POSTED IN Olje-Energi

Gassrørledningene til Europa truer USAs opprustning:

Kom dere ut, sier Pompeo!

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Gassrørledningen mellom Russland og Tyskland dreier seg om noe langt mer enn energiforsyningen til Tyskland og deler av EU. Den dreier seg om fred og avspenning i Europa og om de europeiske statenes selvbestemmelse. 

Naturligvis dreier den seg også om billig energi til et Tyskland som nå faser ut sin egen billige energi, kullet. 

Naturligvis dreier det seg om russisk økonomi som får kjærkommen inntekt av prosjektet.

Og naturligvis dreier det som naturgassen fra USA som de ikke for avsetning på i Europa fordi den blir for dyr på grunna av frakten over havet.

Vi har i en rekke kommentarer skrevet om dette på Derimot og fremhevet det viktigste poenget med hele dette prosjektet som aldri omtales av vår medier, eksperter og ikke minste av USAs regjering: Prosjektet er et fredsprosjekt som umuliggjør i praksis en krig mellom Tyskland og Russland. 

Gassen vil bli en del av blodomløpet i den tyske og russiske økonomien og enhver forstyrrelse vil forstyrre begge lands økonomi. Enhver med beina på bakken skjønner dette umiddelbart.

Det vil på sikt undergrave hele det europeiske Nato-prosjektet fordi Europas sterkeste økonomi, den tyske, vil bli avhengig av den russiske gassen og et opprustning-og krigsprosjekt mot Russland vil bli meningsløs. En stanser ikke blodomløpet som holder en i live. Det er bare dumme hunder som biter hånden som forer dem.

Situasjonen er i praksis den samme i sør i forhold til USAs nest største Nato-partner, Tyrkia. Der er Russland i ferd med å fullføre et tilsvarende gassrørlednings-prosjekt til Tyrkia, South Stream, som skaper en tilsvarende binding mellom landene. 

I tillegg vil disse gassprosjektene også komme andre EU-land til gode.

Prosjektene er dermed en politisk/økonomisk fundamental trussel mot USAs opprustning- og dominerings-politikk, særlig overfor Nato-partnerne i Europa. Det er på bakgrunn av dette en må forstå USAs nye trusler mot alle som hjelper til fullføringen av disse prosjektene. Gassprosjektene er som fredsprosjekter en dødelig trussel mot USAs dominerende krigsindustri. Hvem skal en ruste mot?

Hva skal en med dette når en kan få russisk gass?

De som forsyner oss med den livgivende gassen? Det blir meningsløst.

Denne saken er derfor ekstremt viktig og egentlig helt avgjørende for utviklingen i Europa. Den er fullstendig underkommunisert i mediene nettopp av den grunn. Og det er også grunnen til USAs trusler mot allierte land og selskaper.

Det avgjørende er hva den tyske ledelsen nå gjør, om de nøyer seg med protester eller gjør faktiske mottiltak. Erdogan har på både godt og vondt vist større vilje til handlekraft, men Tyrkia er også under press i denne saken.

Får Russland levert gassen til Europa og Tyrkia er det et enormt politisk nederlag for USA og det vet USA-ledelsen meget godt. Derfor de nye voldsomme truslene.

Knut Lindtner

Pompeo advarer de store energiselskapene om de nye russiske gassrørledningene.

Av Nick Wadhams og Lars Paulsson.

USA er i ferd med å innføre saksjoner mot energiselskapene som er involvert i russiske gassrørledninger til Europa og Tyrkia.

De øker nå truslene om å straffe allierte for at de arbeider med prosjekter som USA argumenterer med kun vil tjene Russland.

Etter hvert som Europas hjemlige gassreserver synker, blir regionen mer og mer avhengige av importert brensel. 

Nord Stream 2 prosjektet til nesten 10 milliarder euro fra Russland til Tyskland blir finansiert av selskaper som inkluderer Royal Dutch Shell PLC, Tysklands Uniper SE , Wintershall AG og Frankrikes Engie SA.

Allseas Group SA hjelper til med å utvide Turk Stream ledningen.

