POSTED IN Japan, Krig-fred, Tyskland

Gamle kunster skal friskes opp:

Nå søker Tyskland og Japan sammen for militær opprustning.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Karl Haushofers aktualitet

Av Jan Hårstad

Før ordet GEOPOLITIKER ble lansert i Europa snakket man mest om LEBENSRAUM som var et av Hitlers yndlingsord.

Det var da Karl Haushofer (1869-1946) som sto for en fullstendig ny og revolusjonerende tanke i Tyskland på 1920-tallet da han skrev geopolitiske bøker om det oppstigende Japan i verdenspolitikken. og mente etter hvert at en allianse mellom Tyskland og Japan var veien framover for begge stater. Etter hvert ble han ved siden av bokskrivning, rådgiver for Ribbentrop og da AntiKomminternpakten ble inngått i 1936, var Haushofer den teoretiske og åndelige far til prosjektet. I 1940 sluttet også Italia seg til pakten.

Som vi nå alle vet har USA presset sine Nato-allierte i Europa til å delta i krigen mot Russland, men også med sanksjoner og fiendtligheter mot Kina. Det er offisiell amerikansk politikk og franske Macron blir trakassert i USA media ved å godsnakke med XI. Sånt skal man ikke te seg nå.

Karl Ernst Haushofer var en tysk general, geopolitiker og filosof. Med påvirkning fra Friedrich Ratzel, som hadde lansert begrepet Lebensraum, og påvirket av den svenske statsviteren Rudolf Kjellén, la Haushofer grunnlaget for tysk geopolitikk. Wikipedia

Tyskland har tapt enorme summer på å lystre USAs direktiver i handel med både Russland og Kina. Du ser at det sentrale slagordet i fredsdemonstrasjoner i Tyskland nå er: AMI GO HOME! også utenfor USA-basen Ramstein som er selve symbolet på USAs militære okkupasjon.

Hva gjør da Tyskland satt under ekstremt press fra USA? en graver opp den geopolitiske tenkningen til Karl Haushofer og sender Kanzler Scholz i spissen for en topp-delegasjon til Japan. Og Japan på sin side bekrefter at en tett strategisk allianse er på gang, ikke minst innen militære affærer da Japan planlegger å bruke 300 milliarder Euro fram til 2027 på modernisering.

Dette samarbeidet har ikke USA noen innvendinger imot da det retter seg aggressivt mot Kina og Russland. Tilbake-erobring av Kurilene er offisiell Japansk politikk.

Nå må vi da heller ikke bli forbauset om Italias under Meloni etter hvert henger seg på denne nye AntiKomintern aksen, for her står Roma på Natos side i Ukrainakrigen.

Det var jo en tidligere streetfighter, Joschka Fischer, som var utenriksminister under Balkankrigen da tyske Luftwaffe igjen bombet Beograd i 77 dagers krigen mot Jugoslavia. Det er de som mener at Ukrainakrigen startet her for poenget var å svekke Jugoslavia ved å utskille Kosovo og redusere russisk innflytelse på Balkan.

I dag mener da den samme Fischer at Tyskland har intet annet valg enn å bygge seg opp til den militære supermakten i Europa.

Å snakke om  historiske erfaringer er upassende i Norge. Slår man opp i historiebøkene ser en at Ukraina i over hundre år har vært betraktet som et område hvor Tyskland hadde store interesser. Både første og andre verdenskrig var blodige i Ukraina. Da Hitler besøkte Krim ble han så begeistret over skjønnheten at han umiddelbart ville bygge en autobahn til Krim. Det kunne bli et fint feriested for tyskerne.

Nå er det da slik at den tyske industrien for lengst har kommet i gang med å planlegge «WIEDERAUFBAU UKRAINE»» som en topptung komite heter. Så da økonomiminister Robert Habeck nylig innfant seg i Kiev hadde han med seg omtrent det samme laget som Scholz hadde til Tokio.

Fra Kiev fortelles det at kjemiverdensgigant BAYER skal investere for 60 millioner Euro. FIXIT for bygg og anlegg er i gang og RHEINMETALL vil sette opp en fabrikk for produksjon av krigsmateriell. De gamle krigssonene moderniseres.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Er det mulig at krigen vi trodde de allierte vant i 1945 bare var en kamp innenfor en større krig for sivilisasjonen hvis utfall ennå gjenstår å se? Finlands og Sveriges patrioter bør absolutt tenke veldig dypt på de mørke tradisjonene som risikerer å bli gjenopplivet når de blir med i en ny Operasjon Barbarossa i det 21. århundre.

