POSTED IN Kina, Russland

Gassen forener:

Kina og Russland knyttes stadig tettere.

0
Print Friendly, PDF & Email

Det er ikke mye å si om denne meldingen som bekrefter at begge landene knyttes stadig tettere i et gjensidig avhengighetsforhold. Kina blir i økende grad avhengig av russisk gass og Russland motsatt av kinesiske penger.

Det er noe lignende USA er livredd vil kunne skje i Europa hvis Tyskland knyttes i vest til russiske gassrørledninger slik det nå er i ferd med å skje med North Stream 2. I tillegg har Russland også et lignende prosjekt til Tyrkia gjennom Svartehavet.

Her legges gass-ledningen i bakken

Hvordan en snur og vender seg er tilgangen på billig, stabil energi en nøkkel til velstand. Klimabevegelsen misliker naturligvis at gass brukes som energikilde for da frigjøres CO2. Men det er ikke i dag andre bedre alternativer til dette, hvis en da ikke ønsker et samfunn hvor billig energi er luksus og forbeholdt de med fete lommebøker.

Disse prosjektene gjør naturligvis Russland stadig mindre sårbare for økonomiske sansjoner.

Knut Lindtner

Ny russisk gassrekord.

Det størsterussiske energiselskapet, Gazprom, pumpet mer gass til Kina enn tidligere planlagt. De har overskredet den daglige leveransen med 25% ifølge de tilgjengelige data fra selskapet.

Det gjennomsnittlige daglige volumet av russisk gasseksport til sin østlige nabo overskred den avtalte mengden forrige måned og mellom 1. og 20. november. Dette ble offentliggjort etter samtale med den kinesiske siden National Petroleum Corporation (CNPC). I tillegg til de daglige leveransene ble volumet overskredet med 25% den 12. november.

Den tidligere rekorden ble satt i oktober det det russiske energiselskapet overskred mengden avtalt levert gass med 20%.


Fra arbeidet med «Power fra Sibir»-ledningen.

Russland er innstilt på å øke levert gass gjennom rør til Kina neste år. Dette omfatter gass levert gjennom energiledningen «Power fra Sibir» og fra «Power fra Sibir 2» – prosjektet sier Gazprom. Denne siste rørledningen er i ferd med å legges, de startet tidligere i år, og når den er ferdig konstruert vil den kunne levere opp til 50 milliarder kubikkmeter gass år den er ferdig.

Gazprom sier at de kan øke eksporten av naturgass med ekstra 6 billiarder kubikkmeter gjennom den 3000 km. lange «Power fra Sibir»-rørledningen. De første 8 månedene i i 2020 eksporterte Gazprom rundt 2,3 milliarder kubikkmeter med gass gjennom denne ledningen.

Oversatt av Knut Lindtner

Forsidebilde: Alessio Lin

https://www.rt.com/business/507289-russia-record-gas-supplies-china/?fbclid=IwAR3wWDQws_wJV0wlYz8sWHwRolbF2wvI5Sw7H7WZv5f_8NiVlj_e1RQqTxs

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hindrer ikke smittespredning:

Leger advarer mot bivirkningene av covid-19 vaksine.

Forrige innlegg

Anders Skonhoft:

Mer rettferdig kostnadsfordeling ved bilbruken

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.