POSTED IN Israel

Går det mot et nytt opprør i Israel:

Den tredje intifada?

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Palestinsk ryggdolking.

Av Jan Hårstad

Den som vil beskjeftige seg med palestinsk politikk bør ha nerver av stål. Det er så sykt at det tar seg ut over et sosial-realistisk verdensbilde til den fantastiske litteraturen for å bruke en metafor fra litteraturkritikken. Vi er i Franz Kafka-land. Her er Gregor Hamsa som ble forvandlet til et kryp.

Skal du vite hva som foregår av sammenstøt og kolonisering på Vestbredden, har du også det problemet at mange palestinske webber for lengst er tatt av internett slik at den israelske versjonen kan dominere informasjonen.

Det er derfor globalistene har satt opp ytringsfrihetskommisjsoner i alle land. Ytringsfrihet gjelder kun for alle med korrekte synspunkter.

Intifada er en arabisk kampbevegelse. Hva er intifada - politikk 2021
Første intifada var et omfattende palestinsk opprør mot de israelske makthaverne, og den første av intifadaene. Wikipedia

Den palestinske ungdommen på Vestbredden befinner seg nå i en slags Intifada mot den religiøs-nasjonale settlerbevegelsen. Her står de overfor det problemet at den israelske etterretningstjeneste Shin Bet er samarbeidspartnere til PA, den palestinske selvstyremyndighetens sikkerhetstjenester.

Og det lages ikke hemmeligheter av dette.

Tirsdag 28. desember 2021 tror jeg vil bli stående i palestinsk historie som et slags vendepunkt i graden av ryggdolking.  Da innfant sjef Abbas seg i hjemmet til den israelske forsvarsminister Benny Gantz sammen med sin etterretningssjef Majed Faraj og innenriksminister Hussein a-Sheikh.

Israelske medier forteller at det var sikkerhetssamarbeidet som var temaet. Og Gantz kunne blidgjøre palestinerne med melding om at 32 millioner dollar var overført samt at VIPersoner fra PA kunne kjøre bil overalt uten å bli kontrollert. Veldig stas det.

En kan jo bare forestille seg hvordan de tusener av palestinske fanger i Israel tenker når de  informeres om dette på israelsk tv. Alle de ungdommmene med amputerte føtter, alle de familiene som har fått hjemmene sine sprengt i filler.

Hamas melder: « dette er en ryggdolking av den palestinske Intifada ungdommen på Vestbredden. Det er en handling som går imot den nasjonale ånden i vårt palestinske folk.»

Helt åpenbart: israelske innlandsetterretning vet utmerket godt at det går mot en ny Intifada i Palestina. Benny Gantz og hans folk har det travelt med å kjøpe opp PA som partner i den kommende konfrontasjonen.

Andre intifada – Wikipedia
Andre intifada, også kjent som al-Aqsa-intifadaen viser til det andre palestinske opprøret som begynte 28. september 2000. Den andre intifadaen var mer enn den første organisert av PLO og utviklet seg til en krigstilstand mellom De palestinske selvstyremyndighetene og Israel. Wikipedia

Det offisielle Israel er så rusa på alle normalitetsavtalene de har gjort med stater som Marokko, Bahrain og UAE og ser for seg en posisjon som den ledende makten i Midtøsten. Det er nå bare problemet med Iran som gjenstår så har de seiret på alle fronter. 3 milliarder dollar er avsatt til den store krigen mot Iran.

En må jo bare innse at den internasjonalt organiserte økonomiske krigføringen mot Libanon har vært en stor suksess for Israel. Verdensbanken, pengefondet og bankverdenen generelt har sendt Libanon ned i tredje-verden tilstander. Sult hersker og de som har noen kroner flykter til alle verdens hjørner. En trenger så absolutt ikke å bruke bomber for å knuse en stat såfremt en har kontroll på finansverdenen.

Den doble undertrykkelsen som  palestinerne nå er utsatt for, kombinasjonen Israel-PA, kan ikke føre til noe annet enn en ny Intifada, en tredje. Den første Intifada ble ført av steinkastende ungdommer. Den andre var preget av skarpe skudd og hvordan den tredje blir, vet ingen. Men nå er Gaza og Vestbredden som en trykkoker.

Året 2022 vil bringe oss mange overraskelser i denne ryggdolkningens epoke.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Hvis Israel trekker seg tilbake fra Vestbredden vil Abbas og PA bli dømt som quislinger og henrettet. Det er Hamas som er motstandfolkene og vil få makta da. Men Abbas regner vel med at Israel aldri trekker seg tilbake og palestinerne aldri får egen stat.

  Svar
 • Sannheten kommer frem tilstlutt...
  1 januar 2022 21:13

  Vel nå er det da mest løgn og propaganda andre veien hvor vestlig løgn media støtter terrorist organisasjonen Hamas og lignende og lyger så det renner om alt som handler om «Palestina» og det som foregår der. (selv om Isreal har sine svin på skogen)…

  Svar
 • Israel har nok sine svin på skogen, ja.
  Det palestinske området er bare en frukt i kaka.k
  (Del-) målet er antagelig et Stor-Israel, dvs. hele Midtøsten. Derfor beordringen om bombingen av Libya, Syria
  og ødeleggelsen av Irak, og siklingen på Iran.
  Dette «lille forfulgte folket» har globalisme som mål. Med full kontroll over Goijm og det inndoktrinerte penge/rente-systemet.
  En galskap/psykopat -kultur der religion og penge/rente-kontroll er deres viktigste våpen.
  -Og kontroll over media og arrestasjon av enhver «antisemittisme». :-)

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Angrep på Norge?

Mens vi venter på Russland…

Forrige innlegg

Russland stiller nå krav.

Hvis ikke de får garantier fra USA vil de handle.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.