POSTED IN Israel, Palestina

Gazakrigen desimerer ikke bare den palestinske befolkningen.

Israels liberale forlater landet.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Folkemord som en strategi for suksess.

Av Dr. Paul Larudee.

Jeg har noen spådommer for den umiddelbare fremtiden til Gaza og Israel, og deres forhold til resten av verden. Jeg beklager hvis det ikke er et lykkelig bilde. For det første spår jeg med tristhet at de gjenværende palestinske innbyggerne i Gaza vil bli drept eller fordrevet, for det meste førstnevnte, til tross for all vår innsats. Hovedårsaken er at Joe Biden ikke ser noe overbevisende alternativ for Israel som ikke omfatter å gjøre alvorlig skade på palestinske sivile.

Dette er det største folkemordet siden andre verdenskrig. Hvis dette er et nøyaktig bilde av tankegangen til Biden-administrasjonen, kan det være liten tvil om at USA vil fortsette å forsyne Israel med våpen, bomber og granater nok til å få befolkningen i Gaza til å forsvinne. Alternativet med å nekte Israel denne våpenhjelpen er rett og slett utenkelig for Biden og hans regjering. Det kan bety å gi opp de komfortable og prestisjefylte presidentsalongene deres i fremtiden og alt.

Det meste av Gazastripen er nå en ødemark. Barn blir utsultet. Militær intervensjon og en embargo mot Israel er nødvendig. Vi har ikke en president med mot eller skarpsindighet til å trosse sionistlobbyen, og vi har ingen utsikter til å ha en slik person i Det hvite hus i overskuelig fremtid. Donald Trump? Han trenger Israel-lobbyen enda mer enn Biden, og hvis de ikke var komfortable med ham, ville de ha sabotert kandidaturet hans for lenge siden. Begge har samme moral som Netanyahu. Jeg sier ikke mer.

En våpenhvile? Jeg kan ikke forestille meg det. Den ukelange novemberpausen fungerte fordi ingen av sidene ga opp for mye strategisk og begge tjente politisk. Hvis Hamas gir fra seg alle sine fanger, har de ingenting igjen å forhandle med. Det er derfor Hamas-forslaget er i tre deler, der den siste delen er en uavhengig palestinsk stat med rett til å forsvare seg selv, og med garantier for sin sikkerhet og uavhengighet.

Det er selvfølgelig totalt uakseptabelt for Israel, og de sa det. De kaller de «okkuperte områdene» for en del av et «stor-Israel», som ennå ikke har nok bosettinger av sionistiske jøder til å rettferdiggjøre utvidelse av de offisielle grensene til å omfatte Gaza-stripen. Så mye for to-statsløsningen, som Israel omfavnet så lenge alt de trengte å gjøre var å sitte ved et forhandlingsbord, holde avtalen rett utenfor rekkevidde, og gi palestinerne skylden for at den mislyktes. Nå har de ingenting av det.

Når vil Israels folkemord ta slutt, og hvordan vil resultatet se ut? For det første når den palestinske befolkningen i Gaza har blitt desimert med minst 2 millioner, et resultat av både drap og fordriving. De foreldreløse barna vil være langt færre enn de døde, men de som overlever vil bli fraktet til vestlige land for adopsjon, slik at de mister navn og kulturarv. Men jeg er sikker på at de vil få kjærlige foreldre og bli veltilpassede vestlige borgere.

Når det gjelder Israel, har dets verden vært i endring siden 7 oktober. For det første mister de – og vil fortsette å miste – sin liberale befolkning. Det begynte for mange år siden, men Israels befolkning har gått ned med omtrent 10 prosent siden 7 oktober 2023, parallelt med nedgangen i befolkningen i Gaza.

Emigrantene er hovedsakelig de som gir opp det sionistiske prosjektet. De er ikke de eneste. Amerikanske og andre vestlige Jøder mister appetitten på den sionistiske menyen, noe som lar oss opprettholde vår respekt for integritet. Dette betyr selvfølgelig at Israel vil være langt mer isolert enn tidligere, både fra den jødiske diasporaen og fra de ikke-jødiske samfunnene som tidligere støttet Israel. Det er utrolig hvordan en liten ting som folkemord kan få vennene dine til å snu seg mot deg. Jeg mistenker at israelske varer, institusjoner og kultur vil bli unngått av store deler av verden. Ingen flere reiser til Israel som premier på TV-spillprogrammer.