USAs utenriksminister Mike Pompeo

«Kom dere ut, ellers risikerer dere konsekvensene», sa utenriksminister Michael Pompeo ved utenriksdepartementet på onsdag.

Under onsdagens utspill oppdaterete USAs administrasjon sine retningslinjer mot selskaper som kommer i søkelyset for Countering Americas Adversarier via Sanctions Act, eller CAATSA,. Den har som mål å begrense forretninger med Russland.

De nye retningslinjene utvider omfanget av sanksjoner, og gjør det klart at flere selskaper enn tidligere kan risikere sanksjoner for sitt arbeid med disse rørledningene.

USA utfordrer den 1200 kilometer lange gassrørledningen som er eiet av et Moskva-baserte Gazprom PJSC. 

Den vil gi Russland utilbørlig kontroll over energiforsyningene til Europa.

Den første gassrørledningen som skulle til Sør-Østlige EU-land klarte USA å stoppe, men det spørs om de klarer å stoppe denne.

Men allierte, inkludert Tyskland, sier at rørledningen vil skaffe landet nødvendige ressurser.

Turk Stream skal føre russisk gass under Svartehavet til Tyrkia, og vil kunne forsyne flere land i det sørøstlige Europa.

Onsdagens utspill vil øke friksjonen mellom USA og europeiske land, inkludert Tyskland. Men de argumenterer med at trusselen om sanksjoner mot selskapene faktisk er innblanding i Tysklands indre affærer.

Turk Stream begynte å sende gass fra Russland til Tyrkia i januar. Den første strekningen av rørledningen er ment for tyrkiske konsumenter, mens den andre strekningen vil levere gass til det sørøstlige Europa.

Den blir bygget av South Stream Transport BV og Allseas Group.

Gazprom og Tyrkias Botas Petroleum Pipeline Corps. er eierne. 

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: SELİM ARDA ERYILMAZ

https://www.msn.com/en-us/news/world/pompeo-warns-of-new-sanctions-over-nord-stream-2-turkstream/ar-BB16LY7p

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Reidar Kaarbø
  18 juli 2020 9:42

  Hva fanden er det USA holder på med?
  http://hvamenerpartiene.com/saker/Tredje_Verdenskrig.htm

  Svar
  • 28 skremmende, klargjørende, punkter i lenken du la ut R. K.
   Og Norge/norske politikere er altså rævdiltere, og utøvere, i dette spillet som stort sett styres av (bakmennene i ) USA.

   Svar
  • Det de har holdt på med siden ww2.

   Svar
 • I pinsen i år satt Tyskland i drift et helt nytt kullkraftverk. Dette sier kanskje litt om desperasjonen som råder i Tyskland. Tyskland trenger tilgang til veldig mye ny strøm og energi fremover. Kanskje skal hele den tyske bilparken kjøres på hydrogen og strøm.
  Tysklands resterende 7 atomkraftverk skal legges ned innen utgangen av 2022 (skjer samtidig med at ny strømkabel fra Norge kommer på plass). Denne utfasing dreier seg om ca 50 TWh pr år.
  Tyskland planlegger å fase ut alle sine kullkraftverk innen utgangen av 2038. Denne utfasing av kull dreier seg om noe slikt som 200 TWh pr år (18GW brunkull og 38GW steinkull).
  Dette vil gi en stor reduksjon i tyske CO2 utslipp. Også kullkraftverk (og atomkraftverk) i andre EU-land vil bli faset ut.
  Det kan høres ut som stopping av Nord Stream 2 vil være til fordel for Norge, men Norge er ikke i stand til å levere all den økte energien som Tyskland og EU trenger. Evt må Norge gjøres om til en ren energi-koloni underlagt EU.
  https://www.bnnbloomberg.ca/controversial-german-coal-fired-power-plant-to-start-this-week-1.1441561

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Den britiske helseministeren:

Full granskning av hvordan covid-dødsfall registreres.

Forrige innlegg

Spartakus:

Den hyklerske anti-Kina kampanjen tar av.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.