POSTED IN Helse, Vaksiner

Genredigert mygg ble sluppet løs i Brasil

Millioner av vaksinedoser ble kjøpt for å kjempe mot sykdommen den brakte

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Den dramatiske økningen i denguefeber har fått Brasil til å kjøpe millioner av doser av dengue-vaksinen, Qdenga, fremstilt av legemiddelprodusenten Takeda, som har fått millioner av dollar i tilskudd fra Gates Foundation.

Av Jamie White.

Denguefeber har firedoblet seg i Brasil i 2024 etter at det ble sluppet ut millioner av genredigerte mygg av FNs World Mosquito Program. I løpet av de første fem ukene av 2024 er det rapportert over 364 000 tilfeller av dengue ifølge landets helsedepartement, som er 4 ganger flere enn i samme periode i 2023. Den dramatiske økningen i denguefeber har fått Brasil til å kjøpe millioner av doser av dengue-vaksinen.

Fra The Guardian: Den raske spredningen av dengue har forårsaket 40 dødsfall sa departementet, og ytterligere 265 blir etterforsket. Brasil har kjøpt 5,2 millioner doser av dengue-vaksinen Qdenga, utviklet av den japanske legemiddelprodusenten Takeda, med ytterligere 1,32 millioner doser gitt uten kostnad for regjeringen, heter det i en uttalelse fra departementet.

Tre brasilianske stater har erklært at de er i en nødsituasjon, inkludert den nest mest folkerike staten, Minas Gerais, og det føderale distriktet, som har hovedstaden Brasília, og står overfor en enorm økning i smitte. Brasilia vil begynne å vaksinere barn i alderen 10-14 på fredag med Qdenga, sa den lokale regjeringen onsdag. Smittetilfeller av dengue i Brasília siden starten av året har oversteget totalen for hele 2023, med en smitterate på 1 625 tilfeller per 100 000 innbyggere, sammenlignet med landsgjennomsnittet på bare 170.

FNs World Mosquito Program kunngjorde i 2023 en plan for å slippe ut milliarder av genmodifiserte mygg i Brasil over en 10-årsperiode i et forsøk på å utrydde denguefeber i landet. «Brasilianske helsemyndigheter i fem byer har sluppet ut skyer av laboratoriedyrkede Aedes aegypti-mygg infisert med Wolbachia-bakterier, som forhindrer overføring av denguevirus til mennesker», rapporterte Harvard Public Health i august 2023.

«Landet vil være det første som lanserer et landsomfattende program for å slippe ut Wolbachia-modifiserte mygg, som forventes å beskytte opptil 70 millioner mennesker mot denguefeber i løpet av de neste 10 årene. Og de bygger en fabrikk for å skalere opp myggproduksjonen: Fra og med 2024 vil fabrikken masseprodusere fem milliarder mygg i året».

Nå et år etter at initiativet mot mygg startet, har dengue-tilfellene økt kraftig snarere enn falt. World Mosquito Program mottok et stipend på 50 millioner dollar fra Bill & Melinda Gates Foundation. Bill & Melinda Gates Foundation finansierer også forskning på vaksinen mot denguefeber. Den brasilianske regjeringen kjøpte over 5 millioner doser av Qdenga denguefeber-vaksinen, produsert av den japanske legemiddelprodusenten Takeda, som også mottok millioner av dollar i tilskudd fra Bill & Melinda Gates Foundation.

Med andre ord er penger fra Bill Gates Foundation involvert i alle sider av situasjonen, fra genredigerte mygg – som tydeligvis har forverret dengue-krisen – til å finansiere selskaper som leverer den etterspurte denguefebervaksinen til Brasil. Til hvilket formål?

Fra Global Research, publisert 1 mars 2024.
Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light.
Orginalartikkel: Money and Weaponized Mosquitos: Dengue Fever Surges by 400% in Brazil After Bill Gates-Backed Gene-Edited Mosquitos Released.

Forsidebilde: Wikipedia

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Absolutt alt som kommer fra et laboratorium, en organisasjon eller annet som har så mye som en finger av Killer Gates med i økonomien eller produksjonen bør boikottes 110%. Det individet der som skal redusere vedrens befolkning med vaksiner og «godt» helsevesen kan bare betegnes som en splitter pine gal evgenetiker og massemorder, på lik linje med mange andre av hans «rase».
  Send ham til India hvor han er ønsket i landets høyesterett tiltalt for masse»vaksinering» av 500.000 småpiker som nå er sterile etter hans «vaksiner», og hvor han kan få dødstraff for dette. Case closed!

  Svar
 • wasan Totland
  10 mars 2024 21:16

  Kan de være så infernalske at de sender ut Deng feber infiserte mygg? Svar: Ja det kan de. Eter hva vi har sett de siste årene er ingen verdens ting å utelukke fra disse djevlene med Gates i spissen. Han har til og med kommet seg innenfor i CDC og muligens FDA?

  Svar
 • Helt på hodet artikkel…faktalös og fullstendig uvitenskapelige tolkninger av resultat og ingen forståelse av programmets dynamik og kronologi..Using tiny bacteria called Wolbachia, we can do incredible things. Our safe, natural, effective and non-GMO method for preventing mosquito-borne diseases has been developed over decades through rigorous research and cutting-edge technology. It works everywhere that Aedes aegypti is found, it complements other techniques and has proven potential for long-term success.Far-north Queensland is now essentially a dengue-free area for the first time in well over 100 years.
  Dr Richard Gair
  Director and Public Health Physician, Tropical Public Health Services, Cairns

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ukrainas og Israels regjeringer.

Det er flere ideologiske likheter enn vi liker å tenke på.

Forrige innlegg

Kievregimet i oppløsning.

Når kommer det russiske storangrepet?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.