Jeg er ikke i tvil om at Gaza vil bli annektert til Israel, og jeg ser for meg at utviklere vil skape sionistiske drømmesamfunn langs kysten, på toppen av gravene og ruinene til ofrene deres. Men det kan være færre nye innvandrere enn de kanskje hadde håpet på. Israels fremtid, hvis det har en, vil være som en voldelig festning for sionistisk eksklusivisme, støttet av et sakte krympende sionistisk nettverk over hele verden, og deres allierte som bruker ressursene til andre land på omtrent samme måte som Israel bruker USA i dag, og berike de individene og interessene som samarbeider med dem.
Jeg overlater til deg å avgjøre om dette høres ut som en strategi for suksess.

Fra Gobal Research, publisert 27 mars 2024.
Oversatt fra engelsk og noe forkortet av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.

Dr. Larudee er en pensjonert akademiker, og administrator av en ideell organisasjon for menneskerettigheter og humanitær bistand.
Orginalartikkel: Genocide as a Strategy for Success.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Kjøpte AIPAC-sponsede Pro-Israel-senatorer konfronteres:
  https://www.youtube.com/watch?v=ZQq5QigDG8A
  eventuelt på needtoknow.news hvis youtube har slettet videoen.
  Kissinger «spådde» at Israel snart blir borte, så å forlate landet og vende sionismen ryggen er lurt; og å gi uttrykk for avsky over Gaza og forlange at FN respekteres. Å bli utstøtt av noen i jødiske kretser for det standpunktet er prisen, men svarer seg bedre enn å tie. Ellers kan man bli skåret over samme kam, d.v.s. risikere livet. Jødehatet er selvfølgelig flammet opp, hva kan man vente?

  Svar
 • «Fra elven til havet» brukes som et palestinsk slagord. Det kommer fra bibelen hvor Abrahams gud lover landet til hans etterkommere, så sånn sett tilhører landet både israelere og palestinere, da Ishmael er Abrahams førstefødte, for araberne er Ishmaels etterkommere, og palestinerne kalles arabere, så vidt jeg har skjønt. Begrepet «semitt» er også uklart, om det er etnisk eller heller lingvistisk; palestinernes levantinske arabisk og jødenes hebraisk er begge semittiske språk. En god del begrepsforvirring. Hierarki innad blant jøder er ashkenazi øverst, sefardiske, så arabiske jøder og så jemenittiske, så ikke bare har man apartheid, men dette etnisk-rasistiske aspektet også, så i ledende stillinger sitter de hviteste mens de mørkere driver med mindre statuspregede yrker. For å klatre i samfunnet er det lurt å tillegge seg ashkenazienes aksent.

  Svar
 • Northern Light.
  1 april 2024 20:59

  Et forutsagt folkemord.

  Av Chris Hedges.
  Del 1. Folkemordet i Gaza er den siste fasen av en prosess startet av Israel for flere tiår siden. Alle som ikke så dette komme, har vært blinde for karakteren og de endelige målene til apartheidstaten.

  Det er ingen overraskelser i Gaza. Hver grufulle handling av Israels folkemord har blitt annonsert på forhånd. Det har det vært i flere tiår. Å ta fra palestinere landet deres er det bankende hjertet i Israels koloniserings prosjekt for nybyggere. Denne fordrivelsespolitikken har hatt dramatiske historiske øyeblikk – 1948 og 1967 – da enorme deler av det historiske Palestina ble stjålet og hundretusenvis av palestinere ble etnisk renset bort. Tyveriet av land har også skjedd i trinn – et sakte tyveri av land og etnisk rensing på Vestbredden og Øst-Jerusalem.

  Motangrepet 7 oktober i Israel av Hamas, som drepte1154 israelere, turister og migrantarbeidere, og tok rundt 240 som gisler, ga Israel påskuddet for det de lenge har ønsket seg – total utsletting av palestinere.

  Israel har rasert 77 prosent av helsevesenet i Gaza, 68 prosent av telekommunikasjons-infrastrukturen, nesten alle kommunale og statlige bygninger, næringsliv, industri- og landbrukssentre, nesten halvparten av alle veier, over 60 prosent av Gazas 439 000 hjem, 68 prosent av boligbyggene – bombingen av Al-Taj-tårnet i Gaza by 25 oktober, drepte 101 mennesker, inkludert 44 barn og 37 kvinner, og skadet hundrevis – og utslettet flyktningleirer. Angrepet på flyktningleiren Jabalia 25 oktober drepte minst 126 sivile, inkludert 69 barn, og skadet 280. Israel har delvis eller helt ødelagt Gazas universiteter som nå er stengt, og 60 prosent av andre utdanningsinstitusjoner, inkludert 13 biblioteker. Det har også ødelagt minst 195 kulturarvsteder, inkludert 208 moskeer, kirker og Gazas sentralarkiv som inneholdt 150 år med historiske opptegnelser og dokumenter.

