppblåste. Ukrainakrigen avdekker dette for enhver som vil se dette, selv om våre store medier overhode ikke nevner slike forhold. Tvert imot skryter de fortsatt av alliansen, selv om den faller fra hverandre hver dag som går.

Men Sverige og Finland selger sin moralske autoritet for å kunne gå ombord i et synkende skip. Det er en pinlig forestilling.

Knut Lindtner
Redaktør

Tyrkia forventer flere utleveringer fra Sverige for NATO-medlemskap

Sverige utleverte et mistenkt PKK-medlem til Tyrkia i forrige uke

av Dave DeCamp 

Sverige utleverte i forrige uke et mistenkt medlem av Kurdistans arbeiderparti (PKK) til Tyrkia, et trekk tyrkiske tjenestemenn har ønsket velkommen, men Ankara ønsker å få flere utleveringer før de godkjenner Stockholms NATO-medlemskap.

Bekir Bozdag

«Dette er en god start fra Sverige som viser deres oppriktighet og velvilje. Vi håper nye [utleveringer] vil følge i tråd med denne oppriktigheten, sa den tyrkiske justisministeren Bekir Bozdag mandag, ifølge Reuters.

Sverige utleverte fredag Mahmut Tat, en mann som søkte asyl i Sverige i 2015 etter å ha blitt dømt i Tyrkia for påståtte bånd til PKK, en kurdisk militant gruppe Tyrkia, EU og USA anser som en terrororganisasjon.

Sverige og Finland satte en våpenembargo mot Tyrkia ved å innføre eksportkontroll som svar på Ankaras inngrep i Syria i 2019. Sverige annonserte allerede i september at de vil gjenoppta all våpeneksport til Tyrkia.

I tillegg til å forvente flere utleveringer, sa Bozdag at Tyrkia ønsker at Sverige og Finland skal ta andre skritt som ble avtalt under en avtale som ble signert i juni. «I tråd med det trilaterale memorandumet med Sverige og Finland, bør de oppheve alle embargoer mot Tyrkia, endre lovgivningen for kampen mot terrorisme og utlevere alle terrorister som Tyrkia ønsker,» sa han.

Tyrkias nylige operasjoner mot kurdiske grupper i det nordøstlige Syria kan komplisere Sverige og Finlands NATO-bud enda mer. Tyrkia startet massive luftangrep i regionen etter å ha gitt PKK-tilknyttede organisasjoner i Syria skylden for en bombing i Istanbul, og tyrkiske tjenestemenn har sagt at vestlige land er ansvarlige for volden på grunn av deres støtte til kurderne.

Så langt har 28 av 30 NATO-medlemmer godkjent at Sverige og Finland blir med i alliansen, bare Tyrkias og Ungarns parlamenter har ennå ikke meldt gjort det. Ungarns parlament forventes å stemme over saken tidlig i 2023.

Maskinoversatt og bearbeidet av redaksjonen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Kan det tenkes at Tyrkia har en skjult agenda her?
    Kan det tenkes at Tyrkia nekter å slippe Sverige og Finland inn i NATO så lenge USA støtter kurderne i Midt-Østen? Evt at Tyrkia også ønsker å støtte Russlands interesser når det gjelder å forhindre videre ekspansjon av NATO østover? Den finske grensen ligger feks farlig nær Kola-halvøya som er et veldig militarisert område og som således er et veldig viktig område for Russland.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Store beløp er sporløst borte: I USA skal en nå prøve å spore pengene til Ukraina.

Vet vi hvor de norske pengene er blitt av?

Forrige innlegg

CIA-analytiker:

Hva gjør en når selv etterretningssjefen ikke har peiling?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.