POSTED IN Israel, Palestina

Gaza-stripen:

Israel planlegger bolig-utbygging på ruinene til utbombete palestinske boliger.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Storkapital bak folkemordet: Israelske eiendomsselskaper planlegger utbygging av strandhus i Gaza.

Med tusenvis av døde kropper fortsatt begravd under ruinene, har et stort israelsk eiendomsselskap som bygger boliger for jødiske bosettere på Vestbredden, lagt ut annonser for salg av boliger i Gaza. Vesten er medskyldig.

Av Marc Vandepitte.


En manns død er en annen manns brød. Eiendomsselskapet Harey Zahav, kjent for å bygge boliger for nybyggere på Vestbredden, har annonsert et nytt prosjekt som vil tjene penger på folkemordet i Gaza. Tidligere hadde det allerede blitt lekket planer om å utvise alle innbyggere i Gaza. Høyre-ekstreme krefter i Israel viser stadig mindre tilbakeholdenhet, og erklærer åpent sin intensjon om å gjennomføre storstilt etnisk rensing. For eksempel David Azoulai, rådsleder i Metula, en by nord i Israel. Ifølge ham må hele Gazastripen «tømmes og jevnes med jorden, akkurat som Auschwitz».

Nå planlegger eiendomsselskapet Harey Zahav å bygge hus på kyststripen i Gaza. Annonsene inneholder slagord som «Våkn opp, et strandhus er ikke en drøm». Det er allerede laget tegninger og planer for hvor disse boligene skal bygges, og det spekuleres i hvordan gjenoppbyggingen vil foregå. Forhåndspriser er til og med nevnt.

En annen illustrasjon viser også navnene på fremtidige bosetninger: Maale Atzmona, Oren og Neve Katif. Disse navnene refererer til eksisterende bosettinger på Gazastripen.

I annonsen står det: «Vi, Harey Zahav, arbeider med å forberede grunnen for returen til Gush Katif. Våre ansatte arbeider med rehabilitering av regionen, rydder opp avfall og deporterer okkupantene (palestinerne). Vi håper at de kidnappede og soldatene våre i nær fremtid på en eller annen måte vil returnere til sine hjem, og vi kan starte byggingen i hele Gush Katif-området på Gazastripen».

Gush Katif var et område med israelske bosetninger etablert på Gazastripen på begynnelsen av 1970-tallet, men innbyggerne ble tvunget til å trekke seg tilbake i 2005 som et resultat av tilbaketrekningsplanen fra Gazastripen. Implisitt antyder eiendomsselskapet at det samarbeider med israelske soldater i Gaza.

Å bygge bosetninger på ruinene av ødelagte palestinske hjem bringer tilbake grusomme minner fra Nakba, da mer enn 500 palestinske byer og landsbyer ble jevnet med jorden av sionistiske militser, og 750 000 palestinere ble deportert.

Dette handler ikke lenger om en krig mot Hamas. Det er en krig mot palestinerne. 7 oktober er påskuddet for å realisere den gamle messianske drømmen om et Stor-Israel, fra havet til elven.

Mens folkemordet finner sted foran våre øyne, tar ikke vestlige land grep, men tillater at våpen skipes ut fra fra havnene våre, og leveres for å bli brukt i folkemordet. Det er noen foreløpige fordømmelser, men det er det hele. Det er ingen diplomatiske sanksjoner, enn si økonomiske sanksjoner. Det gjør Vesten medskyldig. Wir haben es gewusst. (Vi visste om det.)

Fra Global Research, publisert 21 desember 2023.
Oversatt fra engelsk av Northern Light. Linker, oversikter, planer og kider i orginalartikkelen.
Vandepitte er en belgisk økonom og filosof, han skriver om nord-sør relasjoner, Latin-Amerika, Cuba og Kina.
Orginalartikkel: “Big Money” Behind the Genocide: Israeli Settlers Plan ‘Dream Beach Houses’ in Gaza. The West is Complicit.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • «7 oktober er påskuddet for å realisere den gamle messianske drømmen om et Stor-Israel, fra havet til elven.»

  Som ‘Holocaust’ var en gammel jødisk myte som ble hentet fram , om hva som måtte skje før jødene fikk tilbake ‘ sitt Israel’.
  Løgner som for lengst er avslørt for de som er edruelige.

  I kampen om denne politikken er løgner helt legitimt. – For jøder.

  Vår oppgave bør være å avsløre de politisk-religiøse løgnene.

  ‘ Jeg tror ikke på guder.
  Men hvis de eksisterer vil jeg være med på å avsløre de mest undertrykkende av dem.
  De andre får vente til jeg får bedre tid. ‘

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Statistiske data fra mange land.

Dramatisk økning i dødstall etter vaksineringen.

Forrige innlegg

Verdens oljeproduksjon.

BRICS+ blir en dominerende maktfaktor.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.