  Israels krigsfly, missiler, droner, stridsvogner, artillerigranater og marinens kanoner pulveriserer daglig Gaza – som er bare 32 km lang og 8 km bred – i en brent jord-kampanje ikke sett siden krigen i Vietnam. De har sluppet 25 000 tonn eksplosiver – tilsvarende to atombomber – på Gaza, på mange mål valgt av kunstig intelligens. Den slipper ikkestyrte bomber og 900 kilos «bunker-ødelegger»-bomber på flyktningleirer og tettpakkede bysentre, så vel som over de såkalte «trygge sonene» – 42 prosent av palestinerne drepte har vært i disse «trygge» sonene», hvor de ble instruert av Israel om å flykte til. Over 1,7 millioner palestinere har blitt fordrevet fra hjemmene sine, tvunget til å finne tilflukt i overfylte UNRWA-tilfluktsrom, sykehuskorridorer og gårdsrom, skoler, telt eller friluft i Sør-Gaza, ofte ved siden av dammer med rå kloakk.

  Israel har drept minst 32705 palestinere i Gaza, inkludert 13000 barn og 9000 kvinner. Dette betyr at Israel slakter så mange som 187 mennesker om dagen, inkludert 75 barn. Den har drept 136 journalister, de fleste av dem bevisst. Den har drept 340 leger, sykepleiere og andre helsearbeidere – fire prosent av Gazas helsepersonell. Disse tallene reflekterer ikke det faktiske dødstallet siden de døde som er tellet, er registrert i likhus og sykehus, hvorav de fleste ikke lenger fungerer. Dødstallet, når de som er savnet telles, er godt over 40.000. (Ralph Nader mener det riktige tallet er over 200 000, ovs.anm.).

  Leger blir tvunget til å amputere lemmer uten bedøvelse. De med alvorlige medisinske tilstander – kreft, diabetes, hjertesykdom, nyresykdom – har dødd av mangel på behandling eller vil dø snart. Over hundre kvinner føder hver dag, med liten eller ingen medisinsk behandling. Aborter er opp med 300 prosent. Over 90 prosent av palestinerne i Gaza lider av alvorlig matusikkerhet med mennesker som spiser dyrefôr og gress. Barn dør av sult. Palestinske forfattere, akademikere, vitenskapsmenn og deres familiemedlemmer har blitt sporet og myrdet. Over 75 000 palestinere har blitt såret, mange av dem vil være forkrøplet for livet.

  «Sytti prosent av registrerte drepte har konsekvent vært kvinner og barn», skriver Francesca Albanese, spesialrapportør for menneskerettighetssituasjonen i det palestinske territoriet okkupert siden 1967, i sin rapport utstedt 25 mars. «Israel klarte ikke å bevise at de resterende 30 prosentene, det vil si voksne menn, var aktive Hamas-krigere – en nødvendig betingelse for at de skal være lovlige mål. I begynnelsen av desember hevdet Israels sikkerhetsrådgivere, at «7000 terrorister» var drept i et stadium av krigen da mindre enn 5000 voksne menn totalt hadde blitt identifisert blant ofrene, og antydet dermed at alle voksne menn som ble drept var «terrorister».

  Israel stempler alle palestinere som ansvarlige for angrepet 7 oktober, for å nekte noen i Gaza status som sivile, og for at enhver bygning – inkludert moskeer, sykehus og skoler skal kunne anses som legitime mål av Israel fordi de angivelig er Hamas kommandosentraler, eller sies å huse Hamas-krigere.

  Svar
 • Northern Light.
  1 april 2024 21:04

  Del 2. Disse beskyldningene, skriver Albanese, er et «påskudd» som brukes for å rettferdiggjøre «drap på sivile under en kappe av påstått legitimitet, hvis altomsluttende utbredelse bare forteller om at hensikten er folkemord». Alt dette – drap av sivile, frarøving av land, vilkårlig internering, tortur, forsvinninger, stengninger pålagt palestinske byer og landsbyer, riving av hus, tilbakekalling av oppholdstillatelser, deportasjon, ødeleggelse av infrastrukturen som opprettholder sivilsamfunnet, militær okkupasjon, dehumaniserende språk og tyveri av naturressurser – inngår i israels krig for å utrydde palestinerne.

  Okkupasjonen og folkemordet ville ikke vært mulig uten USA som gir Israel 3,8 milliarder dollar i årlig militærhjelp, og nå sender ytterligere 2,5 milliarder dollar i bomber, inkludert 1800 MK84 900 kilos bomber, 500 MK82 225 kilos bomber og jagerfly til Israel. Dette er også USAs folkemord.