  Svar
 • Jan Hårstad
  14 april 2023 18:24

  Her skriver webben collapse news 11.april:
  «Leaked Pentagon documents prove that World War III has been in the planning stateges for years.»
  Naturligvis. den militære webben realclear defense.com har da ikke skrevet om noe annet de siste fire
  årene så det handler om leseevnen.
  Det er altså Sørkorea/USA og Filippinene/USA som nå holder gigantøvelser. Nylig «Balikatan» som omfattet 17500 amerikanske og filippinske soldater. Men i dekning av denne øvelser på wsws framgår det at USA legger press på Manila at japanske soldater skal få adgang til de 9 store USA-baser der.
  Filippinene var okkupert av Japan i tre år og hovedstaden Manila ble lagt i grus under andre verdenskrig.
  Å invitere inn Japan sitter langt inne.

  Svar
 • Fredrik Barbarossa ble valgt til tysk konge og senere kronet som Tysk-Romersk keiser. Han var for øvrig i slekt med de norske kongene, ettersom hans oldemor Ulvhild av Sachsen var datter av kong Olav den hellige. Italienerne kalte Fredrik Brabarossa fordi han hadde rødt skjegg. Barbarossa betyr rødt skjegg på italiensk.

  Svar
 • «Som vi nå alle vet har USA presset sine Nato-allierte i Europa til å delta i krigen mot Russland, men også med sanksjoner og fiendtligheter mot Kina. Det er offisiell amerikansk politikk og franske Macron blir trakassert i USA media ved å godsnakke med XI. Sånt skal man ikke te seg nå.»

  Hva dreier det hele seg om?
  – Å redusere frie nasjonale stater sin styring over eget område. Det er en frihet som ikke kan tillates.
  Hvis en nasjon bygger seg opp til å styrke innbyggernes velstand med effektiv industri , uten at globalistene får styre, så må det hele knuses. Spesielt hvis deres verdensvaluta ( og rentevåpenet) mister sin makt.
  Som Tyskland / nasjonal- sosialistene den gang. – Som Libya( eller Irak?) i nyere tid.
  (Eller Norge nå, hvor norsk valuta blir manipulert ?)
  Og det viktigste våpenet nå, som tidligere, er kontroll over verdensvalutaen og rentene. Dette er deres viktigste våpen.
  For vi blir innbilt at penger har en egenverdi. Uten denne oss på-lærte forestillingen er disse bakmennene hjelpeløse.
  Vår mentalitet er vår skjebne.

  Enhver nasjon som ikke slutter rekkene og danser i takt blir prøvd ødelagt ved politisk demonisering i media og manipulering av landets valuta, – og så i ytterlighet så prøvd å knuses militært hvis dette ikke er nok. Som Russland og Kina nå .
  1. og 2. verdenskrig var prøve-prosjekt. Men delvis mislykket heldigvis.
  Skjønt heldigvis? Disse bakmennene har vist at deres grusomhet ikke har grenser.

  Vi skal innbilles/ tro at det hele bare kan styres globalt av ‘de gode’ .
  Av de som ønsker En verden, En Leder, – og En valuta .
  Og full kontroll.

  Svar
 • Douglas MacGregor sier i den siste videoen sin at USA vant ikke 2.verdenskrig. Sovjetsamveldet og kommunismen vant den. Det eneste USA oppnådde var å hindre at Japan ble okkupert av Sovjetsamveldet. Deler av Japan er fortsatt okkupert av Russland. Sovjetsamveldet greide i alle fall å okkupere halve Europa 14 land.

  Svar
 • Jødisk bankmakt styrer politikken, krig og fred, inkludert 1. og 2. og 3. Verdskrigen. Makta ligg i City of London, Wall Street, Paris og Frankfurt. Tel Aviv drar i trådane. Husk pengane rår saman med eigarane. Krig, vold og media er styringsmiddel over rettsystemet og politikken, vi er umyndiggjort og hjelpelause.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Mye er ikke slik de fremstilles i våre medier:

Kortnyheter fra verden.

Forrige innlegg

Endelig reagerer politikere i USA på Assange-saken:

Dropp tiltalen!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.