  Folkemordet i Gaza er kulminasjonen av en prosess. Det er ikke en handling. Folkemordet er den forutsigbare resultatet av Israels kolonialprosjekt for sine nybyggere. Det er DNAet til den israelske apartheidstaten. Det var dette Israel måtte ende opp med å gjøre.

  Sionistiske ledere er åpne om sine mål.
  Israels forsvarsminister Yoav Gallant kunngjorde etter 7. oktober at Gaza ikke ville få « elektrisitet, mat, vann, eller drivstoff». Israels utenriksminister Israel Katz sa: «Humanitær hjelp til Gaza? Ingen elektrisk bryter vil virke, ingen vannhydrant vil bli åpnet.». Avi Dichter, landbruksministeren, omtalte Israels militære angrep som «Gaza Nakba», og refererte til Nakba, eller «katastrofe», som mellom 1947 og 1949 drev 750 000 palestinere fra deres land og så tusenvis massakrert av sionistiske militser. Likud-medlem av den israelske Knesset Revital Gottlieb skrev på sin sosiale mediekonto: «Riv alt!! Bomb uten nåde! Jevn Gaza med jorden! Denne gangen er det ikke rom for nåde!» Bare overgåttt av kulturarvminister Amichai Eliyahu som støttet bruk av atomvåpen på Gaza som «en av mulighetene».

  Budskapet fra den israelske ledelsen er entydig. Utslette palestinerne på samme måte som USA utslettet indianere, australierne utslettet First Nations-folkene, tyskerne utslettet hereroene i Namibia, tyrkerne utslettet armenere og nazistene utslettet jødene. Metodene er forskjellige. Prosessen er den samme. Vi kan ikke påberope oss uvitenhet. Vi vet hva som skjedde med palestinerne. Vi vet hva som skjer med palestinerne. Vi vet hva som vil skje med palestinerne.

  Men det er lettere å late som. Lat som om Israel vil tillate humanitær hjelp. Lat som om det blir våpenhvile. Lat som om palestinere vil vende tilbake til sine ødelagte hjem i Gaza. Lat som om Gaza vil bli gjenoppbygd. Lat som den palestinske myndigheten vil administrere Gaza. Lat som om det blir en tostatsløsning. Lat som om det ikke er noe folkemord.

  Folkemordet, som USA finansierer og opprettholder med våpenforsendelser, sier ikke bare noe om Israel, men også om oss, om den vestlige sivilisasjonen, om hvem vi er som et folk, hvor vi kom fra og hva som definerer oss. Den sier at all vår berømte moral og respekt for menneskerettighetene er løgn. Det står at fargede mennesker, spesielt når de er fattige og sårbare, ikke teller. Den sier at deres håp, drømmer, verdighet og ambisjoner om frihet er verdiløse. Den sier at vi skal sikre global dominans gjennom rasistisk vold.

  Denne løgnen – at vestlig sivilisasjon er basert på «verdier» som respekt for menneskerettigheter og rettsstaten – er noe palestinerne og alle de i det globale sør, så vel som indianere og svarte og brune amerikanere har kjent i århundrer. Men med Gaza-folkemordet direktesendt, er denne løgnen umulig å opprettholde.

  Vi stopper ikke Israels folkemord fordi vi er som Israel; infisert med hvit overherredømme og beruset av vår dominans over klodens rikdom, og makten til å utslette andre med våre industrielle våpen. Husk at The New York Times-spaltist Thomas Friedman sa til Charlie Rose på tampen av krigen i Irak, at amerikanske soldater burde gå hus til hus fra Basra til Bagdad og si til irakerne «sug på denne (geværmunningen)!» Det er det amerikanske imperiets virkelige credo.

  Verden utenfor de industrialiserte festningene i det globale nord er svært klar over at palestinernes skjebne er deres skjebne. Som klimaendringer truer overlevelse, ressurser blir knappe, ettersom migrasjon blir et imperativ for millioner, når jordbruksutbyttet synker når kystområder oversvømmes, som tørker og skogbranner sprer seg, ettersom stater går under, ettersom væpnede motstandsbevegelser reiser seg for å kjempe mot undertrykkerne deres, vil ikke folkemord være en anomali. Det vil være normen. Jordens sårbare og fattige, de Frantz Fanon kalte «jordens elendige», vil bli de neste palestinerne.

  Fra Sheerpost publisert 31 Mars 2024.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Chris Hedges: A Genocide Foretold.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Sjefen for Russlands etterretningsbyrå peker ut dem som sto bak Crocus City Hall-terroristene:

Alexander Bortnikov peker på USA, Storbritannia og Ukraina

Forrige innlegg

Spørsmålet: Ga vaksinene en helsegevinst eller motsatt?

FHI vil ikke besvare det og mediene stiller det ikke.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.